بابک رونقی - محقق این طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: برای آنتی باکتریال کردن سالن های داروسازی و مراکز درمانی و بهداشتی سالانه 20 هزار میلیارد تومان هزینه می شود چرا که این امر نیاز به فیلترهای آنتی باکتریال، کف پوشهای بدون درز و چندین نوع مواد شیمیایی دارد.
وی با بیان اینکه با استفاده از فناوریهای پیشرفته می توان با صرف هزینه کمتر نسبت به ضدعفونی کردن مراکز بهداشتی اقدام کرد، افزود: از این رو با همکاری دانشگاههای تربیت مدرس، صنعتی شریف و پژوهشگاههای رنگ و پلیمر با تعریف پروژه تحقیقاتی موفق به تولید کاشی و سرامیک نانو آنتی باکتریال هوشمند شدیم.
رونقی با بیان اینکه این کاشی و سرامیک با استفاده از نوعی کامپوزیت تولید شده است، اظهار داشت: مواد تشکیل دهنده این کامپوزیت از مواد معدنی موجود در کشور است که با تبدیل اندازه آنها به نانو بر روی پر سلولیها تاثیر دارد و مانع از رشد باکتریها بر روی سطح می شوند.
وی دایمی بودن خاصیت آنتی باکتریال را از مزایای این کاشیها ذکر و خاطر نشان کرد: تا زمانی که این لعاب بر روی سرامیک وجود دارد این خاصیت برای کاشی باقی می ماند ضمن آنکه مواد شوینده بر روی این سرامیک اثری ندارد و لعاب کارایی خود را از دست نمی دهد.
رونقی مقاوم بودن در برابر اشعه و حرارت، فرسایش و مقاوم بودن در برابر اسیدها و قلیاهای غلیظ را از دیگر ویژگیهای این کاشی ذکر کرد.
این محقق همچنین از تولید سیمان آنتی باکتریال خبر داد و اضافه کرد: وقتی کاشی بر روی سطح کار گذاشته می شود، درزهایی در سطح سرامیک باقی می ماند که این درزها با استفاده از سیمان آنتی باکتریال پر می شود با پر شدن این شکافها محیطی کاملا ضد باکتری ایجاد می شود.
وی با بیان اینکه این کاشیها خطرات زیست محیطی و سلامتی ایجاد نمی کند یادآور شد: این محصول تاییدیه های لازم را از سوی مراجع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و انیستیتو پاستور ایران دریافت کرده است.
مدیر عامل شرکت پیشتاز پارس با بیان اینکه این کاشیها قابل استفاده در بیمارستانها و مراکز درمانی، استخرها، آشپزخانه ها و مکانهای عمومی است، اظهار داشت: تحقیقات این پروژه به پایان رسیده است و در حال حاضر وارد فاز تولید صنعتی شده است.
به گزارش مهر، شرکت نانو پیشتاز پارس با همکاری دانشگاههای شریف و تربیت مدرس و پژوهشگاههای رنگ و پلیمر موفق به انجام این طرح تحقیقاتی و تولید کاشی و سرامیک نانو آنتی باکتریال شده اند.