خرم آباد - خبرگزاری مهر: دهکده المپیک که با تبلیغات زیادی کلنگ آن به زمین زده شد و جزو مصوبات استانی هیئت دولت است، امروز از سوی متولیان ورزش و نیز حوزه مسکن و شهرسازی از پیشرفت آن با این جمله یاد می شود:"پیشرفت خاصی نداشته است"!

به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، کار اجرایی پروژه احداث دهکده المپیک در ششم اردیبهشت ماه سال 86 با حضور معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان تربیت بدنی کشور در خرم‌آباد در زمینی به وسعت 250 هکتار در منطقه "کمالوند" خرم‌آباد آغاز شد.

در آن روز معاون رئیس جمهوری با بیان اینکه در این مجموعه ورزشی، استادیوم فوتبال، پارک ورزش، کمپینگ برای ایام تعطیلات نوروزی و مکانهای تفریحی و ورزشی در نظر گرفته شده است، وعده کرد که این مجموعه با صرف 500 میلیارد ریال از محل اعتبارات سازمان تربیت بدنی کشور ساخته شود.

این در حالی است که در سفر اول هیئت دولت به استان دهکده المپیک در زمره مصوبات هم قرار گرفت تا به قولی ساخت این دهکده ورزشی بزرگ در لرستان "چهار میخه" شود.

در ابلاغیه ای که از سوی پرویز داوودی معاون اول رئیس جمهوری ابلاغ شد آمده است که هیئت وزیران در جلسه اى که در مرکز استان لرستان تشکیل شد، سازمان تربیت بدنى را موظف کرد با هماهنگى معاونت برنامه‌ریزى و نظارت راهبردى ریاست جمهورى و همکارى استاندارى نسبت به تکمیل مجموعه ورزشى خرم‌آباد (دهکده المپیک) تا پایان سال 1392، مطالعه و شروع احداث سالن پنج هزار نفرى خرم‌آباد در دهکده المپیک و احداث هشت سالن ورزشى در سال 1387 اقدام کند.

البته در این ابلاغ به دیگر پروژه های ورزشی مصوب هیئت دولت نیز اشاره شده است که بررسی وضعیت کنونی آنها در این مجال نمی گنجد.

دهکده المپیک پیشرفت قابل قبولی ندارد/استادیوم فوتبال دهکده در تعطیلی کامل!

برای یافتن چرایی روند کند دهکده المپیک به سراغ متولی ورزش لرستان می رویم تا مدیر کل سازمان تربیت بدنی استان نیز از روند این طرح به شدت انتقاد کند.

میرزاحسین سالاروند در این رابطه اظهار داشت: دهکده المپیک لرستان به عنوان یکی از مراکز مهم ورزش کشور مطرح است و در این مجموعه عظیم بزرگترین پیست دو و میدانی خاورمیانه نیز راه اندازی خواهد شد.

وی ادامه داد: این پروژه همچنین از جمله پروژه های مهم ورزش لرستان به حساب می آید که با وجود گذشت چند سال از شروع احداث، پیشرفت فیزیکی آن کند است.

مدیر کل سازمان تربیت بدنی استان لرستان یادآور می کند که کلنگ احداث این دهکده با حضور مهندس علی آبادی رئیس وقت سازمان تربیت بدنی، نمایندگان مردم استان در مجلس، استاندار و... چند سال پیش به زمین زده شد ولی تاکنون روند پیشرفت فیزیکی آن بسیار کند است.

سالاروند یادآور شد: دهکده المپیک خرم آباد دارای قابلیتی بالا و قابل اهمیت است که بهره برداری از آن زیر ساختی مهم برای ورزش لرستان به حساب می آید.

وی ادامه داد: در حال حاضر این دهکده پیشرفت قابل قبولی ندارد به ویژه مجموعه 15 هزار نفری فوتبال آن که متاسفانه در تعطیلی کامل بسر می برد.

علت وضع موجود را مسکن و شهرسازی پاسخ دهد/انتقاد از مکانیابی پروژه

مدیر کل سازمان تربیت بدنی استان لرستان خاطر نشان کرد: مکاتبات ما و استاندار با مقامات تا کنون نتیجه بخش نبوده و در حال حاضر تلاش داریم این موضوع در جلسه کارگروه استان پیگیری شود.

وی در مورد اینکه چرا روند این پروژه کند پیش می رود، گفت: این طرح ملی استانی است و علت وضع موجود را باید مسکن و شهرسازی پاسخ دهند.

