زنجان - خبرگزاری مهر: کمبود اعتبار این روزها واژه ای است که در بسیاری از موارد می توان در توجیه عقب ماندگیها و ناتمام ماندن پروژه ها شنید و این توجیه این روزها در بخش ورزش استان زنجان با 73 پروژه نیمه تمام به کرات شنیده می شود.

به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، استان زنجان که همواره و در هر دوره ای، انبوه پروژه های نیمه تمام را در روند توسعه لاک پشتی خود دارد در بخش ورزش هم حرفهای نگفته زیادی دارد به گونه ای که انبوهی از پروژه های نیمه تمام با حجم پیشرفت فیزیکی بین 30 تا 80 درصد در پرونده کاری زنجان وجود دارد که البته برخی از آنها هنوز شروع نشده که پیشرفتی داشته باشد.

این در حالی است که ایرج رحمانی مدیرکل تربیت بدنی استان زنجان از اجرای 98 درصد پروژه های سفر دور اول هیئت دولت به زنجان خبر داد و گفت: پروژه های دور دوم سفر هیئت دولت به استان زنجان هنوز شروع نشده است.

ایرج رحمانی با بیان اینکه در حال حاضر 73 پروژه نیمه تمام ورزشی در استان زنجان وجود دارد، افزود: برای اتمام این تعداد پروژه ورزشی در استان 37 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است که سهم استان از این میزان 15 میلیارد تومان و سهم سازمان 22 میلیارد تومان است.

وی در ادامه با اشاره به پروژه مادر و کودک شهر زنجان، وعده داد در صورت اختصاص یک میلیارد تومان تا پایان سال مالی یعنی تیرماه سال 89 این پروژه ها به پایان برسد.

عملیات ساخت مجموعه ورزشی "مادران و کودکان" زنجان از مصوبات سفر سال 82 است که به رغم گذشت قریب هفت سال هنوز به مرحله افتتاح و بهره برداری نرسیده است.

این مجموعه ورزشی در زمینی به وسعت 27 هزار مترمربع و زیربنای چهار هزار مترمربع شامل "سالنهای ورزشی مختلف، سکوی تماشاچی، ساختمان اداری، مهد کودک، رختکن و سرویسهای بهداشتی" است و هم اکنون مراحل پایانی را طی می کند.

تناقض گویی مسئولان در ارائه آمار

سال گذشته معاون برنامه ریزی استانداری زنجان از اتمام و بهره برداری 100 درصد مصوباتی خبر داد که در سال 82 به تصویب رسیده بود اما امروز شاهد این هستیم که با گذشت شش سال از آن زمان این پروژه همچنان به اتمام نرسیده است.

ورزشگاه 15 هزار نفری تنها 45 درصد پیشرفت دارد

در خصوص پروژه های ورزشی استان زنجان گفتگویی با مدیرکل تربیت بدنی انجام شد. وی ضمن پذیرش برخی کم کاریها در روند اجرای پروژه ها در عین حال به اقدامات انجام شده در این بخش پرداخت که در پی می آید. 

پروژه ورزشگاه 15 هزار نفری شهر زنجان از پروژه های نیمه تمام ورزشی در استان است که رحمانی به آن اشاره کرده و گفت: این پروژه جزو تعهدات سازمان بوده و در حال حاضر این پروژه ورزشی با 45 درصد پیشرفت در حال انجام است.

مدیرکل تربیت بدنی استان زنجان اتمام این پروژه را نیازمند اختصاص پنج میلیارد تومان اعتبار دانست.

مدیرکل تربیت بدنی استان زنجان با اشاره به سفرهای استانی هیئت دولت افزود: دور نخست سفر استانی دولت به استان زنجان تصویب احداث 66 پروژه ورزشی با اعتباری بالغ بر 440 میلیارد ریال به همراه داشت که در این میان تاکنون 32 پروژه به بهره برداری رسیده، 14 پروژه بین 40 تا 80 درصد و 18 پروژه بین پنج تا 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است که با تکمیل این پروژه ها تحول بزرگی در ورزش استان رخ خواهد داد.

رحمانی ادامه داد: احداث استخر قهرمانی سلطانیه، تکمیل مجموعه دوومیدانی انقلاب، احداث سه سالن در شهرستان‌های استان، احداث 20 پروژه روستایی و اختصاص 120 میلیارد ریال برای احداث پروژه های ورزشی گوناگون در سطح استان از جمله مصوبات ورزشی دور دوم سفر استانی دولت به زنجان است.

