دبیرکل خانه پرستار از نحوه ترکیب اعضای هیئت مدیره در بیمارستانهای هیئت امنایی انتقاد کرد و گفت: نگاه پزشک سالارانه موجب بروز خسارت سنگین به نظام سلامت جامعه خواهد شد.

محمد شریفی مقدم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: آیین نامه اجرایی هیئت امنایی شدن 50 بیمارستان دولتی در تاریخ 18/5/1388 به پیشنهاد وزارتخانه های بهداشت، رفاه و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری و به استناد بند 24 ماده واحده قانون بودجه سال 1388 کل کشور ابلاغ شده است.

بر اساس این مصوبه، در ترکیب 9 نفره هیئت امنای این بیمارستانها حداقل 4 نفر می بایست الزاما از پزشکان اعضای هیئت علمی دانشگاه باشند و دو نفر دیگر نیز می توانند پزشک باشند.

شریفی مقدم با انتقاد از چنین ترکیبی در هیئت مدیره بیمارستانهای هیئت امنایی گفت: وقتی 6 نفر از ترکیب اصلی و تخصصی پزشک هستند، طبیعی است که صرفا منافع گروهی خاص در لایه های مختلف مدیریتی لحاظ می شود.

پیش از این، غضنفر میرزابیگی، رئیس سازمان نظام پرستاری ایران نیز با اشاره به 50 بیمارستان منتخب دانشگاههای علوم پزشکی کشور که قرار است به صورت هیئت امنایی اداره شوند، اظهار داشته بود که اداره این بیمارستانها با توجه به نادیده گرفتن جایگاه گروههای غیرپزشکی در تدوین آیین نامه آنها، با شکست مواجه خواهد شد.

دبیرکل خانه پرستار ادامه داد: تفکر انحصارطلبانه در تعیین هیئت مدیره این بیمارستانها باعث شده که بقیه گروههای پرستاری، پیراپزشکی، پزشکان عمومی و کادر اداری هیچ نماینده ای در هیئت امنا نداشته باشند.

با اجرای قانون هیئت امنایی در 50 بیمارستان تحت پوشش دانشگاههای علوم پزشکی کشور، حدود 12هزار تخت بیمارستانی به صورت هیئت امنایی اداره خواهد شد.

شریفی مقدم با انتقاد از سپردن مدیریت بیمارستانهای هیئت امنایی به پزشکان متخصص، گفت: این کار فقط باعث بروز خسارات سنگین به نظام سلامت و مردم خواهد شد. زیرا، این گروه از پزشکان متخصص وقت خود را صرف کسب دانش و مهارتهای رشته تخصصی خود نموده و دانش علم مدیریت را ندارند.

دبیرکل خانه پرستار افزود: کسری بودجه وزارت بهداشت و عدم رضایتمندی مردم از خدمات بهداشتی و درمانی، از دلایل سوءمدیریتهای بیمارستانهای دولتی است.

شریفی مقدم با عنوان این مطلب که نظام سلامت کشور در زمینه هایی مثل استفاده از آخرین تکنیکهای جراحی، روشهای درمانی و تشخیصی و استفاده از تکنولوژیها در مقایسه با کشورهای اروپایی و آمریکایی به روز است، گفت: متاسفانه مشخص نیست که چرا در بکارگیری روشها و تئوریهای مدیریت مراکز درمانی از این قبیل کشورها عقب هستیم.