تبریز - خبرگزاری مهر: فرماندار شهرستان تبریز گفت: جلوگیری از انتقادات سازنده و اظهارنظر انتقادی برای بهبود وضعیت دستگاه های مختلف اجرایی و مسائل مختلف کشور، قابل پذیرش نیست.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، محمود چمنی صبح پنجشنبه در جمع اعضای هیئت مدیره خانه مطبوعت و انجمن صنفی روزنامه نگاران آذربایجان شرقی، تصریح کرد: کسانی که در برابر موضع گیری های انتقادی رسانه ها و اصحاب قلم صف آرایی می کنند یا از جایگاه رسانه ها بی اطلاع هستند و یا از عقبه خود ترس دارند زیرا رسالت هر خبرنگار و رسانه ای ایجاب می کند انتقادات سازنده برای بهبود وضعیت فعلی داشته باشد.

وی اظهارداشت: امروز در حالی که مقامات عالی کشور خود را از انتقاد بری نمی دانند، نباید مسئولان رده های پایین تر در برابر هر گونه مطلب انتقادی بجا، موضع گیری کرده و خود را بری از هرگونه اشکال بدانند.

چمنی با بیان اینکه خبرنگاران باید خوب و بد مسئولان و دستگاه های اجرایی را یکجا مشاهده کرده و هر کدام را در جایگاه خود مورد ارزیابی قرار دهد، گفت: بدون تردید اگر نقاط منفی در برخی موارد وجود دارد، نقاط مثبت هم قابل مشاهده است که پرداختن به موقع و یکسان به هر یک رسالت اصلی رسانه های گروهی است.

وی با انتقاد شدید از مسئولانی که خبرنگار گریز هستند، اظهار داشت: هر مسئولی در هر پست و مقامی به واسطه اینکه از طریق مردمی به انحای مختلف برگزیده شده اند لاجرم در برابر آنها باید پاسخگو باشند که این پاسخگویی به واسطه رسانه ها و از طریق خبرنگاران صورت عینی پیدا می کند که تقابل با این دیدگاه از سوی هر فردی غیر قابل بخشش است.

چمنی ادامه داد: مسئولانی که از پاسخگویی به خبرنگاران در هراسند یا عملکردی از فعالیت های خود ندارند و یا اینکه به دلیل نوع عملکرد و منفی بودن آن همیشه از رویارویی با رسانه ها ترس دارند که به اعتقاد من اینگونه از افراد مسئول باید خود مودبانه از سمت های خود کنار بکشند.

وی خاطرنشان کرد: اگر هر مسئول و مدیری خود را خدمتگذار مردم بداند بی هیچ شک و شبهه ای نمی تواند از رسانه ها فراری باشد زیرا نزد او همه چیز شفاف است و از ارائه عملکرد و شفاف سازی حوزه مسئولیت خود ابایی ندارد.

فرماندار شهرستان تبریز با تاکید بر اینکه اغلب مسئولان و خبرنگاران در حال حاضر دلسوخته نظام و انقلاب هستند، گفت: فاصله انداختن بین این دو قشر در چنین حالتی بی معنی است زیرا همه برای تعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی و برای خدمت گذاری صادقانه به ملت در تلاش هسند که در این میان اگر تعاملات و همکاری بین آنها ارتقا یابد قطعا" نتایج مثبت آن برای هر دو طرف ملموس خواهد بود.

وی گفت: تمامی مسئولان و مدیران باید از رسانه های گروهی برای خنثی سازی اهداف پلید دشمنان و نیز ارائه عملکردهای خود به بهترین شکل ممکن استفاده کنند و در این میان نباید به این موضوع مهم به چشم تردید نگاه شود، چرا که اعتقاد به نظام و تلاش برای اعتلای نام ایران در طول 30 سال پس از انقلاب از سوی رسانه های گروهی به اثبات رسیده است.

چمنی در عین حال افزود: البته خبرنگاران و رسانه ها نیز باید با تدبیر در اصلاح امورات گام بردارند چرا که این قشر زحمت کش جامعه در حقیقت گوش و چشم بینای مملکت هستند که به تبع شغل آن ها خطاهای آنان نیز بسیار سریع و زیادتر به چشم می خورد.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط کنونی جهانی و داخلی، باید دست در دست هم با صداقت پیش برویم چرا که کلید موفقیت ها تنها اتحاد و یکپارچگی است نه ایجاد تفرقه و باید توجه کنیم که در حل مشکلات عدیده جامعه اتحاد رمز اصلی است.

