معاون حقوقی و امور مجلس دیوان محاسبات کشور با اشاره به برنامه این دیوان برای تشریح نقاط قوت و ضعف دستگاههای دولتی در حضور اعضای کمیسیون های تخصصی مربوطه در مجلس تاکید کرد که این گزارشات قطعا در آگاهی نمایندگان و اتخاذ تصمیم درست در مورد لایحه بودجه 89 و برنامه پنجم توسعه اثر خواهدداشت.

فریدون همتی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر، به برنامه دیوان محاسبات کشور برای تعامل بیشتر با نمایندگان مجلس و کمیسیون های تخصصی اشاره و تصریح کرد: در پی دیدار اعضای کمیسیون انرژی مجلس با رئیس دیوان محاسبات در روزهای اخیر ، به زودی از کمیسیون اجتماعی مجلس دعوت خواهد شد تا با حضور در دیوان محاسبات، گزارشی از عملکرد دستگاههای زیر مجموعه این کمیسیون دریافت کند تا نمایندگان هرچه بیشتر نسبت به عملکرد دستگاه های مذکور در بودجه آشنا شوند و به نقاط قوت و ضعف هر یک از دستگاهها در انجام وظایف خود پی ببرند.

وی گفت: این دیدارها و ارائه گزارشات به نمایندگان کمک می کند تا نسبت به وظیفه نظارتی خود قوی تر شده و با دقت عملکرد دستگاههای اجرایی را زیر نظر داشته باشند.

معاون حقوقی و امور مجلس دیوان محاسبات تاکید کرد: با توجه به اینکه در آستانه رسیدگی به تفریغ بودجه و ارائه لایحه بودجه 89 و تدوین برنامه پنجم توسعه هستیم این اطلاعات و گزارش های تهیه شده در دیوان محاسبات می تواند کمک بزرگی به نمایندگان باشد تا آنان به اتکا به اطلاعاتی که نسبت به واقعیات هر حوزه دارند تصمیم نهایی در هر عرصه را اتخاذ کنند.

همتی همچنین با تشکر از نمایندگان مجلس به جهت رای به فوریت طرح اصلاح موادی از قانون دیوان محاسبات در جلسه روز چهارشنبه مجلس اظهارداشت: با توجه به شرایط جدید کشور و ساختارهای جدید بودجه ای و اداره عمومی کشور ، دیوان محاسبات نیز نیازمند تغییر و تحولات در این راستا است.

وی ادامه داد: در پی گفتگو با کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس، این کمیسیون اعلام آمادگی کرد تا پیشنهاداتی از اصلاح قانون دیوان محاسبات در آن بخش از قوانین که دارای اشکال هستند، ارائه دهد.

همتی تاکید کرد: براساس این اصلاحات دیوان محاسبات کشور می تواند نظارت جامعی به امور کشور براساس اصول 52،53،54 و 55 قانون اساسی بر امور بیت المال داشته باشد.

معاون حقوقی و امور مجلس دیوان محاسبات تاکید کرد: در قانون موجود ظرفیت هایی وجود داشت که استفاده نمی شد اما در دوره جدید ، دیوان محاسبات از حداکثر ظرفیت های قانونی استفاده می کند و طرح ارائه شده در این راستا و اصلاح موانع و مشکلات قانونی دیوان است.

همتی گفت: طرحی که به تصویب رسید عمدتا پیشنهادات کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بود و دیوان انتظار دارد پیشنهادات ارائه شده از سوی دیوان نیز در بررسی هایی که در کمیسیون برنامه انجام می شود مورد توجه قرار گیرد، زیرا این پیشنهادات براساس تجربیات دیوان در امور مختلف نظارتی است و انتظار می رود در این قانون گنجانده شود.

وی یادآور شد: با لحاظ کردن پیشنهادات دیوان، دیوان محاسبات قطعا می تواند انتظارات مجلس بر نظارت بر بیت المال را به نحوی که در مردم ایجاد اطمینان کند، تامین نماید.

به گزارش مهر، یک فوریت طرح اصلاح موادی از قانون دیوان محاسبات در جلسه روز چهارشنبه مجلس با 133 رای به تصویب رسید. این طرح  با امضای 65 نماینده در دستور کار مجلس قرار گرفت.

در صورت تصویب نهایی این طرح، آموزش مدیران مالی و اظهار نظر در تغییرات مدیریتهای مالی و ارزشیابی مدیران در بخش مالی به وظایف دیوان محاسبات افزوده می شود.

همچنین در صورت تصویب طرح، در هر سال عملکرد رئیس و دادستان دیوان محاسبات در کمیسیون برنامه و بودجه بررسی می شود و در صورت وجود ضعف حسب مورد تذکر داده شده و یا درخواست عزل می شود.

علاوه بر این در صورت تصویب نهایی آن، نمایندگان ادوار که در کمیسیون بودجه مجلس عضویت داشته اند در صورت داشتن مدرک مرتبط برای تصدی ریاست دیوان محاسبات در اولویت خواهند بود.