به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله سید احمد خاتمی در آستانه چهارمین سالگرد ارتحال مرجع تقلید شیعیان جهان مرحوم آیت الله العظمی فاضل لنکرانی در سخنانی اظهار داشت: بعد از پیروزى انقلاب که احساس مىشد حوزه باید نظم و مدیریتى نسبى پیدا کند، ایشان تمام وقتش را براى سامان دادن به حوزه اختصاص دادند و باید گفت سامان امروزى که ما در حوزه مىبینیم در حقیقت بنیانگذارش این استاد بزرگوار بود.
وی به انقلابی بودن مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی اشاره کرد و عنوان داشت: انقلابى بودن این مرجع تقلید نقطه امتیاز ایشان است چرا که ایشان از وقتى امام را شناخت خط امام را انتخاب کرد و قدم به قدم همراه امام پیش رفت و تا آخر عمر هم ایشان تعبیر مىکرد که یک ذره از اعتقادم به این خط کم نشده است که بماند، بلکه روز به روز اعتقادم به این خط بیشتر شده است.
آیت الله فاضل جزء ۱۲ نفری بود که مرجعیت امام را امضاء کرد
امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: در دوره غربت امام که بردن نام امام زندان و تبعید داشت آیت الله فاضل از جمله دوازده نفر بزرگانى بود که با کمال صراحت و شجاعت مرجعیت امام را اعلام کرد و در طول حیات امام قدم به قدم همراه امام بود،.
خاتمی اضافه کرد: در طول جنگ تحمیلى ایشان باتوجه به سن و حالشان تا مىتوانستند در جبهه و بعدش هم در پشت جبهه براى اعزام روحانیون به جبهه تلاش گستردهى داشت و مسؤول بسیج روحانیون مدرسه فیضیه بود، بعد از ارتحال امام راحل نیز از جمله بزرگانی بودند که درپذیرش رهبرى رهبر معظم انقلاب، در مجلس خبرگان نقش اساسى داشت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به روایتی از امام صادق (ع) اشاره کرد و گفت: در روایتى از امام صادق (ع) آمده است آنگاه که مؤمن فقیه از دنیا مىرود، خلاى در جامعه پیدا مىشود که هیچ چیزى جاى او را پر نمىکند و ما این خلا را در، درگذشت فقیه مجاهد استاد بزرگوار آیت الله العظمى فاضل لنکرانى احساس مىکنیم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه این استاد بزرگوار آنچه دیگر مراجع داشتند را دارا بود افزود: مراجع درقله علم و عمل هستند و ایشان از جهت فقاهت تربیت یافته دو مکتب، یکى مکتب آیت الله العظمى بروجردى و دیگرى مکتب امام راحل بودند.
درس آیت الله فاضل جزء دروس برجسته حوزه بود
وی ادامه داد: مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی در فلسفه از محضرعلامه طباطبایى استفاده کردند و مجموعه اساتیدی که ایشان داشتند سبب شده است که ایشان در قله اى از فقه و اصول و فلسفه و دیگرعلوم مورد نیاز در استنباط قرار بگیرند.
استاد حوزه علمیه قم به تدریس طولانی مدت این مرجع تقلید در حوزه علمیه اشاره کرد و افزود: این استاد بزرگوار بیش از پنجاه سال استاد برجسته حوزه علمیه قم بود، از دروس سطح شروع کردند و درس کفایهى ایشان در زمانى که تدریس داشتند درس اول کفایه حوزه بود و بعد هم که تدریس خارج فقه وخارج اصول را شروع کردند درس ایشان همچنان جز دروس برجسته حوزه قرار داشت..
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه خداوند قلم روان به ایشان عنایت کرده بود اظهار داشت: با اینکه ایشان فارسى زبان هستند و در نجف هم تحصیل نکردند اما در همین فضاى قم، قلم روان عربى ایشان، مایه اعجاب است و آنچه که بنده از خود ایشان شنیدم این بود که ایشان چکنویس و پاکنویس ندارند و دفاترى که ایشان نوشتهاند با قلم بسیار روان و زیبا نوشته شده است.
تکلیف آیت الله فاضل را به سمت مرجعیت کشاند
خاتمی در پایان خاطر نشان کرد: در بُعد عملى هم استاد بزرگوار ما از فضایل والایى برخوردار بود، زهد و وارستگى از ویژگىهاى این استاد عزیز بود و بنده شهادت مىدهم که این ایشان یک قدم بسوى مرجعیت برنداشت، بلکه تکلیف او را به وادى مرجعیت کشاند.
تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۲:۴۷
قم - خبرگزاری مهر: عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: بعد از انقلاب مرحوم آیت الله فاضل تمام وقتش را براى سامان دادن به حوزه اختصاص داد و سامان امروزى که در حوزه مىبینیم، بنیانگذارش ایشان بود.