به گزارش خبرگزاری مهر، عباس جعفری دولتآبادی دادستان تهران روز شنبه در جلسه شورای حفظ حقوق بیتالمال در اراضی و منابع طبیعی که در محل دادگستری کل استان تهران تشکیل شده بود اظهار داشت: موضوعی که در مبارزه زمینخواری باید به آن توجه شود بحث پیشگیری است زیرا بسیاری از وظایف پیشگیرانه به عهده دستگاههای ذیربط است.
وی افزود: در حوزه منابع طبیعی و اراضی حرف اول را پیشگیری میزند. تمام سازمانهایی که در این جلسه شرکت کردهاند باید در حوزههای کاری خود دفتر پیشگیری داشته باشند و در این زمینه برنامه ریزی کنند.
دادستان تهران گفت: اصل پیشگیری باید به عنوان یک راهکار اساسی مورد توجه قرار گیرد زیرا حفاظت از اراضی وظیفه ذاتی دستگاههاست که اگر این اقدام صورت گیرد از مشکلات و تعداد پروندهها کاسته میشود.
جعفری دولت آبادی با بیان اینکه بعد از پیشگیری، پیگیری پروندهها بسیار مهم است اضافه کرد: هر چند مدعیالعموم برحسب وظیفه ذاتی خود پیگیر چنین مسائلی است اما در وهله نخست خود دستگاههای ذینفع باید چنین مسائلی را از شروع تا ختم پرونده به صورت جدی پیگیری کنند.
دادستان تهران در ادامه با اشاره به نقش معاونتهای حقوقی سازمانهای عضو شورا در این زمینه افزود: معاونتهای حقوقی باید در حوزه مسئولیت خود فعال باشند و با شناسایی موارد اطاله در رسیدگی جهت رفع این امر با دادسرا همکاری نمایند.
وی نقش دادستانهای شهرستانها را هم در این زمینه مهم دانست و گفت: دادستانها باید در مبارزه با زمین خواری در حوزه کاری خود فعال شوند. اینکه ما دادستانها را در مبارزه حذف کنیم و همه چیز را در تهران رسیدگی کنیم شاید مشکلات دیگری هم به دنبال داشته باشد. بنابراین هر دادستان در حوزه خودش مکلف است که پرونده مربوط به اراضی را رسیدگی کند و فقط آن دسته از پروندهها که مهم هستند با درخواست احاله رسیدگی در تهران صورت گیرد.
جعفری دولتآبادی در ادامه سخنان خود با مهم برشمردن آموزش قضات نیز تصریح کرد: درست است که ایجاد مجتمع تخصصی اهمیت دارد اما مهمتر از آن رسیدگی تخصصی توسط قضات است.
دادستان تهران افزود: به قضاتی نیاز است که به قوانین و آئیننامهها اشراف داشته باشند زیرا یکی از عناصر مهم رسیدگی دقیق به این قبیل پروندهها اطلاعرسانی به قضات در رسیدگیهای تخصصی است.
جعفری دولتآبادی با بیان این نکته که مبارزه با زمینخواری هزینه بردار است اظهار داشت: اگر قرار است با زمین خواریهای کلان مبارزه شود هزینه آن بالاست و مبارزه با زمینخواری باید بدون تبعیض و استثنا باشد تا مردم احساس کنند این مبارزه جدی است.
وی گفت: کار دیگری که در این حوزه ضرورت دارد و بیشتر به قوه قضائیه باز میگردد امنیت شغلی قضات است زیرا قضات در این قبیل پروندهها به خاطر اینکه با دانه درشتها مبارزه میکنند تهدیدها، اذیتها و تخریبها آغاز میشود حمایت از قضات هم در دستگاه قضایی و هم بیرون از آن ضرورت دارد.
دادستان تهران در ادامه با تاکید بر اجرای احکام قطعی دادگاهها اظهار داشت: در زمینه اجرای احکام مشکلات زیادی وجود دارد و یکی از دلایلی که این مبارزه ابتر مانده است عدم اجرای احکام قطعی است و اجرای احکام دادگاهها میتواند بازدارنده باشد.
جعفری دولت آبادی در پایان تاکید کرد: اطلاع رسانی در مورد مبارزه با زمین خواری باید شفاف و واقعی باشد و احکامی که به نتیجه رسیدهاند به اطلاع مردم برسد.
در این جلسه آوایی رئیس کل و درخشان نیا قائم مقام دادگستری استان تهران و همچنین اعضای شورای حفظ حقوق بیت المال استان تهران حضور داشتند.