ارومیه - خبرگزاری مهر: مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران گفت: هم اکنون 85 درصد از آب دریاچه پریشان خشک شده و ادامه این روند حیات کل دریاچه را تهدید می کند.

علی نظری دوست  در گفتگو با خبرنگار مهر در ارومیه افزود: هم اکنون برنامه مدیریت دو سایت ارزشمند پریشان و دریاچه ارومیه پس از اتمام مراحل مطالعاتی به تصویب هیئت دولت رسیده و از سال جاری عملیات اجرایی آنها آغاز می شود.

وی ادامه داد: شورای مدیریت محلی دریاچه پریشان به ریاست فرمانداری و دبیری اداره کل محیط زیست کارزون و عضویت دستگاه های ذیربط از جمله آب منطقه ای، جهاد کشاورزی، شیلات و میراث فرهنگی تشکیل شده و در حال برنامه ریزی عملی برای برون رفت از مشکل این دریاچه است.

نظری دوست خشکسالی و نبود مدیریت صحیح و اصولی آبهای ورودی به دریاچه را از عمده دلایل بروز این مشکل عنوان کرد و بیان داشت: برای رفع این مشکلات سند راهبردی با همکاری سازمانهای بین المللی در قالب یک توافق نامه از سال 84 (2005) شامل فرآینده برنامه نویسی و ظرفیت سازی با هماهنگی دستگاه های ذیربط تدوین شده است.

وی ادامه داد: این اقدام پس از سه سال ارزیابی اواخر سال گذشته نهایی شد و پس از تصویب عملیات اجرایی آن در سال جاری آغاز می شود.

نظری دوست اظهارداشت: این طرح در خصوص دو سایت درپاچه پریشان و دریاچه ارومیه و نیز تالاب شادگان به مورد اجرا گذاشته می شود که در صورت موفقیت تجربیات این طرح در مورد سایر تالاب های نیز اجرایی خواهد شد.

مدیر ملی طرح حفاظت از تلابهای ایران یادآور شد: در قالب این طرح برنامه های اولویت دار دارای چشم انداز 25 ساله و اهداف راهبردی با شاخصهای پنج تا 25 ساله تدوین شده که امسال اجرای آنها با تشکیل ساختار سازمانی، شناسایی اقدامات اولویت دار آغاز می شود.

وی این اقدامات اولویت دار را در بحث تالاب پریشان توجه به مسائل آب و کشاورزی، تنوع زیستی، آگاه سازی مردم، معیشت و جایگزینی جامعه محلی و دریاچه ارومیه سه مرحله اول آب و کشاورزی، تنوع زیستی، آگاه سازی مردم عنوان کرد.

نظری دوست در خصوص اعتبارات اجرای این طرح گفت: در قالب توافق نامه ایران با سازمانهای بین المللی برای کل تالابهای کشور در هفت سال کاری از 2005 تا 2012 مبلغ دو میلیون و 900 هزار دلار از سوی سازمانهای بین المللی و 9 میلیون دلار آورده کشور ایران در نظر گرفته شده است.

وی خاطرنشان کرد: این اعتبار برای ظرفیت سازی و پیاده کردن رویکرد مدیریت زیست بومی برای مدیریت تالابهای کشور که از طریق سایت های مطالعاتی اصلی ارومیه، پریشان و شادگان است، اجرایی می شود اختصاص داده شده و در نهایت تجربیات به صورت یک سیستم برای کل تالابهای کشور تعمیم داده می شود.