مسئول مرکز مطالعات راهبردی خیمه با اشاره به اینکه 26 مؤسسه عاشورایی شناسایی شده است، ضرورت پرهیز از فعالیتهای جزیره ای را مورد تأکید قرار داد و گفت: بنیاد عاشورا سال آینده افتتاح می‌شود.

حجت الاسلام مرتضی وافی مسئول مرکز مطالعات راهبردی خیمه در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با تشکیل بنیاد عاشورا گفت: علمی بنام آینده پژوهی داریم که به عنوان یک دانش کلیدی محسوب می شود، آینده پژوهی در حقیقت تدوین یک چشم انداز و استراتژی برای آینده براساس مبانی و استراتژی فکری است.

وی افزود: ما معتقدیم که رشته های علوم انسانی و هنر رشته های آینده هستند و اعقتاد داریم به جای اینکه به گذشته برگردیم و ذهن خود را انباشته از گذشته کنیم، موضوع و حرکت ما یک حرکت فرهنگی است، بحث عاشورا و امام حسین (ع) ارتباط تنگاتنگی با فرهنگ و مناسک آئینی جامعه ما دارند پس ضرورت  دارد به دنبال اختراعات فرهنگی باشیم که در حیطه امورات مروبط به مرکز مطالعات راهبردی خیمه باشد.

پاسداشت فرهنگ سیدالشهدا

وافی تأکید کرد:  یکی از ایده ها که در حقیقت اختراع فرهنگی مرکز مطالعات راهبردی خیمه است تشکیل بنیاد عاشورا است، ما معتقدیم اولین اتفاقی که در این حرکت فرهنگی باید رخ دهد تعیین روشهای کاری در مسائل فرهنگی مثل عاشورا پژوهی و مسائل فرهنگی مثل ترویج فرهنگ و پاسداشت فرهنگ سید الشهدا است. شاید در گذشته با تشکیل یک هیئت ، چاپ یک کتاب، تولید یک بروشور و پوستر می توانستیم بگویم که یک حرکت فرهنگی انجام داده و کار فرهنگی می کنیم، اما اکنون باید روشها و ابزارهای کاری ما متحول شود.

ضرورت پرهیز از فعالیتهای جزیره ای و فردی

مسئول مرکز مطالعات راهبردی خیمه با اشاره به ضرورت فعالیتهای شبکه ای گفت:  شبکه انجمنها و سازمانهای متناسب با موضوع باید تشکیل شده و از حرکت جزیره ای، فردی و تک مؤسسه ای نداشته باشیم. ارائه آموزشهای لازم یا مهارتهای جدید نیز از جمله اهداف این بنیاد است. شاید در یک زمانی تشکیل یک مؤسسه براساس مهارتهای اداری و نحوه اعتبارات مالی خود حرکتهای سازمانی و فردی این کار را انجام دهد اما اکنون نیازمند یک سری مهارتهای آموزشی، سازمانی و اطلاعاتی هستیم براساس فضای جدید پیش آمده در جهان امروز هستیم.

وی در رابطه با شرح وظایف این بنیاد گفت: در این بنیاد موظف هستیم ارتباط کاری و کاربردی به صورت همپوشانی و همگرایی میان اعضای این بنیاد ایجاد کنیم؛ شاید هر مؤسسه فرهنگی که با موضوع عاشورا و معارف عاشورایی کار می کند در قالب مؤسسه، انتشارات یا مجموعه هایی که بخشی از فعالیت خود را به این زمینه اختصاص داده اند، در ابتدای کار براساس یک تعهد ظاهری با یک همنوایی و همفکری موقت و شناسایی یک سری از استعدادها بتوانند برنامه های خود را پیش ببرند. اما اگر این مؤسسات و مجموعه های فرهنگی در دراز مدت با یک چشم انداز و استراتژی طولانی مدت ادامه دهد نه تنها نیازمند همنوایی بلکه نیازمند همگرایی کامل و کشف و پرورش استعدادهایی هستند و باید از نوعی اخلاص و تعهد عمیق هم برخوردار باشند و تعهد ظاهری کفایت نمی کند.

شناسایی 26 مؤسسه عاشورایی

حجت الاسلام وافی تأکید کرد: حدود 26 مجموعه شناسایی کرده ایم که یا تمام فعالیتها یا بخش عمده فعالیت آنها به موضوع عاشورا و فرهنگ مربوط است. این مجموعه ها یا مؤسسات غیر دولتی هستند، یا یک تشکل یا هئیت مذهبی هستند که به طور ویژه در این زمینه کار می کنند یا اشخاصی هستند که در این رابطه فعالیت می کنند و یا مجموعه های وابسته به سازمانها و ارگانهای دولتی هستند، اما در این رابطه  تولیدات و فعالیتهای قابل توجهی دارند که در آن میان می توان به حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی اشاره کرد.

حجت الاسلام مرتضی وافی همچنین تصریح کرد: بنیاد عاشورا ساختار و اساسنامه خود را به نوعی پشت سر گذاشته او اکنون در مرحله شناسای اعضا است و با بیشتر این مجموعه ها رایزنی ها و مذاکراتی صورت گرفته، قرار است آخرین رایزنی ها در محرم و صفر صورت گیرد.

بنیاد عاشورا سال آینده افتتاح می شود

وی بدون تعیین تاریخ دقیق افتتاح بنیاد عاشورا گفت که این بنیاد سال آینده افتتاح می شود و اساسنامه تدوین شده تنها پیشنهادی بوده است و می تواند در آینده تغییر کند. 

وافی گفت: مرکز مطالعات راهبردی خیمه به این نکته رسیده که باید به نوعی فعالیتهای این حوزه به صورت شبکه ای و اتحادیه انجام شود شاید بتوان به نوعی اتحادیه مؤسسات عاشورایی را چون اتحادیه مؤسسات قرآنی یا انجمنهای صنفی و نظام پزشکی تشکیل داد و طبیعتاً اعضای اصلی بنیاد عاشورا به جای این که فقط اجرایی باشند می توانند عناوین پژوهشی و تحقیقاتی باشند. شاید بتوان در آینده بنیاد عاشورا را در عرصه های اجرایی نیز وارد کرد.