به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، بابک افقهی در سفر به هندوستان و در دیدار با مقامات و همتای هندی بر امضای دو موافقتنامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و تشویق حمایت از سرمایه گذاری های متقابل که در تسهیل روابط اقتصادی بسیار مهم است، تاکید کرد.
وی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران و هندوستان دو تمدن بزرگ و قدیمی آسیایی هستند می توانند به کانون تمرکز فعالیت های اقتصادی در آسیا تبدیل شوند.
معاون وزیر بازرگانی با اشاره به تحولات اقتصادی و بحران مالی جهان، افزود: این عوامل روند تشکیل قطب های اقتصادی را در جهان دچار تحولات جدیدی کرده و برتری دادن سیاست نگاه شرق نسبت به غرب ما را بر آن داشت که نسبت به ایجاد قطب های جدید اقتصادی در دنیا فعال تر عمل کنیم.
افقهی ، سیاست دولت دهم را برقراری ارتباط با قطب های بزرگ اقتصادی جهان مثل هند و برزیل عنوان کرد و گفت: سفر ما به همراه وزیر امور خارجه و دیدار با مقامات بلند پایه کشور هندوستان در این راستا صورت گرفته است.
وی حجم تبادلات تجاری ایران و هندوستان را بدون احتساب نفت حدود 3 میلیارد دلار ذکر کرد و گفت: از این میزان 1/1 میلیارد دلار مربوط به صادرات غیر نفتی ایران به هندوستان و 1.7 میلیارد دلار واردات کالاهای هندی به ایران است که سهم عمده آن را بنزین تشکیل می دهد.
معاون وزیر بازرگانی تصریح کرد: حجم مبادلات تجاری ایران با هند با احتساب نفت حدود 14 میلیارد دلار است که نشان می دهد سطح تبادل تجاری با هند بسیار بالاست.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت خاطرنشان کرد: طرف ایرانی در دیدار با مقامات هندی پیشنهاد ایجاد کمیته مشترک بازرگانی با مسئولیت وزرای بازرگانی دو کشور ارائه کرد که مورد استقبال وزیر امورخارجه هند قرار گرفت و قرار شد طی دعوتی از وزیر بازرگانی هند توسط وزیر بازرگانی ایران این موضوع در دستور کار قرار گیرد.
افقهی با بیان اینکه ظرفیت شرکت های ایرانی در حوزه خدمات فنی و مهندسی بسیار بالاست گفت: بر این اساس باید صدور خدمات فنی و مهندسی به هندوستان مورد توجه مهندسان ماق رار گیرد.
معاون سازمان توسعه تجارت، حجم کل مبادلات تجاری هندوستان با جهان را حدود 400 میلیارد دلار ذکر کرد و گفت: از این میزان حدود 231 میلیارد دلار واردات هندوستان از تمام کشورهای دنیاست.
وی با اشاره به صادرات 152 میلیارد دلار هندوستان به دنیا، اظهار داشت: این رقم نشان می دهد که هندوستان به عنوان یک اقتصاد بزرگ جهان است که ایران باید سهم خود را به ویژه در حوزه هایی که مزیت بیشتری دارد مثل صدور کالاهای صنعتی، دارویی، بهداشتی، مواد پتروشیمی و خدمات به خصوص خدمات فنی و مهندسی بیشتر کند.
معاون وزیر بازرگانی تصریح کرد: هندوستان هشتمین کشور جهان در نانوفناوری، جزو 5 کشور اول جهان در فناوری های زیستی و داروسازی، جزو سه کشور برتر جهان در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و جزو شش کشور اول پرتاب کننده ماهواره در جهان است که در حوزه هوا و فضا بسیار توانمند است.
وی با بیان اینکه هندوستان از تجارت به عنوان موتور محرکه اقتصادی به نحو مطلوبی استفاده کرده گفت: بر این اساس ایران نیز در راستای اجرای سیاست های اصل 44 در زمینه جذب سرمایه گذاری خارجی باید از تجارب کشور هند در توسعه تجارت و روند الحاق به سازمان جهانی تجارت ( WTO ) استفاده کند.
افقهی با اشاره به ملاقات وزیرامورخارجه جمهوری اسلامی ایران با همتای هندی خود، افزود: در این دیدار نیز بر ایجاد مکانیزم ها و زیرساخت هایی که کمک به آسیب شناسی موانع توسعه تجارت و اتخاذ راه حل ها و تدابیری برای حل این موانع است تاکید شد.
وی تاسیس شعبه های بانکی در ایران و هند را از دیگر مباحث مورد تاکید در این سفر عنوان کرد و از اعلام آمادگی طرف هندی برای ترانزیت کالا از چابهار و تشکیل کارگروه مشترک بین دو کشور در این زمینه خبر داد.
افقهی بیان کرد: در این سفر بر راه اندازی مرکز تجاری در حیدرآباد هندوستان تاکید شد، ایجاد این مرکز در تسهیل روند تجاری دو کشور موثر خواهد بود.
رئیس سازمان توسعه تجارت از روند بررسی تسهیل تبادل کالا به هند از طریق ایجاد خطوط منظم کشتیرانی و خطوط هوایی توسط کارشناسان دو کشور خبر داد.