زنجان - خبرگزاری مهر: استاندار زنجان، از تحصیل بیش از 65 هزار نفر دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی در استان یک میلیون نفری زنجان خبر داد و گفت: در حال حاضر استان زنجان تنها استانی است که دانشگاه تحصیلات تکمیلی در علوم پایه در آن فعالیت دارد.

به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، محمد رئوفی نژاد ظهر شنبه در اجلاس مشترک همکاریهای اقتصادی اوگاندا و استانهای شمالغرب ایران در زنجان با بیان اینکه استان زنجان دارای ظرفیتهای بالای علمی و فرهنگی است، افزود: این استان در حال حاضر در حال تبدیل شدن به شهر دانشگاهی کشور است و مقدمات این کار به شکل مطلوب صورت گرفته است. 

وی در ادامه با بیان اینکه استان زنجان، دروازه ورودی استانهای شمالغرب کشور محسوب می شود، اظهار داشت: برخورداری از این پتانسیل مهم تاثیرگذار و همچنین سایر زیرساختهای سرمایه گذاری جایگاه خوبی را برای سرمایه گذاری در استان ایجاد کرده است.

امکانات موجود بصورت یکنواخت در اختیار همه قرار نمی گیرد

در ادامه سعدالله نصیری قیداری نماینده زنجان و طارم در مجلس با بیان اینکه در عصر حاضر امکانات موجود و میراث مشترک انسانها به صورت یکنواخت در اختیار همه قرار نمی گیرد، گفت: استکبار جهانی و کشورهای استعمارگر با تبلیغات سوء خود مانع بزرگی برای شناسایی ظرفیت کشورها برای سرمایه گذاری ایجاد می کنند.   

سعدالله نصیری قیداری تاکید کرد: برای شناسایی این پتانسیل و ظرفیتها، باید ارتباطات منطقی بین کشورها وجود داشته باشد.

وی با تاکید بر معرفی زنجان به عنوان شهر دانشگاهی، گفت: در حال حاضر 65 هزار دانشجو در رشته های لیسانس تا دکتری در این استان مشغول به تحصیل هستند.

نصیری با بیان اینکه دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان در چند سال اخیر مقام اول پژوهشی را در سطح کشور به خود اختصاص داده است، افزود: چاپ مقالات بسیار سطح بالاISA در مجلات بین المللی و کسب جایزه ‏بانک توسعه اسلامی را در علوم و تکنولوژی را‎ ‎‏در رده دستاوردهای برجسته علمی در سطح جهانی در علوم پایه زنجان کسب ‏کرده است.

تجار و بازرگانان استانهای شمالغرب آماده حضور در نمایشگاه کشاورزی اوگاندا

در ادامه فائزه دوستار رئیس مجمع منطقه ای اتاقهای تعاون استانهای شمالغرب ایران گفت: اتاق تعاون به عنوان عالی ترین نهاد مردمی بخش تعاون با همکاری سازمان توسعه تجارت جهانی فعالیتهایی را در خصوص اعزام هیئت تجاری به کشورهای مختلف انجام می دهد.

فائزه دوستار افزود: مجمع آمادگی خود را برای اعزام تجار و بازرگانان استانهای شمالغرب کشور به اوگاندا جهت شرکت در نمایشگاه کشاورزی ایران اعلام کرده است.

عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران گفت: دولت ایران توجه ویژه ای به گسترش فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی با کشورهای آفریقایی به ویژه اوگاندا دارد.  

محمدرضا کرباسی با اشاره به اینکه در زمان حاضر حرکت توسعه اقتصادی و بازرگانی ایران در آفریقا رو به افزایش است، افزود: متاسفانه با توجه به پتانسیلهای جمهوری اسلامی حضور در عرصه های اقتصادی آفریقا قابل قبول نیست.

وی  مواد اولیه، نیروی انسانی متخصص و تکنولوژی و سرمایه را از عوامل مهم برای فعالیتهای اقتصادی در هر کشوری دانست و ادامه داد: با هماهنگی این سه عامل، سرعت حرکت اقتصادی بسیار زیاد خواهد بود.

استان زنجان نقطه ثقل بازتولید 40 درصد جمعیت کل کشور است

همچنین مدیرکل امور اقتصادی استانداری زنجان با بیان اینکه همجواری استان زنجان با هفت استان کشور نقطه ثقل بازتولید 40 درصد جمعیت کل کشور محسوب می شود، گفت: تولیدات نساجی، 80 درصد سرب و 70 درصد روی کشور و تجهیزات برق فشار قوی از پتانسیلهای مهم صنعتی استان زنجان است.

محمد عباسی با اشاره به استقرار بیش 850 واحد تولیدی و صنعتی در استان زنجان افزود: در حال حاضر 45 نوع محصول کشاورزی و صنعتی از زنجان به کشورهای مختلف صادر می شود.

وی نرخ مشارکت اقتصادی زنجان در تابستان سال 88 را 47.4 درصد عنوان کرد.