پژوهشگران آمریکایی با پیوند سلولهای بنیادی به مغز موشها توانستند تواناییهای شناختی آنها را که در اثر رادیو درمانی به کار رفته در معالجه تومور مغز از دست رفته بود بازگردانند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه کالیفرنیا در این تحقیقات نشان دادند که سلولهای بنیادی پیوند زده شده بلافاصله به سوی منطقه ای از مغز که به طور طبیعی قادر به تولید نورونهای جدید است مهاجرت کردند و توانستند عملکردهای شناختی موشها را ترمیم کنند.

به طور معمول افرادی که برای معالجه تومور مغزی تحت رادیودرمانی قرار می گیرند با کاهش قدرت شناختی مواجه می شوند. اکنون نتایج این تحقیقات می تواند امیدی برای این افراد ارائه کند.

درمان تورمورهای مغز بسیار دشوار است چرا که دوز رادیودرمانی موثر می تواند به بخشهایی از مغز آسیب برساند. بنابراین توانایی شناختی بیمار پس از رادیو درمانی به طور اجتناب ناپذیری دچار اختلال می شود.

این دانشمندان پیش از هر چیز، کاهش شناختی موشهای با تومور مغزی را که تحت معالجات رادیودرمانی قرار گرفته بودند بررسی کردند. برای برخی از این موشها پس از رادیودرمانی، پیوند سلولهای بنیادی جنینی تجویز شد و گروه کنترل تزریق این سلولها را دریافت نکرد.

براساس گزارش ایندیپندنت، نتایج این تحقیقات نشان داد که توانایی شناختی موشهای رادیودرمانی شده پس از دریافت پیوند سلولهای بنیادی جنینی به سطح عملکرد شناختی موشهای نرمال رسید.

این درحالی است که توانایی شناختی موشهای گروه کنترل پس از تجویز رادیودرمانی به میزان 50 درصد کاهش یافت.

این دانشمندان امیدوارند روزی بتوانند از این روش به بیماران رادیودرمانی شده کمک کنند.