به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری رویترز، شب گذشته هزاران آمریکایی در راهپیمایی اعتراضی علیه خشونتهای ناشی از آزادی سلاح در آمریکا در واشنگتن راهپیمایی کردند. معترضین خواستار اقدام کنگره و مجالس ایالتی برای تصویب قوانین کنترل سلاح در آمریکا بودند.
در این راهپیمایی اعتراضی، آرنی دانکن، وزیر آموزش آمریکا نیز حضور داشت و به سخنرانی پرداخت. وی در سخنرانی خود ضمن اشاره به نرخ فزاینده قتل در آمریکا گفت زمانی که در یک مدرسه عمومی در شیکاگو مدیر بوده، هر دو هفته، یک دانشآموز با سلاح گرم کشته میشده است.
دانکن افزود این راهپیمایی در مورد مسئولیتپذیری، امنیت، کاستن از کشتار آمریکاییها، کاستن از کشتار کودکان، و کاستن از زندگی کودکان در ترس است.
معترضین در راهپیمایی حمایت از طرح پیشنهادی اوباما برای ممنوعیت فروش اسلحههای تهاجمی و تسلیحات پیشرفته، کنترل، و آموزش خریداران سلاح در آمریکا بودند.
در این راهپیمایی اعتراضی علاوه بر حضور شماری از سیاستمداران آمریکایی از مریلند و واشنگتن برخی چهرههای هنری نیز حضور داشتند.
معترضین خواستار کنترل لابی قدرتمند اسلحه، سازمان ملی اسلحه، هستند
راهپیمایی اعتراضی واشنگتن در ادامه دیگر تظاهراتی که هفته پیش در سرتاسر آمریکا برگزار شد، صورت میگرفت.
همچنین در این راهپیمایی، 100 تن از ساکنان نیوتون ایالت کنِتیکِت حضور داشتند. چندی پیش در کشتار دبستان سندی هوک در نیوتون جوان 20 سالهای با ورود به یک دبستان بیست کودک و شش بزرگسال را با سلاح گرم قتل عام کرد.
یکی از شرکتکنندگان در این راهپیمایی که دو فرزندش در دبستان سندی هوک درس میخوانند، به رویترز گفته است وقتی که سیاستمداران تحت تاثیر پول لابی اسلحه هستند تغییر دادن قوانین سخت است، اما در هر حال باید از جایی برای وقوع تغییرات اقدام کرد.
پس از حادثه سندی هوک، باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، با ارائه طرحی بیسابقه به دنبال کنترل سلاح در آمریکا بوده است. اما به نظر میرسد طرح پیشنهادی اوباما در کنگرهای که بسیاری از اعضای آن تحت نفوذ لابی قدرمتند سلاح، سازمان ملی اسلحه، قرار دارند، با چالشهای فراوانی روبهرو خواهد بود.
"خرید اسلحه باید خیلی سخت باشد" - "تفنگ در مدرسه من ممنوع" - "ازبچههای ما محافظت کنید، نه از تفنگهای خود"
سازمان ملی اسلحه، لابی قدرتمند سلاح در آمریکا، اعلام کرده است در صورت اجرای قوانین کنونی، نیازی به قوانین جدید کنترل سلاح نخواهد بود.
مسئله کشتار با سلاح در آمریکا در طی یک دهه اخیر به معضلی همیشگی در آمریکا تبدیل شده است. به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری، در سال 2011 میلادی 11100 آمریکایی در کشتارهای مرتبط با سلاح گرم جان خود را از دادهاند و از سوی دیگر 19766 نفر با استفاده از سلاح گرم اقدام به خودکشی کردهاند.