به گزارش خبرنگار مهر، پس از سفر دور دوم هیئت دولت به لرستان رهاوردی که از این سفر موجب خوشحالی مردم و مسئولان استان شد تصویب کارگروه توسعه و عمران لرستان با حضور وزرا و به ریاست معاون اول رئیس جمهوری بود.
ماه ها طول کشید تا لرستان میزبان اعضای این کارگروه باشد ولی بالاخره با پیگیری های نمایندگان استان و کمک اصحاب رسانه به خصوص خبرگزاری مهر بالاخره این نشست در روز یازدهم اسفندماه سال 88 در حالی که بیم آن می رفت با توجه به زمان برگزاری نتیجه ای در پی نداشته باشد در مرکز این استان تشکیل شد.
کارگروهی که حکم هیئت دولت را دارد
در این کارگروه وزرای بهداشت و درمان، راه و ترابری، جهاد کشاورزی، نیرو، مسکن و شهرسازی، صنایع و معادن و معاونت های راهبردی و میراث فرهنگی ریاست جمهوری عضو هستند و ریاست این کارگروه بر عهده معاون اول رئیس جمهوری قرار دارد.
در مجموع نخستین و تنها جلسه کارگروه توسعه و عمران استان لرستان به مدت یک روز در یازدهم اسفندماه 88 برگزار شد تا نتیجه این نشست یک روزه بیش از 50 مصوبه مهم باشد که مسئولیت اطلاع رسانی این مصوبات را معاون اول رئیس جمهوری بر عهده گرفت.
مصوباتی که روی کاغذ باقی ماند
از جمله مباحث و مطالبات مهم در نظر گرفته شده در مصوبات این کارگروه که تصمیمات گرفته شده در آن در حکم جلسه هیئت دولت است می توان به تعیین تکلیف احداث نیروگاه سیکل ترکیبی خرم آباد، جابجایی کارخانه سیمان، آزادسازی حریم قلعه فلک الافلاک، ایجاد صنعت واگن سازی در دورود و ... اشاره کرد که هنوز این مصوبات رنگ اجرا به خود نگرفته است.
این در حالیست که در این کارگروه مصوب شد که به منظور رفع مشکل واحدهای بحران دار و فعالسازی این واحدها وزارت صنایع و معادن در کارگروه حمایت از تولید، نقدینگی مورد نیاز و استمهال بدهی های واحدهایی که سازمان صنایع و معادن لرستان بحران آنها را خارج از حیطه و توان واحد می داند در سال 89 در اولویت قرار دهد.
همچنین وزارت صنایع و معادن نسبت به مطالعه و احداث 20 طرح صنعتی با مشارکت بخش خصوصی به میزان 49 درصد و سرمایه گذاری 51 درصدی توسط سازمان گسترش نوسازی صنایع ایران در شهرستانهای استان با توجه به قابلیت و پتانسیل های هر شهرستان در سال 89 مکلف شد در حالیکه مطابق آخرین اظهارات رئیس قبلی سازمان صنایع و معادن استان لرستان این مصوبه ظرفیت عملیاتی شدن را ندارد.
مصوبه ای که برای اجرایی نشدن خلق شده بود!
از طرف دیگر اولین خبر معاون اول رئیس جمهوری از جلسه کارگروه توسعه و عمران لرستان مربوط به ایجاد 120 هزار شغل جدید در بیکارترین استان کشور بود تا با وجود خوشحالی اولیه از اعلام این خبر، موضوع چگونگی ایجاد این تعداد شغل از سوی خبرنگاران مورد سئوال قرار گیرد.
اینکه این تعداد شغل باید از چه طریقی و با چه ساز و کاری در استان لرستان ایجاد شود پس از سفر معاون اول رئیس جمهوری از دیگر مسئولان استان نیز پرسیده شد ولی در مقابل سئوال متعدد اصحاب رسانه جوابی منطقی و معقول از سوی هیچ کس شنیده نشد تا این شائبه پیش بیاید که این مصوبه از ابتدا برای اجرایی نشدن خلق شده است!
