جانعلی صادقپور در گفتگو با خبرنگار مهر در بندرعباس، گفت: بکارگیری فناوری روز دنیا و تکنولوژیهای نوین تهیه آب از جمله راهکارهایی که به شکل بسیار مطلوبی در برخی از مناطق روستایی استان هرمزگان مشکلات قابلیت رفع کم آبی را دارا می باشد.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از مکانیزم تجهیز و راه اندازی آبشیرینکن ها از جمله راهکارهای برون رفت از بحران کم آبی در بخش شرب روستایی استان است که با بهره گیری از توان و ظرفیت بخش خصوصی به عنوان استراتژیهای بحران ناشی از آب می توانند در دستورکار قرار گیرد.
صادق پور اظهار داشت: خشکسالیهای اخیر و گسترش کم آبی و به دنبال آن محدودیت منابع آبشیرین موجب شد مطالعه و بهره برداری آب جهت تامین آبشیرینکن مدنظر قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تصریح کرد: در همین راستا شرکت آبفار هرمزگان اقداماتی جهت استفاده از فناوری و تکنولوژی جدید شیرین سازی آب دریا از طریق احداث دستگاههای آبشیرینکن در روستاهای جزیره قشم آغاز کرده که می تواند پاسخگوی بسیاری از مسائل و مشکلات ناشی از بحران کم آبی باشد.
صادق پور کمبود منابع آبشیرین و همچنین بروز خشکسالیها با دوره های طولانی، افزایش جمعیت را از جمله عوامل موثر در کمبود آب شرب روستاهای جزیره قشم دانست و افزود : پروژه تامین آب بهداشتی از طریق آبشیرینکن روستاهای جزیره قشم با هدف تامین آب شرب دهستانهای منطقه در کنار پروژه تامین آب شرب جزیره با استفاده از خط انتقال آب از سرزمین مادر مهمترین راهکارهای اتخاذ شده در مقابله با بحران کم آبی جزیره قشم است.
وی رشد و توسعه شیرین سازی آب دریا را در سالهای اخیر موجب کاهش تامین و تولید آب به لحاظ رعایت هرچه بیشتر جنبه های زیست محیطی دانست و بیان کرد: با استفاده از سرمایه گذاری بخش خصوصی تامین آب روستای کاروان در این جزیره از طریق فناوری جدید در حال انجام است که در همین راستا یک پروژه در سه فاز به ظرفیت 19 هزار مترمکعب از طریق بخش خصوصی در جهت تامین آب کلیه روستاهای این شهرستان در حدود 57 روستا انجام می گیرد.
به گفته وی بر اساس مطالعه و طرح موجود سرانه جهت مصارف خانگی 150 لیتر در نظر گرفته شده است و فاز به فاز متناسب کلیه شبکه های داخلی و خطوط انتقال، ایستگاههای پمپاژ اجرا می شود.
وی افزود: خوشبختانه در حال حاضر شبکه داخلی حدود 20 روستای بخش مرکزی انجام شده و خطوط انتقال، ایستگاههای پمپاژ، منابع ذخیره پروژه عظیم آبرسانی به روستاهای این جزیره اجرا شده که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و میزان هدررفت آب را به حداقل می رساند.