نخستین دوره پیشرفته مبارزه با مواد مخدر ویژه کارکنان وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان پایان یافت.

به گزارش خبرنگار مهر، در این دوره آموزشی که به مدت سه هفته در مرکز آموزش منطقه ای و بین المللی پلیس مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، اصول و مبانی (GPS/CIS) سنجش از راه دور و مدیریت طرح و جمع آوری اطلاعات آموزش داده شد.

10 تن از کارکنان وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان که در شناسایی و امحای اراضی زیر کشت خشخاش فعال هستند در پایان این دوره، گواهینامه آموزش دریافت کردند.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در مراسم پایانی این دوره گفت: کمک به ایجاد زیر ساخت های مبارزه با مواد مخدر و ارتقای دانش و توان پلیس افغانستان از مهمترین علل برگزاری این دوره است.

سردار حمیدرضا حسین آبادی با بیان اینکه پلیس جمهوری اسلامی ایران، دانش و تجربیات مفیدی درخصوص مبارزه با مواد مخدر دارد افزود: امیدواریم در دوره های بعدی بتوانیم این تجربیات را در اختیار سایر کشورهای منطقه نیز قرار دهیم. 

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا گفت: یک کتابخانه دیجیتالی مرتبط با موضوع مبارزه با مواد مخدر را به کشور افغانستان ارسال کردیم و آماده‌ایم تا اگر پلیس این کشور نیازهای دیگری هم دارند آنها را فراهم کنیم.

سردار حسین‌آبادی افزود: به اذعان معاون سازمان ملل در امر مبارزه با مواد مخدر، پلیس مواد مخدر ایران قوی‌ترین پلیس منطقه است و باید دانش خود را به دیگر کشورها نیز منتقل و تجارب خود را در اختیار آنان قرار دهیم.

سردار حسین آبادی افزود: این کارشناسان دوره‌های gif ، gps مدیریت پروژه دیتابیس و جمع‌آوری اطلاعات را فرا گرفتند و از اساتید مشهور این رشته‌ها بهره بردند. 

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر درباره دوره آموزشی پلیس افغانستان اظهارداشت: در این دوره تعدادی از کارشناسان ارشد پلیس مبارزه با مواد مخدر افغانستان آموزش‌های تخصصی لازم در بحث مبارزه با مواد مخدر را طی کردند.

سردار حسین آبادی گفت: دوره بعدی این آموزشها ویژه کشورهای عضو اکو خواهد بود تا موجب افزایش دانایی و توانایی پلیس‌های مبارزه با مواد مخدر کشورهای منطقه شود.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: برای برگزاری این دوره 3 سال تلاش کردیم اما برخی کشورها سنگ‌اندازی می‌کردند تا این دوره‌ها را برگزار نکنیم.

با تلاش پلیس افغانستان از 34 ولایت افغانستان، 20 ولایت از کشت خشخاش عاری شده است این در حالیست که هم اکنون بیش از 920 هزار نفر در افغانستان به مواد مخدر معتادند. 
 
نماینده مردم کابل و رئیس کمیسیون مبارزه با مواد مخدر مجلس شورای ملی افغانستان نیز با تاکید بر این که دولت افغانستان تدابیر جدی برای جلوگیری از کشت خشخاش در این کشور اتخاذ کرده است، گفت: با تشریک مساعی جمهوری اسلامی ایران جایگزینی کشت خشخاش و آموزش پلیس مبارزه با مواد مخدر افغانستان انجام خواهد شد.

نماینده مردم کابل همچنین در پاسخ به پرسشی در مورد علت افزایش تولید مواد مخدر با حضور نیروهای غربی در افغانستان تصریح کرد: در حال حاضر بیشترین کشت خشخاش در استان «هلمند» که نیروهای انگلیسی در آنجا مستقر هستند، انجام می‌شود و ما نیز افزایش میزان تولید مواد مخدر با حضور نیروهای غربی در کشورمان را تایید می‌کنیم و قبول نداریم که این نیروها حضور خود را به خاطر مبارزه با مواد مخدر در افغانستان ادامه می‌دهند.