محمد جواد ترابی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه 19 آبان برابر 10 نوامبراز طرف یونسکو به نام روز جهانی "علم با هدف صلح و توسعه" نامگذاری شده است، افزود: به این مناسبت با همکاری نهادهای مرزی برنامه رصدی صلح ستارگان (مراسم شب رصدی) بر فراز پل رود ارس در نقطه صفر مرزی ما بین جلفا و نخجوان تحت عنوان برگزار شد.
وی ادامه داد: با برگزاری این مراسم گردشگران و تجاری که قصد عبور از پل برای ورود به آذربایجان یا ایران را داشتند توانستند اجرام آسمانی چون مشتری و قمرهای آن، خوشه پروین و کهکشان "آندرومدا" را رصد کنند.
ترابی خاطرنشان کرد: گروهی از اساتید برجسته نجوم آکادمی علوم آذربایجان نیز به دعوت دکتر عجب شیری زاده رئیس مرکز اختر فیزیک مراغه برای برگزاری این شب رصدی مشترک به نقطه صفر مرزی ایران و آذربایجان آمدند.
دبیر انجمن صلح آسمانی با تاکید بر اینکه پروژه "صلح ستارگان" یکی از پروژههای رسمی سال جهانی نجوم است اظهار داشت: ایده پرداز این پروژه انجمن صلح آسمانی بوده و هم اکنون با حمایت اتحادیه بینالمللی نجوم و یونسکو در سراسر جهان در حال برگزاری است.
وی در تشریح پروژه صلح ستارگان نیز به مهر گفت: صلح ستارگان، مراسم شبهای رصدی دوستانه ای را در نقاط مرزی کشورها برگزار می کند تا آسمان نشانه ای برای صلح و سازش میان ملتها و پلی میان فرهنگها باشد. همچنین صلح ستارگان سعی دارد نشان دهد که برای علم و درک زیبایی های کیهان، مرزی وجود ندارد.
ترابی با تاکید بر اینکه پروژه صلح ستارگان در حال حاضر با همکاری 36 گروه از 27 کشور در سراسر جهان برگزار می شود، ادامه داد: انجمن صلح آسمانی و انجمن نجوم ایران با حمایت یونسکو و اتحادیه بینالمللی نجوم و با همکاری سازمانها و انجمنهای نجومی عضو صلح ستارگان در سراسر جهان، برگزار کنندگان پروژه صلح ستارگان هستند. همزمان با برگزاری شب رصدی میان ایران و آذربایجان در مرز جلفا و نخجوان، همکاران پروژه صلح ستارگان در عراق و سوریه نیز شب رصدی صلح ستارگان را در منطقه خود برگزار کردند.