عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با انتقاد از برنامه نویسی در قانون برنامه چهارم توسعه رسیدگی آن را فاقد پشتوانه لازم دانست و گفت:مجلس باید موادی را در برنامه پنجم پذیرا باشد که قابل اندازه گیری است.

علیرضا محجوب نماینده تهران با اشاره به عملکرد دولت در برنامه چهارم توسعه و تدوین برنامه پنجم، اظهارداشت: اصولا ما یک ناهماهنگی در سازوکار برنامه نویسی داریم. چشم انداز و استراتژی باید زمان دار و تعریف شده تنظیم شود و برنامه به شکل غیر آرمانی و براساس خط مشی باشد.

وی ادامه داد: چشم انداز باید آرمانی و برنامه غیر آرمانی باشد ، به این معنا که زبان برنامه ریاضی باشد هرچند درست است که برنامه مربوط به مسائل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است اما باید به در آن به قید زمان و برنامه ریزی توجه شود و با عدد و ارقام کار پیش رود نه با ادبیات فارسی.

محجوب تاکید کرد: اعداد و ارقام باید درهر بند ارائه شوند وگرنه تکرار آرمانها و تغییرات هرقدر هم ظاهر برنامه ای داشته باشد به جهت اینکه هیچ پشتوانه برنامه ای نخواهد داشت، یا محقق نمی شود تا میزان تحقق آن کم است.

نماینده تهران تصریح کرد: برنامه ای که کمّی نیست خاصیت اندازه گیری برای اجرای آن قابل احصا نخواهد بود . اگر می خواهیم برنامه چهارم را مورد بررسی قرار دهیم فقط می توانیم راجع به آن مواردی که اعداد کمی دارند حرف بزنیم باقی رسیدگی ادیبانه است زیرا به زبان ریاضی نوشته نشده است.

محجوب گفت: بنابراین چون برنامه چهارم شاخص گذاری نشده، نه گزارش دستگاههای اجرایی و آمارشان از اجرای برنامه درست است نه حدسیات و تاملات ما می تواند درست باشد.

وی ادامه داد: متاسفانه چون برنامه چهارم به زبان و منطق درست تنظیم نشده قاعدتا فاقد پشتوانه لازم برای رسیدگی و ارزیابی دقدیق است. حجم زیاد برنامه باعث سیاه شدن اوراق زیاد می شود درحالی که چارچوب اجرایی مهم است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: اصولا مجلس باید موادی را در برنامه پنجم پذیرا باشد که قابل اندازه گیری است. برنامه ای که نشود نبض و حالش را اندازه گرفت برنامه نیست بلکه چشم اندازی است در قالب برنامه.