استان تهران - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز پژوهشهای ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در حال حاضر سازمان خودجوشی برای نظارت مردم بر تبلیغات بازرگانی و تیزرهای تبلیغاتی تلویزیون وجود ندارد و این سازمان باید تشکیل شود.

حسین افخمی در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج افزود: نبودن سازمان یادشده به ضرر مصرف کنندگان و مخاطبان است است که این امر، لزوم تشکیل چنین سازمانی را بیش از پیش آشکار می کند. 

وی ادامه داد: در حال حاضر سازمان حمایت از تولید کننده ها و مصرف کننده ها در کشور وجود دارد اما این سازمان در عمل نمی تواند از هر دو به یک میزان حمایت کند.

افخمی عنوان کرد: باید شرایطی فراهم آید که مردم بتوانند یک سازمان خودجوش حمایت از مصرف کننده را تشکیل دهند تا این سازمان بر تبلیغات بازرگانی و برنامه های تلویزیون نظارت داشته باشد.

این استاد علوم ارتباطات اجتماعی بیان کرد: نظارت بر تبلیغات بازرگانی در تلویزیون بسیار مهم و تاثیرگذار است و لازم است این نظارت به بهترین شکل ممکن صورت گیرد تا حقوق مصرف کنندگان و مخاطبان تلویزیون تامین شود.

تاثیرات تبلیغات بازرگانی رسانه ملی باید به گونه سازمان یافته ای ارزیابی شود

افخمی در بخش دیگری از سخنان خود نیز یادآور شد: در عین حال، تاثیرات تبلیغات بازرگانی رسانه ملی باید به گونه سازمان یافته ای ارزیابی شود تا در این زمینه، حقوق مخاطبان تامین شود و حمایت لازم از آنها صورت گیرد.

وی اضافه کرد: مفید یا مضر بودن این تبلیغات بازرگانی و میزان دوام و و اثر آن در جامعه باید با نظارت دقیق از سوی سازمانی که در خصوص حمایت از مصرف کنندگان و مخاطبان تلویزیونی تشکیل می شود، مورد ارزیابی قرار گیرد و این سازمان در این زمینه دقت نظر کافی داشته باشد.

رئیس مرکز پژوهشهای ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی خاطرنشان کرد: مراکز پژوهشی دانشگاهها در این زمینه می تواند نقش بسیار مهم و تاثیرگذاری ایفا کند و با انجام تحقیقات و پژوهشها در خصوص تبلیغات پخش شده از تلویزیون، اطلاعات مطلوبی در زمینه مفید یا مضر بودن این تبلیغات و اثرگذاری آنها ارائه دهد.