به گزارش خبرگزاری مهر، نیویورک تایمز در ادامه مطلبی به قلم فریدمن آورده است: بنا براین باید درخصوص کاهش حضور نظامیان و پائین آوردن توقعات و اهداف در این کشور تلاش نمود.
به نظر این تحلیلگر، آمریکا هیچ شریک و همکاری در افغانستان ندارد. سازمان نظامی ناتو، حمایت داخلی، منابع و امکانات تسلیحاتی و مالی و حتی منافع ملی درحال حاضر نمی تواند حضور طولانی مدت آمریکا در افغانستان را توجیه کند.
فریدمن معقتد است که با نگاهی به سابقه افغانستان و حتی خاورمیانه تا به حال هیچ مشکلی در این مناطق با حضور و فشار آمریکا حل نشده است بلکه برعکس آتش درگیریها شعله ور تر شده است. لذا آمریکا نمی تواند معضل افغانستان را برطرف کند. از این رو بجای برنامه ریزی و طرح استراتژی برای ماندن، مناسب است قبل از آنکه درگیری آمریکا عمیق تر شود راه چاره ای برای خروج اتخاذ شود.
این نویسنده با اشاره به این گفته استاد دانشگاه جان هاپکینز که می گوید " مردم زمانی که ما به آنها بگوئیم تغییر نمی کنند بلکه هر وقت که خودشان بگویند عوض می شوند" می افزاید که مردم افغانستان و خاورمیانه نیز از این قاعده مستثنی نیستند و این را تاریخ ثابت کرده است.
به نظر فریدمن خروج آمریکا از افغانستان بدون شک از سوی القاعده و طالبان یک پیروزی محسوب می شود ولی این پیروزی موقتی است و طی روزهای بعد در داخل این گروهها بر سرقدرت درگیری و جنگ بوجود می آید و نهایتا" با ادامه جنگ های داخلی آنها تضعیف خواهند شد و نیروهای معتدل تر و از طبقه متوسط اکثریت جامعه را تشکیل می دهند زمام امور را در دست خواهند گرفت و این امر باعث پیروزی آمریکا خواهد بود.
فریدمن درادامه می افزاید: آمریکا یعنی همه جهان، یک کشور قوی، سالم و متکی به خود که باعث استحکام و ثبات و امنیت بین المللی می شود. به گفته وی یک ایالات متحده ضعیف برای آمریکا و همه جهان فاجعه خواهد بود. چین، روسیه و القاعده همه علاقه دارند که آمریکا در یک جنگ تدریجی و فرسایشی در افغانستان ضعیف شود.
وی خاطر نشان می سازد طرحی که فرماندهان نظامی آمریکا برای افغانستان ارائه داده اند حداقل یک پروژه 20 ساله است و لذا این طرح برای آمریکا پرهزینه خواهد بود و عملیاتی نمودن آن در شرایط فعلی غیر ممکن است.
نویسنده در پایان به سیاستمداران آمریکایی توصیه می کند راهبردی را ارائه دهند که با کمترین هزینه بیشترین امور امنیتی را شامل شود چرا که آمریکا در حال حاضر منابع و امکانات قبل از حادثه یازده سپتامبر را در اختیار ندارد که بخواهد جنگ با تروریسم را آنگونه ادامه دهد.
وی براین اساس پیشنهاد می کند که بهتر است اول مشکل عراق را حل کرد چرا که موفقیت در عراق می تواند یک مدل مناسبی برای خاورمیانه باشد.