به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، سیدمحمود رضا آقامیرى در جمع خبرنگاران افزود: یکى از مهمترین کنفرانسهاى علمى کشور طى روزهاى 28 و 29 بهمن ماه سال جارى در محل پارک پژوهشهاى بیوتکنولوژى قشم با حضور تعداد کثیرى از اساتید، متخصصان و صاحب نظران علم و فناورى هسته اى برگزار مى شود.
وى در خصوص محورهاى مطرح شده این کنفرانس گفت: همزمان با کنفرانس هسته اى ایران در قشم مسائلى اعم از فیزیک هسته اى، راکتورهاى هسته اى، همجوشى، کاربردهاى پرتوها، پرتو پزشکى، سوخت و مواد هسته اى را مورد بحث و بررسى قرار مى گیرد.
رئیس مرکز پژوهشهاى بیوتکنولوژى خلیج فارس یکى از مهمترین اهداف برگزارى این کنفرانس را ارائه جدیدترین اطلاعات در مورد دستاوردهاى علم و فناورى هسته اى کشورمان عنوان کرد و افزود: این کنفرانس، علاوه بر پرداختن به آخرین نتایج فعالیتهاى هسته اى ایران موقعیت ویژه اى را در تبادل افکار و اطلاعات علم هسته اى براى اساتید و مخصوصا دانشجویان این رشته فراهم مى کنند.
آقامیرى بیان کرد: در این کنفرانس مقالات علمى در زمینه علم وفناورى هسته اى ارائه مى شود و تاکنون چند مقاله نیز به دبیرخانه این کنفرانس ارسال شده که پس از بررسى مقالات توسط کمیته اجرایى به نفرات برتر هدایایى ارائه مى شود.
رئیس کمیته اجرایى شانزدهمین کنفرانس هسته اى ایران ضمن ارزیابى مثبت از برگزارى این کنفرانس درمنطقه آزاد قشم یادآور شد: با توجه به فعالیتهاى چشمگیر هشت دانشگاه داخلى، خارجى و موسسه آموزش عالى و جذب 14 هزار دانشجو در منطقه آزاد قشم برگزارى کنفرانسهاى علمى و فناورى بستر مناسبى را در جهت ارتقا سطح علمى و آگاهى این قشر ایجاد مى کنند و حضور اساتید، متخصصان و دانشجویان علم و فناورى هسته اى یکى از فرصتهاى ویژه در این منطقه محسوب مى شود.
وى افزود: شانزدهمین کنفرانس هسته اى ایران با حمایت منطقه آزاد قشم و به همت پارک ومرکز پژوهشهاى بیوتکنولوژى خلیج فارس برگزار مى شود که از همکارى سازمان انرژى اتمى، پژوهشگاه علوم و فنون هسته اى، انجمن هسته اى ایران و دانشگاه شهید بهشتى نیز در این کفرانس برخوردار هستیم.
به گفته وی، مرکز پژوهشهاى بیوتکنولوژى خلیج فارس با هدف آماده سازى زیربناى توسعه تکنولوژى در زمینه بیوتکنولوژى دریا و سایر زمینه هاى بیوتکنولوژى در جنوب ایران طى سالهاى 76-74 بازیربناى اولیه هزار و 750 متر مربع در 15 کیلومترى شهر قشم و در ساحل جنوبى احداث و در خردادماه 1376 رسما افتتاح شد.
وی گفت: این مرکز در سال 1381 مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناورى را براى تبدیل به پژوهشکده بیوتکنولوژى خلیج فارس با دو گرایش بیوتکنولوژى دریا و کشاورزى کسب کرد.
آقامیری بیان کرد: سیاست کلى مرکز اجراى طرحهاى توسعه تکنولوژى از طریق پژوهش در مقیاس پایلوت پلنت و تولید دانش فنى قابل واگذارى به مؤسسات خصوصى، دولتى و یا سرمایه گذارى مشترک با مؤسسات خارجى است و با تربیت نیروى متخصص در مباحث مورد پژوهش و آموزشهاى تخصصى کوتاه مدت فارغ التحصیلان بومى جزیره قشم، شرایط را براى ایجاد اشتغال و توسعه علمى، اجتماعى و اقتصادى مردم جزیره قشم فراهم مى آورد.
وی افزود: این مرکز با انگیزه بهره گیرى از توانمندى بالقوه موجود در منطقه و تولید دانش فنى صنایع بیوتکنولوژى احداث شد و به عنوان اولین مرکز پژوهش هاى بیوتکنولوژى دریا در منطقه مى تواند در رابطه با دانشگاه ها و مراکز پژوهشى داخل کشور و کسب دانش فنى تولید محصولات بیوتکنولوژى دریا و انتقال آن به واحدهاى صنعتى دولتى و خصوصى و همچنین در معرفى و گسترش این علم در منطقه پیش قدم باشد.