سالاروند با اشاره به سالن سرپوشیده دو و میدانی این دهکده از مکان یابی این پروژه به شدت انتقاد و تصریح کرد: در انتخاب محل سالن اگر بیشتر دقت می شد پیشرفت کار 50 تا60 درصد بود ولی الان 35 تا40 درصد است.

وی افزود: در حین احداث این سالن به یک نقطه سنگلاخی برخورد کرده اند که حجم عظیمی از اعتبارات صرف سنگ برداری شده است در صورتیکه اگر محل احداث پایینتر بود این قدر هزینه نمی شد و کار نیز سرعت بیشتری به خود می گرفت.

مدیر کل تربیت بدنی استان لرستان در ادامه مشکل جدی دهکده المپیک را بحث تامین آب عنوان کرد و بیان داشت: در مطالعات انجام شده طرح به بحث آب کمتر پرداخته شده است!

سالاروند بیان داشت: آبرسانی به این دهکده بیش از یک میلیارد تومان هزینه در بر دارد.

وی با بیان اینکه برق رسانی و گاز رسانی به این دهکده نیز هزینه بر است، ادامه داد: تلاش می کنیم از محل اعتبارات استانی و ملی شروع بحث آب دهکده المپیک خرم آباد در سالجاری زده شود.

مدیر کل تربیت بدنی استان لرستان با یادآوری اینکه زمانبندی پروژه تا سال 92 پیش بینی شده است، خاطر نشان کرد: اگر عزم ملی در این زمینه به کار گرفته شود در زمان یاد شده به بهره برداری می رسد.

دهکده المپیک با کمبود اعتبار مواجه است/عدم تخصیص اعتبار در دو سال گذشته

پس از پرتاپ توپ به زمین سازمان مسکن و شهرسازی به سراغ رئیس سازمان مسکن استان لرستان رفتیم که احمدرضا غلامی نیز در این زمینه اظهارات قابل تاملی دارد.

وی که در حاشیه بازدید از پروژه های حوزه مسکن و شهرسازی استان با خبرنگار مهر گفتگو می کرد، بیان داشت: متاسفانه پروژه دهکده المپیک استان لرستان به دلیل کمبود اعتبار پیشرفت خاصی نداشته است.

غلامی با بیان اینکه متاسفانه برای ساخت دهکده المپیک شهرستان خرم آباد در سال های 86و 87 اعتباری تخصیص نیافته است، عنوان کرد: در سال جاری اعتباری بالغ بر یک میلیارد تومان اختصاص یافته است.

رئیس سازمان مسکن و شهرسازی استان لرستان با انتقاد از کمبود اعتبار در ساخت پروژه های ورزشی استان لرستان، خاطر نشان کرد: معضل اصلی که در ساخت این پروژه ها وجود دارد کمبود اعتبار است.

وی باتاکید بر اینکه کمبود اعتبار در زمینه ساخت پروژه های ورزش استان وجود دارد از این روند انتقاد کرد و اظهار داشت: در حال حاضر این سازمان در ساخت پروژه های ورزشی بیشتر از میزان اعتبار اختصاص داده شده کار کرده است.

رئیس سازمان مسکن و شهرسازی استان لرستان خواستار ارائه راهکار جدی دولت، مجلس و سازمان تربیت بدنی برای ساخت طرح های ورزشی در این استان شد.

به هر حال دغدغه وضعیت دهکده المپیک در میان مردم لرستان تاجایی پیش رفت که شایعه ای مبنی بر انتقال این پروژه عظیم از لرستان به یکی دیگر از استانهای کشور نیز مطرح شد تا استاندار لرستان در آخرین نشست خبری خود در این رابطه با سوال خبرنگاران مواجه شود.

سید حسین صابری در واکنش به این سوال خبرنگاران ضمن تکذیب انتقال این پروژه ورزشی، به شوخی گفت: دهکده المپیک در دست ساخت است و نمی توان این دهکده را با چرثقیل از جا کند و جابجا کرد!

به هر حال به نظر می رسد با توجه به کمبود اعتبار این پروژه ورزشی باید هر چه سریعتر نسبت به تامین اعتبار مورد نیاز این پروژه بزرگ و حیاتی برای ورزش مستعد لرستان گام های موثرتری از سوی متولیان امر در سطح کلان برداشته شود.