به گزارش خبرنگار مهر، محمد طالبی امروز سه شنبه در نشستی با خبرنگاران با بیان اینکه نیازمند ارائه تصویری روشن از بخش کشاورزی به سرمایه گذاران هستیم، گفت: برای توسعه بخش کشاورزی نباید تنها به کمکهای دولت اتکا داشته باشیم، این سرمایه گذاران بخش خصوصی هستند که می توانند بخش کشاورزی را به محور توسعه تبدیل کنند.
مدیرعامل بانک کشاورزی با اشاره به این مطلب که ذات بخش خصوصی باعث می شود که سرمایه گذاران آن را برای سرمایه گذاری انتخاب کند، بیان کرد: بخش کشاورزی نیازمند سرمایه گذارانی واقعی است که با نگاه اقتصادی، فنی و مدیریت این بخش را به جلو ببرند.
وی الزامات بخش کشاورزی را از الزامات بخش بازرگانی و صنعت بالاتر دانست و اظهارداشت: بانک کشاورزی در 6 ماهه ابتدای سال جاری بالغ بر 22 هزارو 358 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده است که مورد بهره برداری حدود 440 هزار کشاورز رسیده است.
طالبی افزود: از نظر مبلغ نیز این میزان تسهیلات نسبت به مدت مشابه سال قبل 40 درصد و از نظر تعداد بیش از 30 درصد رشد داشته است، همچنین 34 درصد آن به حوزه زراعت، 24 درصد به حوزه دامداری و مرغداری، 33 درصد به حوزه خدمات و کشاورزی و 9 درصد نیز به سایر بخشها تعلق گرفته است.
وی 65 درصد تسهیلات این بانک را غیر تکلیفی و 35 درصد را نیز تکلیفی عنوان کرد و افزود: در 6 ماهه ابتدای امسال بالغ بر یک هزارو 513 میلیارد ریال تسهیلات به بخش آبیاری تحت فشار توسط این بانک پرداخت شده است که بالغ بر 50 هزار هکتار از اراضی را تحت پوشش قرار داده است.
مدیرعامل بانک کشاوری از برنامه های ویژه این بانک برای تحت پوشش قرار دادن اراضی آبیاری تحت فشار خبرداد و با بیان اینکه در این بخش بیش از 50 درصد از برنامه هایمان محقق و اجرایی شده است، گفت: در پایان سال 87 کل اراضی تحت پوشش آبیاری تحت فشار بالغ بر 270 هزار هکتار بوده است.
وی ادامه داد: دولت بابت هر هکتار آبیاری تحت فشار اراضی کشاورزی یک میلیون و 500 هزار تومان کمک بلاعوض پرداخت کرده است.
طالبی در خصوص تسهیلات پرداختی بانک کشاورزی در بخش مکانیزاسیون نیز گفت: با وجود وقفه ای که در پرداخت تسهیلات ایجاد شده بود اما از نیمه دوم سال 87 به بعد تاکنون در این بخش بالغ بر 608 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.
وی همچنین از برنامه برای پرداخت یک هزارو 618 میلیارد ریال تسهیلات به بخش مکانیزاسیون کشاورزی خبر داد و بیان کرد: خشکسالی بر بخش کشاورزی و تسهیلات به این بخش تاثیر گذاشت.
مدیرعامل بانک کشاورزی از پرداخت تسهیلات به بخش مکانیزاسیون کشاورزی خبرداد و از کشاورزان برای دریافت این تسهیلات دعوت به عمل آورد.
وی از پرداخت حدود 27 هزار میلیارد ریال تسهیلات به طرحهای زودبازده از ابتدای ایجاد این طرح تا پایان شهریورماه 87 خبرداد و افزود: این میزان تسهیلات به 171 هزار طرح پرداخت شد و 270 هزار شغل ایجاد کرد.
وی از برنامه پرداخت تسهیلات به طرحهای تائید شده سال گذشته که هنوز تسهیلات دریافت نکرده اند، بر اساس ابلاغیه بانک مرکزی خبرداد و از پرداخت 1500 میلیارد ریال تسهیلات در این بخش در 6 ماهه ابتدای امسال خبرداد.
طالبی از تشکیل 8 کارگروه تخصصی برای اجرای الگوی مصرف در این بانک خبرداد و بیان کرد: در سال زراعی 87-88 حدود یک میلیون و 600 هزار بهره بردار بخش کشاورزی را تحت پوشش قرار دادیم که نسبت به سال قبل از آن افزایش یافت و تعرفه کشاورزان نیز از 50 درصد به 40 درصد کاهش یافته است.
وی از تشکیل بانک سرمایه گذاری کشاورزی (شرکت تامین سرمایه بانک کشاورزی) با اخذ مجوز از شورای بورس خبرداد و افزود: برای آغاز به کار این شرکت نیازمند اخذ مجوز بانک مرکزی هستیم. این شرکت به شناسایی سرمایه گذاران و معرفی بخشهای اقتصادی کشاورزی به آنها کمک می کند.
مدیرعامل بانک کشاورزی با بیان اینکه بخش کشاورزی 4.5 میلیون بهره دار دارد، افزود: از نظر وصول مطالبات نیز در 6 ماهه ابتدای امسال وضعیت مناسبی داشته ایم. به گفته وی گرایش وزارت جهاد کشاورزی مبنای پرداخت تسهیلات این بانک است.