عزیزالله مهدیان در گفتگو با مهر با اشاره به آخرین آمار تخریب واحدهای مسکونی در استان سیستان و بلوچستان، اظهار داشت: براساس آمار در سه شهر سراوانن، خاش و ایرانشهر خساراتی به واحدهای مسکونی وارد شد که در مجموع 2 هزار و 253 واحد در این شهرستان ها خسارت دیدند.
وی با بیان اینکه از این تعداد یکهزار و 150 واحد شهری و یک هزار و 103 واحد روستایی هستند، گفت: از میان این واحدها 614 واحد خسارت جزئی دیده است که با تعمیرات جزئی برطرف می شود.
معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن تصریح کرد: مابقی این واحدها به تعداد یک هزار و 639 واحد به علت فرسودگی و قدیمی بودن قابل مرمت نیست و باید بازسازی شود که برای همین منظور برآورد خسارت را به دولت فرستادیم تا تامین اعتبار شود.
مهدیان با بیان اینکه در این منطقه به واحدهای شهری 20 میلیون تومان و واحدهای روستایی 15 میلیون تومان تسهیلات داده میشود، اظهار داشت: تمامی این واحدها هم 2 میلیون تومان وام بلاعوض دریافت می کنند.
وی تصریح کرد: خوشبختانه با وجود ریشتر بالای زلزله، خسارت چندانی در این مناطق بوجود نیامد که کارشناسان علت آن را عمق زیاد زلزله عنوان می کنند اما به دلیل اینکه در این منطقه عمده واحدها بصورت خشت و گلی ساخته شده بودند واحدها تخریب شد.
معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن درخصوص بخش های کپرنشین این استان، بیان کرد: در سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان مرز مشترکی از مردم کپرنشین وجود دارد که دلیل کپرنشینی آنها شرایط اقلیمی و فرهنگی است و ربطی به اوضاع اقتصادی آنها ندارد.
مهدیان با بیان اینکه بخش زیادی از کپرنشین ها وضعیت اقتصادی مناسبی دارند، گفت: نوع زندگی آنها ناشی از معادلات اقتصادی است که با دیگر کشورها دارند و با وجودیکه بنیاد مسکن در بخش های از کرمان خانه هم برای آنها ساخته است اما دوباره به کپرهای خود بازگشته اند.
وی در خصوص خسارت هایی که به دیگر مناطق زلزله زده وارد شده است، افزود: زلزله هایی که در اصفهان و فارس آمد خسارتی به دنبال نداشت اما خسارات جزئی در تبریز گزارش شده است که با ارایه تسهیلات از سوی دولت، خانه های آنها بازسازی میشود.