قزوین - خبرگزاری مهر: معاون موسسه پژوهشی ونوآوری وزارت آموزش و پرورش گفت: با تحقیق و پژوهش می توان مسیر توسعه در کشور را هموار و اختراعات و ابتکارات را کاربردی کرد.

به گزارش خبرنگار مهر درقزوین به مناسبت هفته پژوهش در مراسمی با حضور معاون موسسه پژوهشی و نوآوری وزارت آموزش و پرورش از 39 معلم پژوهنده و دانش آموز پژوهشگر استان قزوین تجلیل شد.

در این مراسم که عصر یکشنبه در سالن کوثر قزوین برگزار شد حیدر تورانی معاون موسسه پژوهشی و نوآوری وزارت آموزش و پرورش گفت: پژوهش فرآیندی است که به نوآوری منجر می شود و باید خود را به ابزار مناسب مسلح کنیم تا در پژوهش موفق ظاهر شویم.

تورانی آشنایی با فرآیند پژوهش و توجه به تحقیقات قبلی در هر موضوع را در غنی شدن کار پژوهشی موثر دانست و افزود: معمولا به تحقیقات قبلی دگران در یک موضوع بی تفوت هستیم و به همین دلیل از آسیبهای موضوع پژوهشی و مشکلات آن بی اطلاع می مانیم که این کار موجب افزایش هزینه ها و کاهش کیفیت تحقیق می شود لذا باید پژوهشگران مشکلات را به مسئله تبدیل کرده و با کمک گرفتن از تحقیقات قبلی کار بی نقص و ایراد و موثر تری ارائه کنند.

وی تولید پژوهش و توزیع و مصرف آن را مهم ارزیابی کرد و افزود: کار پژوهش به تولید خوب آن بستگی دارد و با محورقرار دادن سئوال در تحقیق و باور داشتن پژوهش می توانیم کارهای ارزشمندی تولید و عرضه کنیم و با توزیع مناسب آن که محصول تفکر، زمان و هزینه زیادی است نگذاریم این اثار در کتابخانه ها و آرشیو مدارس خاک بخورد.

تورانی تصریح کرد: در کشور ما روزانه حدود 100 اختراع ثبت می‌شود ولی فقط اختراع کردن مهم نیست بلکه اختراع باید کاربردی و قابل استفاده باشد که پزوهش در این خصوص می تواند نقش مهمی ایفا کند.

وی از معلمان خواست دانش آموزان را با دادن سوال و موضوع مناسب به سمت کارهای میدانی سوق دهند تا دانش آموزان درگیر کار تحقیقی و پژوهشی شوند و از کپی برداری و تقلید دوری کنند.

سید جعفر شهاب زاده رئیس سازمان آموزش و پرورش استان قزوین هم اظهار داشت: برای توسعه تحقیق و پژوهش در کشور باید از دوران کودکی و ابتدایی کار را جدی بگیریم و ذهن دانش آموزان را از سنین خردسالی با سوال آشنا کنیم تا بتوانند به دنبال پاسخ سئوالات خود باشند.

وی اقدام پژوهی برای معلمان را مهم دانست و گفت: معلمان پژوهشگر نباید از مسائل پیرامون خود به راحتی بگذرند بلکه باید هم خود درگیر مسائل باشند و هم شاگردان خود را برای بررسی مسائل درگیر کنند.

عبدالصمد رحمانی معاون پژوهشی آموزش و پرورش استان قزوین دیگر سخنران این مراسم هم از آموزش 800 دانش آموز در سال تحصیل قبل با مطالعه تحقیقی خبرداد و اضافه کرد: برگزاری دوره اقدام پژوهی برای معلمان و صدور هفت هزار و 800 گواهی دوره به معلمان، انتخاب 15 عنوان پژوهشی از بین 250 اثر فرهنگیان و شرکت 500 دانش آموز در کلاسهای پژوهشی از مهمترین فعالیتهای انجام شده در سال گذشته است که امسال نیز تداوم خواهد یافت.

وی گفت: امسال خدمات اینترنتی برای کمک به فعالیت تحقیقاتی علاقمندان به  سه هزار و500 تن از معلمان ارائه خواهد شد.