نوذر شفیعی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره کشتار مسلمانان در کویته پاکستان گفت: برای برخورد با عاملان جنایت کویته چند نوع برخورد باید صورت بگیرد.
وی با اشاره به اینکه برخورد دولت پاکستان با تروریست ها یکی از عوامل مهم است، اظهار داشت: وظیفه قانونی دولت تأمین امنیت شهروندان است که با اعمال زور مشروع می تواند با تروریست ها برخورد کند که این اقدام در درجه اول می تواند به نفع دولت باشد و اقتدار دولت را نشان می دهد و در درجه دوم نیز به نفع مردم که احساس امنیت می کنند.
شفیعی افزود: دومین مسئولیت به نهادهای غیرحاکمیت پاکستان مربوط می شود . علمای دینی و مذهبی پاکستان باید گفتگوهایی را برعلیه این خشونت ها آغاز کنند. چراکه ادامه این خشونت ها می تواند به هر دو جریان شیعه و سنی آسیب برساند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه دشمن امروز به دنبال اسلامیزه کردن جنگ هاست، تصریح کرد: آنها می خواهند مسلمانان را به جان هم بیاندازند و علما می توانند این موضوعات را تذکر بدهند .
وی تأکید کرد: مسئولیت دیگر مقابله با عاملان جنایت در کویته به عهده جوامع بین المللی و سازمان ملل است . آنچه اتفاق افتاده یک اقدام تروریستی است و جامعه جهانی باید به فکر این تهدید باشد.
شفیعی با بیان اینکه امروز با امنیت جهانی سرو کار داریم، خاطرنشان کرد: واحد تأمین امنیت جهانی بشریت است و اکنون در پاکستان این انسان ها هستند که کشته شده اند و باید بر اساس این امنیت به این موضوع رسیدگی شود.
وی با تأکید بر اینکه کشتار مسلمانان در پاکستان از سوی دیگر بحث نقض حقوق بشر است، بیان کرد: وظیفه سازمان ها و جامعه بین المللی است که با نقض حقوق بشر در پاکستان مقابله کنند . در پاکستان به دلیل وجود یک دولت ضعیف سالهاست که حقوق بشر به شکل فاحشی نقض می شود و کشتار سیستماتیک اتفاق می افتد. جامعه بین الملل باید در چارچوب مفاد حقوق بشر اقداماتی در این باره انجام دهد.
شفیعی درباره اقداماتی که جمهوری اسلامی ایران می تواند در این باره انجام دهد، اظهار داشت: چون این مسئله درباره شیعیان بوده است ، اگر جمهوری اسلامی ایران در این باره اظهار نظر کند اغلب برداشت ها به سمت فرقه گرایی می رود . اما جمهوری اسلامی ایران بحث جهان اسلام را مد نظر دارد که انرژی جهان اسلام برعلیه دشمنان به کار گرفته نشود.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور قدرتمند جهان اسلام و کشوری که نمی خواهد به جهان اسلام آسیب برسد ، مسائلی را مطرح می کند و به عالمان پاکستان توصیه می کند که در این باره اقداماتی را انجام دهند.
وی تأکید کرد: مسببان خشونت ها سعی کردند پنهان شوند تا از دسترس مردم عصبانی پاکستان سایر نقاط جهان در امان باشند.