به هر روی از تاریخ تصویب کارگروه توسعه و عمران لرستان بیش از سه سال می گذرد و تنها رهاورد این مصوبه، برگزاری یک جلسه کارگروه توسعه و عمران است که بخش اعظمی از مصوبات این جلسه نیز بلاتکلیف و عملیاتی نشده باقی مانده است.
دستور رئیس جمهوری به معاون اول خود در جمع مردم خرم آباد
با این حال در سفر سوم هیئت دولت نیز رئیس جمهوری با عنایت به مشکلات استان در سخنرانی که در جمع مردم خرم آباد داشت به منظور پیگیری مشکلات و موانع استان لرستان، معاون اول خود را مامور پیگیری و رسیدگی به این مشکلات کرد.
از آن تاریخ تاکنون نیز نزدیک به دو سال می گذرد ولی هنوز مردم لرستان شاهد تحقق دستور رئیس جمهوری نبوده اند تا این دستور دکتر محمود احمدی نژاد روی زمین باقی مانده است.
امیدواری به بزرگترین قول دولت به مردم لرستان
همه موارد یاد شده "کارگروه توسعه و عمران لرستان" را به مطالبه از دست رفته مردم لرستان تبدیل کرد تا در آخرین سال فعالیت دولت دهم همچنان ذهن مردم استان درگیر ثمرات این کارگروه باشد.
این موضوع به عنوان بزرگترین وعده دولت به مردم لرستان هنوز عملیاتی نشده است تا با پیگیریهای مجمع نمایندگان استان این کارگروه در آبان ماه سالجاری احیا شود.
هر چند که زمان تشکیل این کارگروه در سال پایانی دولت دهم امیدواری به آن را کاهش داده است ولی با توجه به قرارگیری در فصل تنظیم بودجه سال 92 می توان امید داشت که برخی از مطالبات و پروژه های مهم استان با تشکیل این جلسه در قانون بودجه سال آینده گنجانده شود.
معاون اول رئیس جمهور آبانماه به خرم آباد می آید
نماینده مردم خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در این رابطه گفت: کارگروه توسعه و عمران استان لرستان به ریاست معاون اول رئیس جمهور به زودی در لرستان برگزار می شود.
ایرج عبدی با بیان اینکه قول مساعد برای برگزاری این کارگروه در نیمه اول آبان ماه در لرستان گرفته شده است، تصریح کرد: نامه برگزاری جلسه کارگروه توسعه و عمران از سوی مجمع نمایندگان استان نوشته و پیگیریهای لازم انجام شده است.
وی با تاکید بر اینکه فعال کردن این کارگروه به عنوان یک راه حل برای مشکلات استان در دستور کار قرار گرفت، یادآور شد: قولهای مساعد برای فعال شدن این کارگروه و برگزاری اولین جلسه آن در نیمه اول آبان ماه گرفته شده است.
نماینده مردم کوهدشت در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با عدم برگزاری جلسات کارگروه توسعه و عمران به عنوان یکی از مصوبات سفر هیئت دولت در لرستان اظهار داشت: یک کارگروه توسعه و عمران جدید دیگر شکل گرفته و قرار است که اولین جلسه آن در آبان ماه برگزار شود.
الهیار ملکشاهی با اشاره به اینکه قرار است که این کارگروه جنبه اجرایی داشته باشد، ادامه داد: این کارگروه به گونه ای است که هم اختیارت دولت را داشته باشد و هم در هر شهرستان استان چند پروژه عملیاتی شود.
به هر روی امید می رود با تشکیل این جلسه در آبان ماه امسال امیدواری برای اتخاذ تصمیمات مهم و کارشناسی برای توسعه و عمران لرستان شکل گیرد و این کارگروه به عنوان بزرگترین وعده دولت به مردم حامل خبرهای خوبی باشد.
........................