شرکت مایع‌سازی گاز طبیعی ایران از اتحادیه اروپا به علت تحریم یک جانبه و غیر منطقی این شرکت متولی ساخت و راه‌اندازی نخستین کارخانه تولید ال.ان.جی کشور به یک دادگاه بین‌المللی شکایت کرد و پیش بینی می‌شود با توجه به عدم ارائه مدارک مستند توسط اتحادیه اروپا نام این شرکت از لیست تحریم خارج شود.

به گزارش خبرنگار مهر، پس از تحریم خرید نفت ایران، کشورهای عضو اتحادیه اروپا پاییز سال 2012 میلادی واردات گاز طبیعی و انواع محصولات گازی همچون مایعات و میعانات گازی از ایران را تحریم کردند.

در ادامه این تحریم‌های خصمانه غرب، نام شرکت مایع سازی گاز طبیعی ایران به عنوان متولی ساخت و بهره برداری از نخستین کارخانه تولید ال.ان.جی کشور هم در لیست سیاه تحریم اتحادیه اروپا قرار گرفت.

بر این اساس با گذشت چند ماه از اعمال این تحریم یک جانبه اتحادیه اروپا، شرکت مایع سازی گاز طبیعی ایران از اتحادیه اروپا به دنبال قرار دادن نام این شرکت گازی در لیست تحریم‌ها به یک دادگاه بین‌المللی شکایت کرده است.

شرکت مایع سازی گاز طبیعی ایران با انتشار گزارش کوتاهی درباره جزئیات این شکایت گازی از اتحادیه اروپا، اعلام کرده است: به دنبال تصمیم اتحادیه اروپا برای قرار دادن نام این شرکت در لیست تحریم، چندین مشاور و یک شرکت حقوقی بین‌المللی برای ارائه اسناد و مدارک معتبر استخدام شده است.

بر این اساس در نخستین جلسه این دادگاه بین‌المللی تمامی مدارک و اسناد معتبر مبنی بر فعالیت‌های شرکت مایع سازی گاز طبیعی به این دادگاه بین المللی ارائه شده است.

از سوی دیگر این دادگاه بین‌المللی هم با رویت مدارک و اسناد ارائه شده توسط شرکت مایع سازی گاز طبیعی ایران، خواستار دریافت اسناد اتحادیه اروپا درباره "علت تحریم شرکت ایران ال.ان.جی" شده است.

از این رو تاکنون اتحادیه اروپا هیچ گونه اسناد و مدارک معتبری مبنی بر دلایل تحریم شرکت مایع سازی گاز طبیعی ایران به این دادگاه بین‌المللی ارائه نکرده اند و کارشناسان خصوصی بین‌المللی پیش بینی می کنند به زودی شرکت ایران ال.ان.جی از لیست تحریم اتحادیه اروپا خارج شود.

پیش از این هدایت الله خادمی مدیرعامل شرکت حفاری شمال هم با اشاره به استخدام چند کارشناس، موسسه و وکلای بین‌المللی برای احقاق حق خود در قبال تحریم یک جانبه اتحادیه اروپا به مهر گفته بود: تاکنون تمامی مدارک و استعلامات مورد نیاز مبنی بر اینکه تمامی فعالیت‌های حفاری شمال مطابق با قوانین بین‌المللی بوده، ارسال شده است و بر این اساس از اتحادیه اروپا به دلیل تحریمی غیر منطقی شکایت می کنیم.
 
به گزارش مهر، هم اکنون پیشرفت اجرایی ساخت فاز اول این کارخانه تولید گاز مایع شده کشور به بیش از 60 درصد رسیده است و پیش بینی می شود در صورت تامین کامل منابع مالی، اولین محموله ال.ان.جی ایران تا پایان سال 1392 به بازارهای جهانی عرضه شود.
 
مسئولان صنعت نفت یکی از مهمترین دلایل تاخیر در اجرای این کارخانه مایع سازی گاز طبیعی را تامین به موقع منابع مالی و اعتباری اعلام می کنند و یادآور شده اند: وجود رکود در اقتصاد جهانی به ویژه در سال 2008 میلادی هم در تاخیر راه اندازی کارخانه و صدور اولین محموله ال.ان.جی این پروژه به بازارهای جهانی تاثیر گذار است.
 
حجم سرمایه گذاری اولین کارخانه ال.ان.جی ایران را حدود پنج میلیارد دلار است که در صورت تامین 2.5 میلیارد دلار منابع مالی امکان آغاز تولید زودهنگام ال.ان.جی در کارخانه ایران ال.ان.جی وجود دارد.
 
پروژه ایران ال.ان.جی به سه بسته تقسیم شده که بسته یک کارخانه ال.ان.جی و سرویس‌های کمکی و جانبی، بسته دو از مخازن ال.ان.جی و ال.پی.جی و بسته سوم از بندرگاه و اسکله‌ها و سیستم‌های آبگیری از دریا تشکیل شده است.
 
با بهره برداری کامل از فاز اول کارخانه ایران ال.ان.جی امکان تولید سالانه 10.5 میلیون تن ال.ان.جی فراهم می شود که در این صورت روزانه بیش از 20 میلیون دلار درآمد جدید نصیب اقتصاد ملی خواهد شد.