۲۷ مهر ۱۳۹۲، ۸:۳۹

مهر بررسی کرد؛

میراث کاغذی توسعه لرستان به دولت یازدهم رسید/ کارگروهی که با یک شوخی تلخ بسته شد

میراث کاغذی توسعه لرستان به دولت یازدهم رسید/ کارگروهی که با یک شوخی تلخ بسته شد

خرم آباد - خبرگزاری مهر: در حالی کارگروه توسعه و عمران لرستان را می توان میراث کاغذی دولت نهم و دهم دانست که به نظر می رسد بار اجرای مصوبات این کارگروه به دولت یازدهم رسیده است، کارگروهی که در روزهای پایانی دولت دهم برای لرستانیها یک خاطره تلخ به جا گذاشت.

به گزارش خبرنگار مهر، نخستین بار در سال 86 و در جریان دولت نهم بود که حرف کارگروه توسعه و عمران لرستان به میان آمد؛ کارگروهی که قرار بود مرحمی بر روی درد توسعه نیافتگی این دیار باشد.

کام تلخ لرستانیها از شوخی دولت دهمی ها

از حرف تا عمل این کارگروه را که مرور کنیم باید گفت که دستاورد کارگروه توسعه و عمران برای لرستانیها بیشتر حرف بوده تا عمل؛ کارگروهی که با تشکیل در 21 خردادماه سال جاری صدای همه را درآورد چرا که تشکیل این کارگروه در روزهای پایانی دولت دهم بیشتر شبیه یک شوخی تلخ با مردم لرستان بود!

این شوخی آنقدر تلخ بود که نه تنها دل آزردگی مردم و رسانه های لرستان را به همراه داشت بلکه موجب واکنش تند برخی نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی شد تا از کارگروه توسعه و عمران سهم لرستان تعداد زیادی مصوبه کاغذی برای دولت یازدهم باشد.

در این راستا امید لرستانیها به احیای این کارگروه به کلید تدبیر دولت یازدهم دوخته شده است تا استاندار لرستان از جان گرفتن دوباره کارگروه توسعه و عمران لرستان خبر دهد.

بازوند: کارگروه توسعه و عمران لرستان احیا می شود

هوشنگ بازوند در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ایجاد کارگروه توسعه و عمران لرستان کار خوبی بوده است که باید به دنبال احیای آن باشیم.

وی عنوان کرد: هر چند که من روی ردیف این کارگروه حرف دارم ولی پتانسیل خوبی برای توسعه استان لرستان محسوب می شود و نباید از آن غافل شویم.

استاندار لرستان یادآور شد: در این راستا به دنبال این هستیم که از معاون اول رئیس جمهوری خواهش کنیم که جلسه این کارگروه برگزار شود تا بتوانیم ضمن پیگیری مصوبات قبلی، دیگر مسائل و نیازهای استان را نیز طرح کنیم.

بازوند تصریح کرد: به منظور تشکیل مجدد این کارگروه پیگیریهای جدی را در دستور کار داریم تا به عنوان یک ظرفیت بتوانیم از کارگروه توسعه و عمران استفاده کنیم.

نگاهی به سوابق کارگروه توسعه و عمران لرستان

بنابر این گزارش، نگاهی گذرا به قالب و چهارچوب کارگروه توسعه و عمران لرستان حکایت از ظرفیت مهمی برای توسعه استان دارد، ریاست این کارگروه بر عهده معاون اول رئیس جمهوری است و وزرای زیادی نیز در آن عضو هستند.

مطابق تصمیم گیری اولیه در این کارگروه وزرای بهداشت و درمان، راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، نیرو، صنعت، معدن و تجارت و معاونت های راهبردی و میراث فرهنگی ریاست جمهوری عضو هستند؛ این فهرست اعضا نشان می دهد که سطح تصمیم گیری این کارگروه دارای سطح بالایی است به طوریکه مصوبات این کارگروه حکم مصوبات دولت را دارد.

