به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سرتیپ پاسدار احمد وحیدی روز سه شنبه در آئین گشایش سومین کنفرانس ملی انجمن علمی فرماندهی و کنترل ایران (C4 I)، موضوع فرماندهی و کنترل را عام ترین و گسترده ترین مفهوم در عالم هستی خواند و گفت: آنچه که جهان یکپارچه را با یک فرماندهی منظم و متحد در همه ابعاد آن شکل می دهد و می سازد و مقوم حیات هستی می باشد، همین مفهوم است و ما هم باید از این زاویه به موضوع فرماندهی و کنترل نگاه کنیم.
وزیر دفاع ، درک تحولات جهانی و محیط بین المللی و شناخت تغییرات جدید در الگوهای نبرد آینده را از مولفه های اساسی در تبیین مفهوم فرماندهی و کنترل توصیف کرد و اظهار داشت: با تغییر الگوها و مولفه ای قدرت در فضای پس از جنگ سرد و استقرار یک نظام چند قطبی در عرصه بین المللی، روابط و مناسبات قدرت های جهانی از شکل سنتی آن خارج شده و روابط جدیدی در این چارچوب شکل می گیرد که تلاش های فزاینده غرب در آغاز و تداوم روند جهانی سازی در این چارچوب قابل بررسی است.
سردار وحیدی افزود: در عصر جهانی شدن ، مقوله ارتباطات مهمترین مولفه است که بر اساس آن جوامع به یکدیگر نزدیک شده و روابط میان آنها در قالب شبکه ها تعریف و دنبال می شود. در چنین فضایی، نظام سلطه سرمایه داری می کوشد تا با سیستم های یکپارچه فرماندهی و کنترل، روند سلطه گرایی خود را تداوم داده و بر امور جهانی به منظور تحصیل منافع و امنیت مورد نظر کاملا تسلط یابد.
وزیر دفاع در ادامه به تبیین جایگاه نبرد آینده در عرصه نظامی و دفاعی پرداخت و تصریح کرد: نبرد آینده، نبردی است مبتنی بر اطلاعات که حوزه های جدیدی از جمله حوزه هوا فضایی را در بر می گیرد. امروزه دانش و اطلاعات به عنوان مولفه اصلی قدرت محسوب می شود و از این رو، جنگ افزار و سلاح اصلی در نبردهای آینده، فرماندهی و کنترل است.
سردار وحیدی افزود: موضوعاتی همچون جنگ های هوشمند، الکترونیک، عملیات روانی، اطلاعاتی ، رایانه ای و جنگ در فضای مجازی، هر کدام ابعاد مختلفی را از نبرد امروز و آینده ترسیم می کنند که در همین حوزه قابل تعریف و پیگیری است.
به گفته وزیر دفاع، در چنین فضایی، صرف داشتن فناوری و محصولات نظامی و دفاع به تنهایی کافی نیست بلکه مهم، شناخت درست صحنه و ماهیت نبرد آینده و کاربست دقیق و صحیح این سیستم ها و توانمندی ها به شکلی یکپارچه است تا بتوان دفاع آینده را با سرعت، دقت و کمترین هزینه های مادی و انسانی ، مدیریت و راهبری کرد.
وی افزود: لازمه این کار، فرهنگ سازی قوی و اصولی است که بحمدالله این همایش زمینه مورد نیاز برای فرهنگ سازی در این عرصه را فراهم آورده است.
در ادامه این کنفرانس ، سردار سرلشگر پاسدار یحیی رحیم صفوی، مشاور عالی مقام معظم فرماندهی کل قوا در امور نیروهای مسلح مقاله ای را زیر عنوان تغییرات جدید در محیط امنیتی جنوب غرب آسیا و بهره گیری از سامانه فرماندهی و کنترل از سوی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با دشمن مدرن ارائه کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز سخنران بعدی سومین کنفرانس ملی انجمن علمی فرماندهی و کنترل ایران بود که به نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات (ICT) در توسعه فرماندهی و کنترل در ایران پرداخت.
تقی پور ، ارتباطات و فناوری اطلاعات را زیر ساخت اساسی در سامانه فرماندهی و کنترل دانست و گفت: وزارت ارتباطات با نگاهی راهبردی به این مقوله، گام های موثری را در توسعه زیر ساخت های اطلاعاتی و ارتباطی وهمچنین گسترش خدمات الکترونی برداشته است که آن را تداوم خواهد بخشید.
سومین کنفرانس ملی انجمن علمی فرماندهی و کنترل ایران به منظور ایجاد زمینه ارتباط میان متخصصان و پژوهشگران و علاقمندان حوزه فرماندهی و کنترل، با شعار توسعه الگوی ملی فرماندهی و کنترل و نیز با هدف تعمیم مفاهیم مرتبط و کاربرد آنان در حوزه نظامی و غیر نظامی از روز سه شنبه به مدت دو روز توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در محل دانشگاه صنعتی مالک اشتر برگزار می شود.