به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محسن دستور ظهر پنجشنبه در مراسم افتتاح اتاق سرد هشتمین کشتارگاه استان، با اشاره به قابلیت های بالای مراکز تولید فرآورده های خام دامی استان افزود: حدود 15 سال گذشته به لحاظ کشتار طیور وضعیت نامطلوبی داشتیم که با هماهنگی دستگاه های مرتبط در حال حاضر شاهد ارتقای سطح هداشت عمومی در این بخش هستیم به نحوی که تمامی 14 کشتارگاه طیور موجود در استان در حال حاضر همگی صنعتی هستند و محصولات آنها هم به لحاظ بهداشتی و هم به لحاظ شرعی مورد تائید دامپزشکی است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: کشتارگاه سپید گوشت مشهد به عنوان هشتمین کشتارگاه طیور خراسان رضوی اتاق سرد خود را راه اندازی کرده است و در این مورد لازم است به سمتی برویم که کشتارگاه های یگر نیز به این سمت حرکت کنند.
وی با اشاره به مزایای اتاق سرد در کشتارگاه های طیور، این اقدام را گامی موثر و مهم در آبگیری لاشه های کشتار شده، حفظ برودت لاشه ها و در کل ارتقای کیفیت محصولات دانست.
دستور افزود: در سال گذشته 55 میلیون قطعه طیور در کشتارگاه های استان کشتار شده است که قسمت اعظم آن در کشتارگاه های طیور مشهد انجام شده ست.
مدیرکل دامپزشکی استان افزود: در این کشتارگاه علاوه بر اتاق سرد، بسته بندی پای مرغ و تهیه خمیر مرغ به صورت بهداشتی انجام می شود.
وی اظهار داشت: پای مرغ از جمله ضایعاتی بود که در کشتارگاه های طیور تولید می شد و به دلیل عدم امکان بسته بندی مناسب نه تنها صرفه اقتصادی نداشت، بلکه گاهی دور ریختن آن نیز مشکلات زیست محیطی ایجاد می کرد.
دستور افزود: در سال گذشته 970 تن پای مرغ از استان صادر شد که با توجه به ایجاد این امکان در مشهد، از این پس پای مرغ مطابق با آخرین استاندارهای بهداشتی، بسته بندی شده و قابلیت عرضه در بازارهای جهانی را پیدا کرده است.
در ادامه این مراسم معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز با اشاره به ضرورت حفظ چرخه بهداشتی در تولید محصولات در کشتارگاه های طیور اظهار داشت: تولید کنندگان محصولات غذایی باید به سمتی بروند که قادر باشند تمامی نیازهای مخاطبان را پاسخگو باشند و تنوع محصولات آنها سبب یجاد نیازهای جدید نیز بشود.
احتشام فر گفت: صاحبان صنایع لازم است با هماهنگی دستگاه های بهداشتی و محیط زیست کلیه عوامل مخاطره آمیز را تنزل داده تا صنعتی پاک و سالم داشته باشند.