تاکنون کارگروه توسعه و عمران لرستان شاهد برگزاری دو جلسه بوده است، جلسه نخست آن در یازدهم اسفندماه سال 88 برگزار شد، جلسه ای که با توجه به زمان برگزاری آن دستاورد قابل توجهی برای لرستان به همراه نداشت.

چرا مصوبات جلسه نخست کارگروه توسعه اجرایی نشد؟

نخست اینکه این جلسه در پایان سال 89 برگزار شد، زمانیکه سال مالی جاری در ماههای پایانی قرار داشت و بودجه سال بعد نیز به تصویب مجلس رسیده بود تا مصوبات کارگروه توسعه و عمران لرستان در حسرت اعتبارات اختصاصی باقی بماند.

دوم اینکه برخی مصوبات جلسه نخست کارگروه توسعه لرستان - از جمله وعده ایجاد 120 هزار شغل- از ابتدا برای اجرایی نشدن خلق شده بودند چرا که این مصوبات از پشتوانه علمی و کارشناسی لازم برخوردار نبوده و معلوم نبود رقم 120 هزار شغل که توسط معاون اول رئیس جمهوری وقت اعلام شد قرار بود به چه صورت و از چه محلی ایجاد شود.

دو عامل یاد شده دست به دست هم داد تا بهره لرستان از جلسه نخست کارگروه توسعه و عمران تنها یکسری مصوبات کاغذی بلاتکلیف باشد.

نمود این موضوع را می توان در آمار خوش بینانه ای که در سال 90 معاون عمرانی استانداری لرستان اعلام کرد دید؛ آماری که حکایت می کرد از 54 مصوبه جلسه نخست کارگروه توسعه و عمران لرستان تنها هشت مصوبه اجرا شده و 46 مصوبه دیگر یا اجرا نشده و یا در دست پیگیری است.

جلسه دوم کارگروه توسعه لرستان و مصوباتی که به دولت یازدهم رسید

این روند موجب شد تا رسانه ها به ویژه خبرگزاری مهر در گزارشهای متعددی خواستار برگزاری مجدد جلسه این کارگروه به منظور رفع موانع پیش روی اجرای مصوبات جلسه نخست شود؛ موضوعی که منجر به برخی واکنش ها در اواخر دولت دهم شد تا معاون اول رئیس جمهوری وقت وعده کند که جلسه را در آبان ماه سال 91 برگزار می کند؛ وعده ای که به جمع دیگر وعده ها پیوست.

و اما در نهایت پرونده برگزاری جلسات کارگروه توسعه و عمران لرستان که از آن به عنوان میراث تلخ دولت نهم و دهم برای لرستان یاد می شود با شوخی تلخ دولتی ها در 21 خردادماه سال 92 و تشکیل دیرهنگام جلسه دوم این کارگروه بسته شد.

جلسه دوم این کارگروه نیز حامل برخی مصوبات بود که به مانند مصوبات جلسه اول قرار نبود توسط دولت دهمی ها اجرایی شود و بار اجرای آنها به دولت یازدهم کشیده شد.

مطابق اظهارات ایرج عبدی نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی در جلسه دوم این کارگروه احداث 40 طرح بزرگ صنعتی در لرستان، اختصاص تسهیلات لازم به 60 طرح نیمه کاره صنعتی لرستان، پرداخت سالانه دو هزار میلیارد ریال به طرحهای اشتغالزای لرستان توسط بانکها، پرداخت سرمایه در گردش به طرحهای اشتغالزا لرستان از طریق سازمان گسترش صنایع، انجام مطالعات زمين شناسي با اعتبارات دولتي و مطالعات ظرفيت شناسي معادن لرستان و ... به تصویب رسیده است.

به هر روی امروز لرستان مانده و انبوهی از مصوبات کاغذی کارگروه توسعه و عمران لرستان که هر کدام برای این استان حکم کورسوی امیدی برای بهبود اوضاع این استان را دارد و حال چشم لرستانیها به تدبیر دولت یازدهم دوخته شده تا بتوان به بخشی از این مصوبات جان دوباره داد، مصوباتی که می تواند برای زخم دیرین این دیار مرحمی باشد.

...............................

گزارش: فاطمه حسینی

کد خبر 2157580

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha