به گزارش خبرنگار مهر، روستاي درکش از توابع بخش مرکزي شهرستان مانه و سملقان در 30 کيلومتری جنوب غربي شهر آشخانه و 70 کيلومتري شهر بجنورد قرار دارد. این روستا که در منطقه ای کوهستاني و در درون دره استقرار يافته و از سطح دريا هزار و 40 متر ارتفاع دارد، از اطراف توسط کوه های بلند در بر گرفته شده و قسمت جنوبی آن به دره کنداب و کوههاي بلند آلاداغ با ارتفاع دو هزار و 455 متر محدود مي شود.
درکش متاثر از اقليم کوهستاني، زمستانهاي سرد و تابستانهاي معتدل دارد و ميانگين بارندگي سالانه آن نیز حدود 265 ميليمتر گزارش شده که این موارد سبب شده تا این روستا دارای طبیعتی روح نواز، چشمه های آب شیرین فراوان و آب و هوایی دل انگیز باشد.
آب چشمه های فراوان این روستا پس از تجمیع رودخانه ای می سازد به نام رودخانه درکش یا زوهاور که در میان روستا جریان دارد و لطف گردش در این منطقه را دوچندان می کند.
اطراف روستای درکش را جنگل های زیبا و چشمه ها و آبشارهای دیدنی فرا گرفته و علاوه بر این تنها ذخیره گاه جنگل های بلوط شرق کشور در جوار این روستا قرار دارد، جنگل هایی که در کنار باغات میوه مختلف، مراتع دارای گیاهان دارویی و گونه های مختلف حیات وحش زیبایی کم نظیری به این روستا داده است.
از جمله زیبایی های این روستا وجود مراتع سبز و وسیع در اطراف آن و تفرجگاه های زیبای کناره های رودخانه زوهاور و دره کنداب در جنوب روستا است که در کنار دیگر زیبایی های این خطه از ایران اسلامی همه ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می کند.
همچنین تپه هاي متعدد باستاني اطراف روستا و برج تاريخي سبزعلي خان قراچورلو، از سابقه کهن تاريخي روستاي درکش حکايت می کند، البته قدمت کنوني روستاي درکش حدودا به دو قرن مي رسد.
مردم روستاي درکش مسلمان و پيرو مذهب شيعه جعفري هستند و به زبان کردي کرمانجي سخن مي گويند،
غالب آنها مشاغل کشاورزی و دامداری دارند و عمده محصولات کشاورزی آنها نیز گندم، جو، چغندرقند و محصولات باغی نظیر انگور، گردو، هلو و سيب است.
همچنین بنا بر نظر گیاه شناسان روستای درکش داروخانه ای طبیعی است، در این روستا گنجینهای کمنظیر از گیاهان دارویی وجود دارد و بنا به گزارش یکی از گیاه شناسان که چند سال پیش از این روستا بازدید کرده و به شناسایی گیاهان دارویی آن پرداخته بود در این روستا380 گونه گیاه دارویی وجود دارد که 79 گونه از آنها بسیار ارزشمند هستند.
به عنوان نمونه گیاه بابونه که یکی از گیاهان دارویی منحصر به فرد در زمینه درمان بیماری های گوارشی محسوب می شود به وفور در اطراف این روستا می روید.
بنا بر اعلام ستاد دائمی تسهیلات سفرهای خراسان شمالی در ایام نوروز سال گذشته بیش از پنج هزار نفر از دیدنی های این روستای زیبا بازدید کردند.