به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه "زوددویچه سایتونگ" در تحلیلی در این باره به قلم "استفان کورنلیوس" نوشت : پکن و واشنگتن با بی اعتمادی به دور هم می گردند. چین یک کشور بسیار قدرتمند و مهم است که نمی توان آن را انکار کرده و یا کنار گذاشت.
در بخش دیگری از این مطلب با اشاره به سفر اوباما به چین آمده است : رئیس جمهوری آمریکا در چین، یک درس آموزشی در موضوع محدودیت قدرت گرفت. آمریکا در بیست سال گذشته تقریبا از آزادی عمل نامحدود برخوردار بود، اما حالا این دوران به پایان خود نزدیک می شود.
نویسنده در بخش دیگری از این مطلب با تاکید بر اینکه بی اعتمادی به طور ویژه اولین علامت یک رقابت رو به رشد بین دو قدرت است که معمولا با تنشها و بعضی وقتها در پایان کار جنگ همراه است، نوشت : اختلافات و مبارزه طلبیهای بین چین و آمریکا هم با روی دادن بحران اقتصادی شکل گرفت به گونه ای که آمریکا به بزرگترین بدهکار و چین به بزرگترین اعطا کننده وام و اعتبار در دنیا تبدیل شد.
در ادامه آمده است : چین رشد خود را به بازار آمریکا مدیون است و آمریکا نیز نیروی بازار خود را به ارزها و اعتبارهای چین مدیون است. البته رقابتها و کشمکشهای این دو قدرت بر سر پول نیست، بلکه بر سر ارزشهاست. موضوع این است که چه کسی در این دنیا برای دیگری اجازه شرط گذاشتن را دارد و بر اساس کدام قوانین بازی شکل می گیرد.
آمریکا پس از جنگ جهانی دوم به ویژه از این حقیقت سود می برد که نظم و شرایط بعد از جنگ را از جمله شرایط در سازمان ملل و سازمانهای مالی جهانی را بر اساس سیستم ارزشی خودش برنامه ریزی کرد.
این در حالی است که چین حالا در آستانه مرحله ای قرار دارد که در آن باید خود تصمیم بگیرد که آیا این قواعد آمریکایی را بپذیرد یا برای ایجاد یک مدل در مقابل آن تلاش کند.