رحمانی گفت: در مجموع دو سفر استانی دولت به استان زنجان مبلغ 800 میلیارد ریال به توسعه ورزش استان اختصاص یافت که این میزان اعتبار در نوع خود بی نظیر است اما با این حال تعداد پروژه های معطل اعتبار کم نیست.

پیست سوارکاری سلطانیه پس از سه سال بلاتکلیف است

مدیرکل تربیت بدنی استان زنجان گفت: وضعیت احداث پیست سوارکاری سلطانیه از توابع استان زنجان پس از گذشت سه سال، هنوز بلاتکیف مانده و تاکنون به دلیل وجود مشکل در تخصیص زمین همچنین عدم رغبت بخش خصوصی این طرح هنوز اجرا نشده است.

وی گفت: هزینه اولیه احداث این پیست 30 ‬میلیارد ریال برآورده شده و از محل اعتبارات سفر رئیس جمهوری تامین خواهد شد.

رحمانی گفت: حداقل ‪ ۳۰‬هکتار زمین مرغوب و مناسب برای اجرای این طرح ورزشی تهیه شده که بلافاصله پس از تعیین مجری، طرح مطالعاتی آن آغاز خواهد شد.

سه پروژه از سالنهای ورزشی زنان 45 درصد پیشرفت فیزیکی دارند

سهم ورزش بانوان استان زنجان نیز پنج سالن ورزشی در شهرستانهای مختلف این استان است که سالن ورزشی بانوان ایجرود افتتاح شده است و طبق گفته مدیرکل تربیت بدنی استان زنجان پروژه سالن ورزشی بانوان آببر شهرستان طارم نیز تا پایان سال به بهره برداری می رسد.

به گفته رحمانی سه سالن ورزشی دیگر نیز در حال حاضر تنها 45 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

مدیرکل تربیت بدنی استان زنجان همچنین از اختصاص شش میلیارد تومان از محل درآمد نفت برای ساخت چهار پروژه ورزشی در استان زنجان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر پروژه های نیمه تمام تجهیز سالن صخره نوری زنجان با 45 درصد  پیشرفت فیزیکی، تکمیل سالن ورزشی الغدیر شهر زنجان با 45 درصد و احداث مدرسه هنرهای رزمی شهر زنجان با 30 درصد در حال انجام است.

فاز اول استخر زنان تاکنون آغاز نشده است

رحمانی همچنین از عدم اجرای فاز یک استخر قهرمانان استان زنان تاکنون خبر داد و گفت: فاز یک استخر قهرمانان استان زنجان هنوز شروع نشده و در تلاش هستیم مشکلات موجود در خصوص این پروژه را برطرف کنیم.

وی ادامه داد: در چهار سال اخیر 63 پروژه ورزشی مختلف در سطح استان به بهره برداری رسیده است که این رقم در طول تاریخ ورزش استان بی نظیر است.

رحمانی افزود: توسعه زیرساختهای ورزش در استان به عنوان یکی از مهمترین اولویتها در چهار سال اخیر نتایج بسیار درخشانی را به همراه داشته است به طوری که میانگین سرانه فضای ورزشی استان که تا قبل از سال 84 تنها 21 سانتی متر بود امروز به 55 سانتی متر رسیده و حدود 35 سانتی متر نیز در دست ساخت داریم. این در حالی است که هم اکنون میانگین سرانه فضای ورزشی 9 شهرستان استان زنجان از یک متر مربع نیز گذشته است.

به هر روی تصویب پروژه های ورزشی برای استفاده بهینه شهروندان و افزایش سطح سلامت جامعه بوده است و تعلل در اجرای این مصوبات تاثیرات منفی فراوان دارد و ورزش دوستان را دلسرد می کند و لازم است حال که محل اجرای پروژه ها نیز در مصوبات، تعیین شده است مسئولان استانی با همت و رایزنی نسبت به جذب اعتبارات و اجرای تعهدات خود کوشا باشند و اگر اجرای پروژه ای به سازمانها و نهادهای کشوری واگذار شده پیگیر اجرای آن توسط نهاد مربوطه باشند.