به گزارش خبرنگار مهر، پس از 5 سال از تصویب کارگروه توسعه و عمران استان لرستان بالاخره در روزهای پایانی دولت دهم این کارگروه به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد تا مصوباتی نه برای این دولت که برای دولت بعدی داشته باشد.
بی توجهی به عدم اجرای مصوبات قبلی این کارگروه و انتقادات نمایندگان لرستان به تصویب مصوبات جدید بدون پشتوانه موجب شد که یکی از نمایندگان استان این جلسه را ترک کند که پیش از این خبرگزاری مهر با انتشار بخشهایی از آنچه در جلسه گذشته بود اطلاعاتی را در اختیار مردم گذاشت.
در این راستا گفتگوهایی با دو نفر دیگر از نمایندگان استان در رابطه با آنچه در جلسه کارگروه توسعه و عمران لرستان گذشته است ترتیب دادیم که در ذیل می آید.
مصوباتی که روی مصوبات قبلی آمد
ایرج عبدی نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در قالب کارگروه توسعه استان لرستان 40 طرح بزرگ صنعتی مصوب شده است.
وی با بیان اینکه همچنین در قالب این کارگروه مصوب شد که به 60 طرح نیمه کاره صنعتی لرستان نیز اعتبار لازم پرداخت شود افزود: همچنین مقرر شد سالانه بانکها دو هزار میلیارد ریال به طرحهای اشتغالزای لرستان پرداخت کنند.
نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مصوبه پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش به طرحهای اشتغالزا لرستان از طریق سازمان گسترش صنایع ادامه داد: همچنين انجام مطالعات زمين شناسي با اعتبارات دولتي و مطالعات ظرفيت شناسي معادن لرستان از ديگر مصوبات اين جلسه بوده است.
دولت فعلی نمی تواند مصوبات این کارگروه را عملیاتی کند
عبدی با تاکید بر اینکه مصوبات این کارگروه حکم مصوبات دولت را دارد بیان داشت: امیدواریم که این مصوبات چراغ روشنی برای لرستان بوده و نمایندگان، استاندار و مدیران دستگاههای اجرایی استان پیگیر اجرایی شدن این مصوبات باشند.
وی تصریح کرد: امیدواریم که دولت آینده نیز پیگیری این مصوبات را به صورت جدی داشته و زمینه رفع مشکلات لرستان در زمینه های مختلف را فراهم آورد.
نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آنچه مهم است این است که دولت فعلی در زمان باقی مانده از عمر خود نمی تواند مصوبات این کارگروه را عملیاتی کند افزود: متاسفانه کارگروه توسعه و عمران لرستان از سوی دولت دیر برگزار شد.
جلسه کارگروه توسعه لرستان دیرهنگام برگزار شد
الهیار ملکشاهی نماینده مردم کوهدشت در مجلس شورای اسلامی نیز در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تشکیل کارگروه توسعه لرستان همواره از درخواستهای نمایندگان لرستان از رئیس جمهور و معاون اول رئیس جمهور بوده است.
وی با بیان اینکه بارها این موضوع را با رئیس جمهور مطرح کرده ایم افزود: لرستان متاسفانه در مقایسه با سایر استانها به لحاظ توسعه یافتگی عقب تر است و این استان توسط دولت مورد بی توجهی قرار گرفته شده است.
نماینده مردم کوهدشت در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در لرستان باید کارهای ویژه ای صورت گیرد ادامه داد: جلسه کارگروه توسعه لرستان که هفته گذشته برگزار شد دیرهنگام بود.
مهم این است که این مصوبات جنبه اجرایی پیدا کنند
ملکشاهی با بیان اینکه این کارگروه مصوبات خوبی برای استان داشته است ادامه داد: امیدواریم که این مصوبات جنبه اجرایی پیدا کنند.
وی با بیان اینکه در این کارگروه مقرر شد که بانکها رقم مطلوبی برای تکمیل پروژه های نیمه تمام لرستان پرداخت کنند افزود: برای شروع این پروژه ها سهم هر کدام از بانکهای عامل نیز مشخص شد.
نماینده مردم کوهدشت در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: مقرر شد که بانک ملی 25 درصد و سایر بانکها نیز 10 تا 15 درصد تسهیلات را به پروژه های نیمه تمام لرستان پرداخت کنند.
ملکشاهی با بیان اینکه اصل این مصوبات برای لرستان خوب است عنوان کرد: آنچه مهم است این است که این مصوبات جنبه اجرایی پیدا کنند.
وی با اشاره به برخی اعتراضات نمایندگان لرستان در کارگروه توسعه و عمران که هفته گذشته برگزار شد عنوان کرد: به طور حتم دغدغه نمایندگان لرستان مطرح کردن مشکلات مردم است و آقای ابراهیم آقامحمدی نیز در این جلسه سعی در مطرح کردن مشکلات و گرفتاریهای مردم داشتند.
مصوبه سفر دولت نهم برای دولت یازدهم؟!
بنابر این گزارش، در جریان سفر دور دوم هیئت دولت به لرستان ایجاد کارگروه توسعه و عمران این استان با حضور وزرا و به ریاست معاون اول رئیس جمهوری به تصویب رسید، کارگروهی که برای لرستان هیچ نتیجه ای به دنبال نداشت.
از سال 86 و بعد از سفر هیئت دولت ماه ها طول کشید تا لرستان میزبان اعضای این کارگروه باشد تا بالاخره با پیگیری های نمایندگان استان و کمک اصحاب رسانه به خصوص خبرگزاری مهر این نشست در روز یازدهم اسفندماه سال 88 در حالی که بیم آن می رفت با توجه به زمان برگزاری نتیجه ای در پی نداشته باشد در مرکز این استان تشکیل شد.
در مجموع نخستین و تنها جلسه کارگروه توسعه و عمران استان لرستان به مدت یک روز در یازدهم اسفندماه سال 88 برگزار شد تا نتیجه این نشست یک روزه بیش از 50 مصوبه مهم باشد.
در سفر سوم هیئت دولت به لرستان نیز رئیس جمهوری با اشاره به مشکلات استان در سخنرانی که در جمع مردم خرم آباد داشت به منظور پیگیری مشکلات و موانع استان لرستان، معاون اول خود را مامور پیگیری و رسیدگی به این مشکلات کرد.
از آن تاریخ تاکنون نیز نزدیک به سه سال می گذرد ولی هنوز مردم لرستان شاهد تحقق دستور رئیس جمهوری نبوده اند تا این دستور دکتر محمود احمدی نژاد روی زمین باقی مانده است.
بعد از این همه بدقولی در زمینه تشکیل کارگروه توسعه لرستان معاون اول رئیس جمهور قول داد که آبان ماه سال 91 برای تشکیل این کارگروه به لرستان سفر کند، سفری که هیچگاه برگزار نشد تا اینکه روز 21 خردادماه دفتر محمدرضا رحیمی شاهد برگزاری جلسه کارگروه توسعه و عمران لرستان - در تهران - باشد.
حاصل این جلسه اضافه شدن تعدادی مصوبه جدید به مصوبات قبلی این کارگروه بوده است، مصوباتی که باید منتظر ماند و دید که آیا این میراث دولت نهم و دهم در دولت یازدهم به سرانجام می رسد یا نه؟
نظر شما