خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: فشار جمهوریخواهان برای اعزام نظامیان بیشتر به افغانستان و افزایش روزافزون مخالفین جنگ، باراک اوباما را گرفتار مخمصه ای بزرگ کرده که رهایی از آن سخت است.

به گزارش خبرگزاری مهر، هم اکنون بیشتر مردم آمریکا بر این باورند که جنگ افغانستان نتیجه ای برای ایالات متحده در پی نخواهد داشت.

بر اساس آخرین نظرسنجی توسط شبکه خبری سی بی اس مشخص شد که 69 درصد از مردم آمریکا مخالف ادامه جنگ افغانستان هستند و بر این باورند که این جنگ نتیجه ای برای ایالات متحده در پی نخواهد داشت. این درحالیست که در ماه سپتامبر 53 درصد از مردم آمریکا مخالفت خود را با ادامه جنگ افغانستان ابراز کرده بودند.

همچنین 23 درصد از افراد شرکت کننده در نظرسنجی شبکه سی بی اس با ابراز خوشبینی خود درباره ادامه جنگ افغانستان اعلام کردند که دولت آمریکا در نهایت در این جنگ پیروز می شود اما در ماه سپتامبر 53 درصد از مردم ایالات متحده موافقت خود را با ادامه جنگ افغانستان اعلام کرده بودند که نظرسنجی جدید حکایت از کاهش 12 درصدی در آمار افراد موافق با جنگ است.

شبکه سی بی اس تاکنون در نظرسنجی های خود با چنین آماری مواجه نشده بود که این نشان از تداوم بحران سیاسی در آمریکا است.

ارتش آمریکا هم اکنون با افزایش روز افزون آمار تلفات نظامیان خود در افغانستان مواجه است که چنین آمار تلفاتی در تاریخ جنگ این کشور بی سابقه بوده است به همین دلیل ماه اکتبر به عنوان مرگبارترین ماه از آغاز جنگ در افغانستان معرفی شد.

با وجود افزایش مخالفت مردم آمریکا با ادامه جنگ افغانستان و افزایش آمار تلفات نظامیان این کشور، واشنگتن تاکنون هیچ سیاست جدیدی را در این باره اتخاذ نکرده است.

با وجود افزایش فشارها از سوی سناتورهای آمریکایی بر رئیس جمهوری این کشور برای اعزام نظامیان بیشتر به افغانستان، اوباما قول داده است که در اتخاذ تصمیم عجله نکند.

در همین حال "رپ اسکلتون" رئیس کمیته نیروهای مسلح آمریکا به اوباما هشدار داده است که درباره اتخاذ یک استراتژی جدید در افغانستان بیشتر فکر کند و از درسهای تاریخ بیشتر عبرت بگیرد که این سخن به معنی مخالفت وی با اعزام نظامیان بیشتر به این کشور جنگ زده است.

ژنرال استنلی مک کریستال برای اولین بار پیشنهاد اعزام 40 هزار نظامی جدید آمریکایی را به افغانستان داد، اما پس از مدتی کوتاه درخواست خود را تغییر داده و خواستار اعزام 45 هزار نظامی جدید به این کشور شد که این پیشنهاد با اعتراض گسترده برخی از سناتورها و افزایش فشارها بر باراک اوباما مواجه شد، اما فرمانده نیروهای ائتلاف در افغانستان در برابر این فشارها ساکت ننشست و اخیرا از درخواست اعزام 60 هزار نیروی امنیتی بیشتر به این کشور خبر داده است.

رئیس جمهوری آمریکا هم اکنون سه گزینه ممکن را در افغانستان در پیش رو دارد: اعزام نظامیان بیش تر، ثابت نگاه داشتن شمار نیروها و خروج نظامیان خود از این کشور و پایان دادن به جنگ.