علی اصغر سلطانیه که در پی تصویب قطعنامه علیه فعالیت های صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران در شورای حکام با خبرنگار مهر گفتگو می کرد با اشاره به اینکه بررسی موضوع هسته ای ایران در نشست شورای حکام باعث بوجود آمدن دو قطب در شورای حکام شد تصریح کرد: نشست شورای حکام جلسه ای کاملا عادی بود اما در عین حال آلمان قطعنامه ای بر علیه ایران ارائه کرد و خوشبختانه با وجود تلاش های زیاد و فشارهای سیاسی که صورت می گرفت این قطعنامه با اجماع به تصویب نرسید.
شکست سیاسی برای غرب؛ 9 کشور به قطعنامه رای ندادند
وی با تاکید بر اینکه کشور مالزی که ریاست شورای حکام را برعهده دارد به قطعنامه شورای حکام علیه ایران رای منفی داد یادآور شد: 9 کشور به قطعنامه رای ندادند و علاوه بر مالزی ، ونزوئلا و کوبا نیز با آن مخالفت کردند و ما این موضوع را یک شکست سیاسی برای کشورهای غربی تلقی می کنیم چرا که آنان امیدوار بودند قطعنامه علیه ایران با اجماع به تصویب برسد.
نماینده جمهوری اسلامی ایران در مقر آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده است که در چارچوب تعهدات خود با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری می کند، اظهار داشت: تاکنون هیچ قطعنامه ای از سوی شورای امنیت و یا شورای حکام مانع ادامه فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران نشده و این قطعنامه اخیر نیز تاثیری بر این فعالیت ها ندارد و ما کماکان زیر نظر آژانس به فعالیت های خود ادامه خواهیم داد.
سلطانیه در خصوص محور اصلی قطعنامه شورای حکام پیرامون ایران بیان داشت: در این قطعنامه همکاری شفاف ایران در موضوع سایت فوردو نادیده گرفته شد، که این باعث تاسف است.
مصر قطعنامه را توجیه ناپذیر خواند
وی همچنین به مخالفت برخی کشورها با صدور قطعنامه علیه ایران اشاره کرد و گفت: سفیر مصر در نشست شورای حکام اعلام کرد که موافق صدور این قطعنامه نیست و این قطعنامه توجیهی ندارد و فضای همکاری فعلی را مختل می کند.
به گفته نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی صدور قعطنامه در شورای حکام علیه ایران باعث بروز تفرقه در این شورا شده است.
دودستگی کنونی برای آژانس خطرناک است
سلطانیه قطعنامه اخیر شورای حکام علیه ایران را برای فعالیت آتی آژانس بین المللی انرژی اتمی خطرناک توصیف کرد و گفت: در وین و در زمان بررسی موضوع ایران در نشست شورای حکام یک بلوک از ایران حمایت می کردند و بلوک دیگر قطعنامه را دنبال می کردند که این روند در مسیر فعالیت های درازمدت آژانس بین المللی انرژی اتمی که یک سازمان تخصصی است خطرناک خواهد بود.
نماینده ایران در وین در عین حال خاطرنشان کرد: ما مطمئن هستیم که طراحان قطعنامه علیه ایران به یک اشتباه تاریخی دست زده اند و به زودی متوجه اشتباه خود خواهند شد.
سلطانیه ادامه داد:غربی ها باید از رفتار گذشته خود با ایران درس می گرفتند و آنان باید بدانند اگر با زبان زور با ملت ایران صحبت کنند پاسخ منفی می گیرند.
همکاری ایران با آژانس کاهش می یابد
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران تاکنون برای نشان دادن حسن نظر خود گام هایی فراتر از تعهدات برداشته است و این قطعنامه باعث خواهد شد که ایران تنها در چارچوب ان پی تی با آژانس همکاری داشته باشد.
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص احتمال کاهش همکاری های جمهوری اسلامی ایران با آژانس خاطرنشان کرد: قطعنامه شورای حکام علاوه بر اینکه فضای همکاری فعلی را مختل می کند باعث خواهد شد که ایران همکاری های داوطلبانه خود را که فراتر از تعهدات بود ادامه ندهد.
سلطانیه یادآور شد: اگر کشورهای غربی یک مثال داشته باشند که ایران بر اثر فشار سیاسی مبادرت به انجام کاری کرده است می توانند اعلام کنند اما ما به آنان توصیه می کنیم که مسیر تقابل را ادامه ندهند .
وی در پایان گفتگوی خود با مهر تاکید کرد: دنیا بداند که جمهوری اسلامی ایران لحظه ای در دنبال کردن فعالیت های صلح آمیز هسته ای خود درنگ نخواهد کرد و صدور قطعنامه اخیر شورای حکام نیز باعث وحدت مردم ایران و مصرتر شدن ما در پیگیری حقوق هسته ای در چارچوب ان پی تی می شود.