دکتر علی محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره برخورد با جامعه رسانهای و اطلاعرسانی کشور در صورت بروز تخلف گفت: رسانهها به ویژه روزنامهها آینهای هستند که رویدادهای جامعه را منعکس میکنند و گاهی اوقات دچار اشتباه میشوند که بیشتر این اشتباهات هم سهوی است و بر اثر عجله و بیاطلاعی رخ می دهد.
استاد دوره دکترای ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: در صورت وقوع تخلف در رسانه بهترین و درستترین برخورد این است که اخطار و هشدار محرمانه به آنها داده شود نه اینکه این اخطار به اطلاع همه برسد و همچنین نباید از کاه کوه ساخت. شیوه درست برخورد با رسانهها این است که اشتباهات آنها کاملا محرمانه و به شکل حرفهای در اختیار صاحبان آن رسانه قرار گیرد.
محمدی همچنین تاکید کرد: برخورد با روزنامهها نباید قهری باشد بلکه باید شیوهای ظریف و لطیف برای تذکر به آنها انتخاب کرد. حتی پیشنهاد من این است که به اخطارهای شفاهی آن هم در محترمانهترین حالت می توان روی آورد البته عکسالعمل رسانهها نیز در برابر این تذکرها باید حرفهای باشد نه اینکه به جنجال روی آورند.
استاد واحد مطالعات انتقادی دانشگاه علامه با اشاره به اینکه توقیف روزنامهها تنها در ایران مرسوم است بیان کرد: توقیف رسانهها به جامعه لطمه می زند. توقیف روزنامهها به اعتبار آنها لطمه می زند و نکته مهم تر این است که با تعطیلی هر رسانه تعداد زیادی از کارکنان آن بی گناه لطمه میبینند و به یکباره با از دست دادن شغلشان دچار آسیبهای جدی می شوند.
وی افزود: اصلا بدون استدلال کافی و برگزاری دادگاه و اثبات شدن جرم در دادگاه نمی توان یک روزنامه را تعطیل کرد حتی اگر این تعطیلی موقت باشد. مسئولان باید بدانند وظیفه خطیری بر گردنشان است و برخورد آنها هم به جامعه لطمه می زند هم عده ای روزنامهنگار را بی دلیل با تنش روبه رو می کند. ابتدا باید دادگاهی برای بررسی اتهام رسانه برگزار شود و اگر جرم ثابت شد آنگاه دادگاه رای خود را صادر کند آن هم رایی مناسب و مشخص و قانونی.
این پژوهشگر عرصه رسانه تاکید کرد: رسانهها دارای آبرو هستند و نباید بی دلیل با آبروی آنها بازی کرد. مسئولان باید اطلاع کافی از مسئولیت خود و بار اجتماعی ان داشته باشند و بدانند رفتارهای آنها چه تبعاتی دارد.
وی در پایان توضیح داد: اصلا توقیف رسانهها کار تایید شده ای نیست و باید حذف شود. رسانه خاطی را باید جریمه کرد. با تعطیلی یک رسانه مردم را از آن رسانه و جریان اطلاعات محروم می کنیم.