لایحه بودجه سال 92 کل کشور با بیش از 29 هزار و 509 میلیارد تومان کسری بسته شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، بررسی درآمدها و هزینه‌های بودجه ای در سال 92 نشان می‌دهد تراز عملیاتی بودجه سال آینده بیش از 29 هزار و 509 میلیارد تومان منفی است. به عبارت دیگر، هزینه‌های دولت بیش از 29 هزار و 509 میلیارد تومان از درآمدهایش بیشتر است. لایحه بودجه سال 91 نیز با حدود 30 هزار میلیارد تومان کسری به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده بود.

در بودجه سال 92 کل کشور، درآمدهای دولت بیش از 91 هزار و 995 میلیارد تومان و هزینه های دولت بیش از 121 هزار و 504 میلیارد تومان پیش بینی شده است. جدول تراز عملیاتی بودجه سال آینده به شرح ذیل است:

 

معمای بودجه‌ای دولت را باید در تراز عملیاتی ( درآمد-هزینه) بودجه و یا به عبارتی، کسری بودجه آشکار دولت جستجو کرد؛ ترازی که قرار بود تا پایان برنامه چهارم توسعه (سال ۸۹)، صفر شود، اما این هدف هیچ‌گاه محقق نشد و در دولت دهم نیز چندین برابر شد. البته تراز عملیاتی، زمانی (دوران ریاست فرهاد رهبر بر سازمان مدیریت و برنامه ریزی سابق) داشت کاهش می‌یافت، اما با انحلال سازمان مدیریت سابق، این روند تغییر کرد؛ سازمانی که به گفته کارشناسان، نیاز به تغییر ساختار داشت اما نباید منحل می‌شد.

در همین حال، بررسی‌های تاریخی نشان می دهد همواره لایحه بودجه در ایران با کسری بسته شده به طوری که این موضوع از تدوین بررسی‌های تاریخی نشان می دهد همواره لایحه بودجه در ایران با کسری بسته شده به طوری که این موضوع از تدوین نخستین بودجه توسط صنیع‌الدوله ( کسری بودجه ۵۰۰ هزار تومانی ) تاکنون ( کسری بودجه ۵۴ هزار میلیارد تومانی در سال ۹۰ بنا به گفته رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس) همواره صادق بوده است.

نخستین بودجه توسط صنیع‌الدوله ( کسری بودجه ۵۰۰ هزار تومانی ) تاکنون ( کسری بودجه ۵۴ هزار میلیارد تومانی در سال ۹۰ بنا به گفته رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس) همواره صادق بوده است.