پژوهشگران دانشگاه ملایر با همکاری محققان دانشگاه پوترای مالزی موفق به سنتز نانو هیبریدهایی شدند که می تواند ماندگاری کنسروهای غذایی را تا حد زیادی افزایش دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد یگانه قطبی مجری این طرح در این باره گفت: مواد نانولایه ای، ساختارهایی هستند که در بین لایه های آنها، گروههای تابعی مختلفی نظیر دارو، کود، عوامل مغناطیسی و پلیمرها می توانند وارد شود و محصولی با قابلیت های لایه های موجود به وجود می آید.

وی هدف از این پژوهش را بررسی امکان افزودن دی- گلوکونات در بین لایه های روی- آلومینیم- هیدروکسید و شناسایی خواص ماده نانوهیبرید حاصل دانست و افزود: این مواد می توانند با آزاد سازی آهسته، پ- اچ (PH) غذا را کنترل کند و موجب ماندگاری بیشتر کنسروهای غذایی شوند.

قطبی با اشاره به جزئیات این طرح تحقیقاتی اظهار داشت: در این کار تحقیقاتی ماده لایه ای‌ روی- آلومینیم- هیدروکسید را به روش هم رسوبی سنتز کردیم که برای این منظور به آن محلولی حاوی یونهای روی و آلومینیم تحت اتمسفر نیتروژن "سود" اضافه و سپس ظرف واکنش را به مدت معینی در حمام "تکان دهنده" قرار دادیم. پس از این مرحله، محلول به دست آمده را شستشو داده و در دستگاه سانتریفوژ قرار دادیم.

وی ادامه داد: در این تحقیق دی- گلوکونات به صورت تک مرحله ای (افزودن به محلول روی- آلومینیم اولیه) یا دو مرحله ای (افزودن هیدروکسید لایه ای روی- آلومینیم به یک محلول شامل دی- گلوکونات) نانوهیبرید اضافه شد.

قطبی با اشاره به کاربردهای مواد نانولایه ای تاکید کرد: از این ماده می توان در پزشکی به صورت داروهایی با آزاد سازی کنترل شده استفاده کرد. همچنین می‌توان در کشاورزی به عنوان کودهایی که به آرامی آزاد و موجب صرفه جویی در میزان مصرف کود می شوند و مانع از آلودگیهای آبهای زیرزمینی هستند نیز استفاده کرد.