خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه : در حالی که تنها دو سال به زمان اجرای قانون حذف کنکور باقیمانده است، وزیر علوم به دلیل اجرایی نشدن ساختارهای لازم برای حذف کنکور درخواست تعویق زمان اجرای این قانون را به مجلس ارائه داده و نمایندگان مجلس قراراست طی جلسه ای آن را مورد بررسی قرار دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در روزهایی که هنوز وزیر آموزش و پرورش دولت دهم تازه کار خود را آغاز کرده و وزیر علوم نیز درخواست تعویق 2 تا 3 ساله زمان اجرای قانون حذف کنکور را ارائه کرده است، تصمیم دارد این موضوع را مورد بررسی قرار دهد.

فرهاد بشیری - عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر از بررسی به تأخیر انداختن اجرای قانون حذف کنکور تا سه سال آینده در مجلس شورای اسلامی خبر داد و افزود: در جلسه ای که با حضور مسئولین آموزش عالی و آموزش و پرورش در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس برگزار شد، بحث تأخیر در قانون حذف کنکور مطرح شد.

وی تأکید کرد: برای اجرای قانون باید فرصت ها و شرایط را فراهم کرد و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز صلاح جامعه را در نظر می گیرد. با توجه به اینکه به نظر می رسد همه بسترها برای اجرای قانون فراهم نشده است، کمیسیون موضوع را مورد بررسی بیشتری قرار می دهد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات درباره مهلتی که باید برای اجرای قانون حذف کنکور به وزارتخانه های علوم و آموزش و پروش داد، گفت: مهلت پیشنهادی وزیر علوم 2 تا 3 سال تأخیر است که کمیسیون برای پذیرفتن یا عدم پذیرش آن با توجه به بضاعت و مشکلات وزارتخانه ها به جمع بندی می رسد و تصمیم گیری می کند.

در این میان امیر طاهرخانی - عضو دیگر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه تأخیر در اجرای مصوبه مجلس برای حذف کنکور غیرقانونی است به مهر گفت: نمایندگان مجلس باید برای این منظور توجیه شوند.

وی افزود: قانونی که تصویب می شود باید اجرا شود مگر اینکه شرایط اجرا وجود داشته نباشد و دلایل کافی برای به تعویق افتادن مصوبه ارائه شود که این نیز باید از طریق نمایندگان صورت گیرد و نمایندگان تاکنون چنین درخواستی را مطرح نکرده اند لذا وزرات علوم موظف است که مقدمات اجرایی شدن قانون را فراهم کند.

طاهرخانی درباره درخواست وزارت علوم برای به تعویق انداختن اجرای قانون حذف کنکور اظهار داشت: چنین بحثی مطرح شده و درخواستی نیز از طرف وزارت علوم برای به تعویق افتادن اجرای قانون به کمیسیون ارائه شده است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تأکید کرد: وزارت علوم و آموزش و پرورش باید پیش از این مقدمات را برای اجرای قانون حذف کنکور آغاز می کردند و اکنون نیز باید به این سمت حرکت کنند اما اگر مسئولین به خواب بروند و پشت گوش بیاندازد هرگز اجرایی نمی شود. قانون باید اجرا شود و توجیهی برای عمل نکردن به آن نباید وجود داشته باشد.

به گزارش مهر، قانون حذف کنکور در سال 1386 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و بر اساس آن، کنکور باید تا سال 1390 حذف و رقابت داوطلبان بر اساس سوابق تحصیلی صورت گیرد اما به دلیل عدم برگزاری امتحانات هماهنگ در آموزش و پرورش حذف کنکور در هاله ای از ابهام قرار گرفته است.

عبدالرسول پورعباس - رئیس سازمان سنجش نیز پیش از این در گفتگو با مهر درباره سرانجام قانون حذف کنکور پیش بینی کرده بود روند حذف کنکور به سالهای 92 و 93 موکول شود.

پورعباس از تأثیرگذاری نمرات دروس پیش دانشگاهی در کنکور سال 1390 خبر داد و گفت: در کنکور 89 تنها نمرات سال سوم دبیرستان به میزان 15 درصد اعمال می شود اما با توجه به اینکه آموزش و پرورش از سال جاری موظف شده است که امتحانات دروس پیش دانشگاهی را به صورت سراسری برگزار کند، نمرات پیش دانشگاهی در کنکور 90 تأثیر گذار خواهند بود.

وی افزود: طبق مصوبه اخیر در کنکور 89 مانند کنکور سال گذشته تنها نمرات سال سوم دبیرستان به میزان 15 درصد تاثیرگذار است که با این روند حذف کنکور به سال 90 نمی رسد.

کامران دانشجو - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز با اشاره به مشکلات اجرای قانون حذف کنکور تاکید کرده است: این قانون در سال 90 قابلیت اجرای کامل را ندارد و در جلسه اخیر کمیته کنکور قرار شد اطلاع رسانی کامل توسط سازمان سنجش در این زمینه صورت گیرد.

این در حالی است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در روزهای اخیر خواستار بررسی دقیق تر این موضوع با حضور وزرای مربوطه شده اند.

نورالله حیدری - عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس یادآور شده است: پیشنهادی که مجلس مطرح می ‌کند این است که مجموعه آموزش عالی و آموزش و پرورش قانون حذف کنکور را اجرا کنند و چنانچه در مسیر اجرا دچار مشکلاتی شدند می ‌توانند پیشنهادات اصلاحی به مجلس بیاورند و مجلس هم قطعاً کمک می ‌کند.

نماینده اردل و فارسان ادامه داد: موضع قاطع مجلس این است که دولتمردان باید به هر شکل ممکن این کار را انجام دهند.

وی اضافه کرد: مقرر شده است یک نشست سه ‌جانبه میان آموزش عالی، آموزش و پرورش و مجلس به تولیت کمیسیون آموزش و تحقیقات تشکیل شود تا راهی را برای برون رفت از شرایط موجود پیدا کنیم.

کریمی فیروزجانی دیگر عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر اهمیت کنکور و مسائلی که برای دانش ‌آموزان و خانواده ‌های آنها ایجاد می شود، معتقد است حذف کنکور مزایایی دارد که باید تلاش کنیم به آن نقطه برسیم.

وی گفت: کمیسیون آموزش و تحقیقات برای بررسی عدم اجرای حذف کنکور کمیته ای را با حضور وزرای علوم، آموزش و پرورش،‌ بهداشت و روسای سازمان سنجش و دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل داده تا هر چه زودتر ابهامات موجود در اجرای این قانون را بررسی و رفع کند.