به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رضا رضایی افزود: تیم تحقیقاتی انجمن حامیان کویر با حضور گردشگران حرفه ای و پژوهشگران سرشناس عرصه کویر از سراسر کشور به شناسایی پتانسیلهای اکوتوریسم و ژئوتوریسم کویر لوت ایران در استانهای کرمان و خراسان جنوبی، به مدت یک هفته پرداخته که موفق به بررسی و اکتشاف گونه های جدید حیات در قلب کویر لوت ایران شد.
وی گفت: تاکنون تصور می شد منطقه چاله مرکزی لوت، عاری از هر گونه پوشش گیاهی و جانوری است ولی با اکتشاف اجساد مربوط به پرندگان مختلف از جمله مرغابی، درنا و کشف یک نمونه عنکبوت منحصر بفرد و چندین گونه سوسک کمیاب و تصویر برداری از نمونه های زنده جغد، سنگ چشم، چک چک، کاکلی، روباه شنی و شاهین بر این فرضیه برای همیشه خط بطلان کشیده شد.
رضایی افزود: تصویر نمونه های جمع آوری شده برای یکی از دانشگاههای معتبر کشور چین ارسال شده و با توجه به اهمیت موضوع و احتمال کشف یک گونه جدید در خانواده عنکبوتیان و نیز عدم موافقت کاشفان نمونه با خروج نمونه بومی (به دلیل سرقت احتمالی نام گونه) قرار است تا در آینده نزدیک چندین پرفسور سرشناس با هدف بررسی موضوع و بازدید از نمونه اخذ شده به کشور ایران سفر کنند.
وی با بیان اینکه کویر لوت ایران منحصر به فرد است و می توان آن را به عنوان قطب اول گردشگری بیابانی ایران معرفی کرد، ادامه داد: این اولین بار است که یک گروه از کویرنوردان متخصص و گردشگران حرفه ای از سراسر کشور با ناوگان مجهز و تجهیزات پیشرفته، قابلیتهای گردشگری استان را برای راه اندازی تورهای حرفه ای VIPمورد بازدید قرار می دهند.
وی گفت: امید است با تحولات انجام شده در عرصه بیابانگردی استان در آینده نزدیک شاهد شکوفایی هر چه بیشتر این صنعت نوپا باشیم.
رضایی اضافه کرد: سرپرستی این تیمها را احمد رونقی از فعالین گردشگری استان که تاکنون بیش از شش بار به اعماق ناشناخته لوت سفر کرده، محسن ادیب بنیانگذار پایگاه بزرگ اینترنتی کویرهای ایران و بهمن ایزدی دبیر تشکل زیست محیطی کانون سبز فارس به صورت مشترک برعهده داشتند.
احمد رونقی نیز گفت: کویرنوردان در این سفر موفق به دستیابی به یکی از بلندترین کوههای شنی جهان در لوت شرقی و کشف گونه هایی از حیات در ریگ یلان لوت شدند.
وی افزود: مسیر شمال به جنوب لوت از زمان ایران باستان بدلیل طوفانهای سهمگین و گرمای شدید، همچنین طولانی بودن مسیر و نبود آب در طول مسیر ، از فهرست راههای کاروانرو ایران حذف شده بود و برای اولین بار توسط کویرنوردان دعوت شده از سوی اداره کل میراث فرهنگی استان و فرمانداری شهرستان نهبندان احیای مجدد شد.
رونقی اضافه کرد: نتیجه تحقیقات و نمونه های جمع آوری شده به همراه اولین نمونه خزنده کشف شده در این منطقه برای بررسی های بیشتر به کانون سبز فارس و جهاد دانشگاهی کشور ارسال شده تا پس از انجام آزمایشهای بیشتر به عنوان نمونه های بومی در کشور حفظ شود.