نخستین نشست خبری معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد عصر امروز با تمرکز خبرنگاران در خصوص دلایل اعلام توقیف روزنامه همشهری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی رامین معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد امروز سه‌شنبه سوم آذرماه نخستین نشست مطبوعاتی خود را با حضور نمایندگان رسانه‌ها برگزار کرد و از آنجا که این نشست فردای روز توقیف روزنامه همشهری برگزارشد ، بیش از 90 درصد سئوالات خبرنگاران به این موضوع اختصاص داشت.

این در حالی بود که همزمان ، یک منبع آگاه در گفتگو با خبرگزاری مهر از حکم دادگستری استان تهران مبنی بر رفع توقیف موقت روزنامه همشهری تا زمان برگزاری دادگاه خبر داده بود.

ابتدا خبرنگار همشهری با درخواست اینکه رامین به عنوان دبیر هیئت نظارت بر مطبوعات مشخصا اعلام کند در جلسه دیروز چند نفر رای به توقیف همشهری داده‌اند جلسه را آغاز کرد. وی سئوال دیگر خود را مبنی بر اینکه چرا معاونت مطبوعاتی با نوع برخورد قهری با روزنامه همشهری موضوع آگهی را بیشتر رسانه‌ای کرده پرسید.

رامین در این باره گفت: هیئت نظارت متشکل از نمایندگان سه قوا، وزارت علوم، نماینده مطبوعات و رسانه‌ها و یک نماینده از وزارت ارشاد است که هر کدام یک رای دارند و رای آنها مطابق قانون صادر می‌شود هر یک از افراد باید مطابق قانون عمل کند و نمی‌تواند خارج از قانون حرکت کند.

وی ادامه داد: نماد مدنیت و فرهنگ ما قانونگرایی است و هر کس خارج از قانون حرکت کند عنصر ضد فرهنگی است. رسانه‌ها هم نباید خارج ار ارزش‌های ملی، تاریخی، فرهنگی و اسلامی حرکت کنند. هر مجوزی که به هر رسانه داده می شود جزئی از حیثیت وزارت ارشاد است و معاونت مطبوعاتی پاسدار حریم این مجوز است. برای ما بسیار تلخ است که مجوزی را که صادر کرده‌ایم باطل کنیم، ولی عملکرد غیر قانونی یا ضد قانونی آن رسانه ما را ناگزیر به سلب اعتماد و سلب مجوز یا توقیف یا تنبیه می‌کند.

رامین تاکید کرد: روزنامه‌ای که پس از تذکرات مکرر همچنان بر شیوه سهل‌انگاری اصرار داشته باشد و هر بار با خلاف جدید مخاطبان و ملت ایران را با چالش مواجه و در این میان فضای ضد تبلیغاتی علیه نظام اسلامی در داخل و خارج فراهم کند باید پاسخگوی عملش باشد. آن صاحب امتیازی که به دلیل داشتن پشتوانه مالی جمعی از هموطنان را استخدام و برای کار رسانه‌ای به کار می‌گمارد اگر بر اثر خلاف‌های مکرر خود باعث تعطیلی رسانه‌اش حتی به طور موقت شود و همکارانش را بیکار کند و امنیت شغلی آنها را به خطر بیندازد قطعا باید پاسخگو باشد.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد افزود: در مورد روزنامه همشهری اگر تخلف‌های پیشین را نادیده بگیریم در مورد تخلف اخیر که به چاپ تصویر بزرگ از معبد دروغین یک باند خبیث و پلید صهیونیستی به نام فرقه ضاله بهائیت ـ که مرکز توطئه و فتنه در میان جوامع منطقه است و به عنوان بازوی بومی رژیم صهیونیستی برای اجرای توطئه‌های انگلیس و آمریکا عمل می‌کند ـ اقدام و مخاطب میلیونی را به سفر به این معبد دعوت کرده است و همزمان با آن از سوی برخی خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری وابسته همین موضوع تبلیغ و ترویج و همچنین چاپ آگهی افشا و رمزگشایی می‌شود، وزارت ارشاد موظف بوده واکنش نشان دهد.

وی با اشاره به اینکه همان روزی که روزنامه توزیع شده عده زیادی از مردم پیام‌هایی برای وزارت ارشاد فرستاده‌اند که با این روزنامه برخورد شود و در صورت انفعال وزارت ارشاد خودشان اقدام می‌کنند ، بیان کرد: همان روز اول پس از پخش روزنامه و بازتاب آن بین جریان‌های مختلف فکری تذکرهای زیادی به دست ما رسید که اگر وزارت ارشاد در جایگاه مسئول و ناظر بر رسانه‌ها واکنش مناسب نشان ندهد و قانون را پاسداری نکند، هستند هنوز غیورمردان و زنانی که آماده دفاع از ارزش‌های دینی هستند و وارد صحنه خواهند شد و در برابر گروههای خبیث امثال بهائیت خواهند ایستاد و اجازه ترویج آنها را به هیچ رسانه‌ای نخواهند داد.

رامین در بخش دیگر صحبت‌هایش درباره واکنش‌های مختلف اعضای هیئت نظارت با پرونده روزنامه همشهری توضیح داد: وقتی این موضوع در هیئت نظارت مطرح شد برخی اعضا معتقد به سلب امتیاز، برخی معتقد به اغماض، برخی به توقیف موقت و دیگران هم به تذکر کتبی و ارجاع پرونده به دادگاه نظر داشتند. یک پیشنهاد هم مطرح شد که بیش از سایر دیدگاهها رای آورد و آن این بود که فرصتی در اختیار مسئولان همشهری قرار گیرد که تا عصر دیروز از ملت ایران عذرخواهی عملی کنند و به جبران این کار زشت هر چند به سهو انجام گرفته باشد چند روز از انتشار روزنامه صرف نظر کنند تا الگویی برای ارزشمداری و اصولگرایی به معنای صحیح آن باشند.

وی عنوان کرد: به همین دلیل هیئت نظارت تصمیم گرفت موضوع تا عصر دیروز مسکوت بماند تا تصمیم مسئولان روزنامه اعلام شود که آیا حاضرند با حفظ حرمت رسانه‌ها و جامعه با یک عمل شایسته صداقت و امانتداری خودشان را در پیروی از ارزش‌های ملی و هنجارهای فرهنگی و اجتماعی نشان دهند. از ساعت 10 یا 11 تا 18 مذاکرات مفصلی با همه دوستان ذیربط انجام شد که گفتگوهایی صمیمانه بود و ما امیدوار بودیم عزیزان با تشخیص درست تصمیم صحیح را بگیرند و ما را ناگزیر به توقیف نکنند، ولی ساعت 18 آنها اعلام کردند از هر گونه اقدام مقتضی و ضروری پرهیز می‌کنند و بار مسئولیت و تصمیم‌گیری را بر عهده وزارت ارشاد می‌گذارند.

ادامه دارد...