رجب طيب اردوغان، نخست وزير تركيه و هيات همراه امروز با آيت الله هاشمي رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ديدار و گفتگو كرد.

به گزارش خبرگزاري "مهرگ و به نقل از روابط عمومي مجمع تشخيص مصلحت نظام آيت الله هاشمي رفسنجاني  در اين ديدار با تحليل شرايط منطقه و موضوع تروريسم گفت: ريشه تروريسم زاييده افكار غلط در جهت مطامع استثماري آمريكاست.

وي افزود: رفتار آمريكاييها در برخورد با رژيم صهيونيستي وعملكرد آنان در منطقه و عراق به گونه اي است كه در جهت تقويت تروريسم است نه در جهت مقابله با آن.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، القاعده، طالبان و گروهك منافقين را از جمله تروريستهايي دانست كه تمامي آنان به نحوي از انحاء توسط آمريكا تقويت و پناه داده مي شوند.

آيت الله هاشمي رفسنجاني با اشاره به اوضاع بحراني عراق اظهار داشت: كشورهاي منطقه بايد با هوشياري مراقب اهداف استعماري اشغالگران باشند كه با ايجاد فتنه هاي طولاني در كشور عراق در صددند كشورهاي همسايه و منطقه را تا ساليان متمادي درگير تبعات آن نمايند.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام همچنين با اشاره به روابط ايران  وتركيه تصريح كرد: تركيه مي تواند در بين كشورهاي منطقه مناسب ترين شريك جمهوري اسلامي ايران باشد.

ايشان به ابتكار ايران و تركيه در تشكيل گروه "دي هشت" اشاره كرد و گفت: ظرفيت بسيار مناسب و بالايي از اين ابتكار ايجاد شد كه از اين موقعيت به خوبي در جهت همكاريهاي منطقه استفاده نمي شود.

آيت الله هاشمي رفسنجاني با تشريح مواضع مثبت آنكارا در جنگ آمريكا عليه صدام، تروريسم و موضع تركيه در برابر اسرائيل و قبرس گفت: در حال حاضر در مسايل منطقه اي وجهاني مواضع تركيه به ايران بسيار نزديك است.

وي  با پايين دانستن سطح روابط دو كشور نسبت به ظرفيتهاي بالقوه فراوان ايران و تركيه اظهار داشت: موارد جزيي نبايد مانع همكاريها شود و البته كساني مايل نيستند همكاريهاي دو كشور در جهت رشد و توسعه شكل بگيرد.

آيت الله هاشمي رفسنجاني همچنين بر پيگيري جدي براي نهايي شدن توافقهاي دو كشور در زمينه انرژي و ترانزيت گاز تاكيد كرد.

به گزارش روابط عمومي مجمع تشخيص مصلحت نظام، آقاي رجب طبيب اردوغان نخست وزير تركيه در اين ديدار گفت: استعمارگران شعار مبارزه با تروريسم را سر مي دهند اما اقدام صادقانه اي انجام نمي دهند.

وي افزود: ابرقدرتها در قضيه تروريسم به دنبال مافع خود هستند و اگر تروري در كشورهاي آنان انجام شود به شدت پيگيري مي كنند اما ترور در ساير كشورهاي جهان را ناديده گرفته و يا به راحتي از آن مي گذرند.

اردوغان مسائل افغانستان، عراق و قبرس را نمونه هاي بارز برخورد دوگانه استعمارگران با موضع تروريسم دانست، نخست وزير تركيه با توجه به موقعيت بارز جمهوري اسلامي ايران در منطقه گفت: با رايزني هاي مشترك تهران و آنكارا مي توانيم در مسائل منطقه اي و بين المللي همكاري نزديك و موثر و مشترك داشته باشيم.

وي توسعه همكاريهاي سياسي، اقتصادي و امنيتي با ايران را از اولويتهاي سياست خارجي كشورش دانست و گفت: از جمله همكاريهاي مشترك ما مي تواند در جهت مقابله با تروريسم باشد كه ايران و تركيه هزينه هاي زيادي را از اين پديده شوم متحمل شده اند.

اردوغان روابط اقتصادي و حجم تجاري ايران و تركيه را رو به گسترش دانست و گفت: ما خواستار همكاريهاي بيشتر دو كشور در زمينه انرژي، عمراني و مخابراتي هستيم و به ويژه ترانزيت گاز و توسعه استفاده از گاز ايران مورد توجه ويژه تركيه است.