به گزارش خبرنگار مهر در قم، ولنت مریا عصر دوشنبه در حاشیه پانزدهمین المپیاد بین المللی قرآن و حدیث جامعه المصطفی العالمیه در جمع خبرنگاران گفت: این موسسه از 10 سال قبل فعالیت خود را در شهر «تیرانا» آغاز کرده است و تاکنون توانسته بیش از پنج هزار قرآنآموز تربیت کند.
وی ادامه داد: فعالیتهای قرآنی این مؤسسه در سه بخش آموزش، تحقیق و پژوهش و تبلیغ و ترویج انجام میشود که در بخش آموزش، آموزشهای عمومی و تخصصی ارائه میشود.
مریا تصریح کرد: در بخش آموزش عمومی قرآن کریم رشتههای روخوانی، روانخوانی، حفظ، ترتیل، مفاهیم و ... به صورت ابتدایی ارائه میشود و آموزشهای بخش تخصصی نیز شامل برگزاری دورههای تربیت مربی و مباحث تخصصی قرآنی است.
وی ادامه داد: برگزاری دوره های تربیت مربی با حضور مربیان تربیت یافته این مؤسسه صورت میگیرد و این مؤسسه تاکنون بیش از 120 مربی قرآن کریم تربیت کرده است.
مریا با اشاره به فعالیتهای تحقیقی و پژوهشی این مؤسسه نیز عنوان کرد: ترجمه و تألیف بیش از 40 کتاب قرآنی و اهل البیتی(ع)، چاپ مجلات سلام، کشیلا و نور قرآن، همچنین چاپ کتاب کلمه قیمه امام خمینی (ره) در هزار جلد، صحیفه سجادیه، منتخب مفاتیح الجنان و ترجمه جز اول قرآن کریم آیتالله مکارم شیرازی از جمله فعالیتهای تحقیقی و پژوهشی این مؤسسه است.
وی با اشاره به حضور این مؤسسه در برنامههای مختلف رادیویی و برنامههای تبلیغی و ترویجی این مؤسسه تصریح کرد: پنجشنبه هرهفته همچنین جمعه های هرهفته دو برنامه یکی با محوریت دعای کمیل و دیگری با محوریت برنامه قرآنی با حضور کارشناسان این مؤسسه از طریق رادیو آلبانی پخش میشود، همچنین برای ایام مناسبتی برنامههایی نیز تدارک و تهیه میشود.
آلبانی نزدیک به چهار میلیون جمعیت دارد که 75 درصد آنان را مسلمان تشکیل میدهند.
پانزدهمین المپیاد بین المللی قرآن و حدیث جامعه المصطفی العالمیه از روز یکشنبه با حضور 130 نفر از بانوان و آقایان طلبه از 62 کشور جهان در مجتمع فرهنگی اهل البیت (ع) قم آغاز شد و تا سهشنبه شب ادامه می یابد و آئین اختتامیه آن نیز 12 آذرماه برگزار میشود.
20 داور ممتاز و بینالمللی از جمله رحیم خاکی، حنیفی، صدرزاده، شهیدی، عبایی و ... این مسابقات را داوری میکنند.