فرماندار تبریز با تاکید بر اینکه این نهاد برای رفع مشکلات صنفی خبرنگاران هر آنچه در توان داشته باشد به کار خواهد بست، گفت: رفع این مشکلات نیز جز از طریق خود خبرنگاران و انتقال صحیح آن به دستگاه های مختلف ممکن نخواهد بود.

در این نشست رئیس خانه مطبوعات آذربایجان شرقی نیز با ارائه گزارشی از فعالیت های این خانه، گفت: در حال حاضر این خانه حدود سه ماه است که با انتخاب اعضای هفت نفره هیئت مدیره فعالیت رسمی خود را آغاز کرده و بیش از 150 نفر عضو دارد.

محمد عزیزی راد افزود: متاسفانه هم اکنون خبرنگاران این استان از لحاظ شغلی، معیشتی و برخورداری از امکانات رفاهی در سخت ترین شرایط هستند که تلاش برای رفع این مشکلات اولویت اصلی خانه مطبوعات خواهد بود.

وی با اشاره به پیشینه و گذشته درخشان مطبوعات در تبریز و آذربایجان شرقی، اظهار داشت: متاسفانه هم اکنون وضعیت مطبوعات استان با این گذشته تاریخی به هیچ عنوان مطابقت ندارد و رسانه های استان از نظر حرفه ای، آموزشی و اقتصادی دچار مشکلات عدیده ای هستند که رفع هر یک از آنها به تلاش های شبانه روزی نیاز دارد.

عزیزی راد از کم بودن آستانه تحمل برخی مسئولان استانی در برابر نقد مطبوعاتی به عنوان یکی از مشکلات حوزه روزنامه نگاری استان یاد کرد و گفت: مسئولان باید به این نکته باور داشته باشند که در جهان معاصر رسانه ها به عنوان موتور محرکه توسعه جوامع عمل کرده و رسانه های محلی ایران نیز تلاش برای تحقق آرمان های نظام جمهوری اسلامی اولویت فعالیت های خود تلقی می کنند.

وی با اشاره به تجربه مثبت مشارکت گسترده ارگان های دولتی استان های مختلف در زمینه توسعه و ارتقای سطع فعالیت های رسانه ای به خصوص برگزاری رویدادهای علمی و فرهنگی مطبوعاتی، خواستار تلاش همگانی برای نهادینه شدن این فرهنگ در سطح استان آذربایجان شرقی به عنوان بنیاگذار روزنامه نگاری محلی و ملی در سطح کشور شد.

رئیس انجمن صنفی روزنامه نگاران آذربایجان شرقی نیز با انتقاد از خبرنگار گریزی برخی از مسئولان استان، گفت: جای تاسف است ولی باید اعتراف کنیم در طول بیش از یکسال اخیر 18 دستگاه و سازمان دولتی استان حتی برای یکبار در برابر خبرنگاران قرار نگرفته و یک نشست خبری نداشته اند که این برای استان ما بسیار تامل برانگیز است.

وحید زینالی افزود: برخی از مسئولان کنونی استان به حدی از خبرنگاران روی گردان هستند که حاضر نیستند در مقابل آنها قرار گرفته و از عملکردهای حوزه فعالیت خود گزارشانی را ارایه دهند که این با اصول و شعارهای دولت کنونی در تضاد کامل است.

وی، جامعه خبری و فعالان رسانه ای آذربایجان شرقی را پاک ترین این قشر در سطح کشور دانست و گفت: به رغم اینکه خبرنگاران این خطه در سخت ترین شرایط شغلی و معیشتی زندگی خود را سپری می کنند اما با تمام توان در خدمت دستگاه های مختلف بوده و برای سربلندی و اعتلای نام ایران از هیچ تلاشی فروگذاری نمی کنند.

زینالی، مشکلات مسکن، عدم وجود امنیت شغلی، پوشش بیمه ای برخی از خبرنگاران و نبود امکانات جانبی رفاهی را از دیگر مشکلات پیش روی خبرنگاران استان بیان کرد و خواستار رفع سریع و ریشه ای این معضلات شد.