به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس فرهاد پورمحمدسخا با بیان این مطلب اظهار داشت: بخش زیادی از زباله های تر در سایت تخمیر به کمپوست تبدیل شده که به منظور غنی سازی خاک به کار می روند.
وی افزود: از آنجا که مواد ارگانیک در خاک کشور ما در کمترین حد ممکن است تنها موادی که می توانند خاک را غنی کنند همین کمپوست ها هستند.
مدیرعامل سازمان بازیافت و تبدیل مواد شهرداری با بیان اینکه روزانه در تهران 800 تن پسماند خشک به صورت تفکیک شده جمع آوری می شود به جمع آوری این نوع زباله ها به صورت ثابت و سیار اشاره کرد و ادامه داد: در روش سیار ماشین های مخصوصی با ملودی در سطح شهر حرکت و زباله ها را جمع آوری می کنند و در بخش ثابت نیز از طریق 250 غرفه ای که در محلات وجود دارد زباله های خشک تحویل گرفته شده و در ازای آن به شهروندان اقلام بهداشتی، بن کتاب و.. اهدا می شود.
پورمحمد سخا اظهار داشت: 50 درصد زباله های خشک با ارزش توسط غرفه های بازیافت جمع آوری می شوند و هر چقدر مراحل تفکیک زباله از مبدا انجام شود کیفیت موارد هم بهتر می شود و ارزش افزوده آن نیز بیشتر خواهد بود.
وی در خصوص تفکیک زباله خشک و تر در دیگر کشورها گفت: در بسیاری از کشورها، تولیدکنندگان زباله به لحاظ قانونی مکلف به تفکیک زباله خود از مبدا هستند و در غیر این صورت مجبور به پرداخت جریمه خواهند شد اما در کشور ما این کار جنبه قانونی نداشته و انگیزش خانوارها در تفکیک کردن زباله از مبدا نقش دارد که در این خصوص فرهنگسازی هایی در حال انجام است.