خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: بعد از گذشت دو سال از تیرگی روابط بین رژیم صهیونیستی و دولت ترکیه این روزها شاهد تحرکات جدی "رجب طیب اردوغان" نخست وزیر ترکیه برای عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل هستیم ، خواست و اراده ای که با برخی اقدامات صوری برای فریب افکار عمومی همراه بوده است اقداماتی مثل سفر به غزه با وجود مخالفت وزیر خارجه آمریکا و یا درخواست لغو محاصره غزه توسط رژیم صهیونیستی.
در این خصوص آقای "حسن هانی زاده" کارشناس مسائل خاور میانه به ریشه یابی تغییر رفتارترکیه در قبال رژیم اسرائیل و برخی اتفاقات در عرصه داخلی ترکیه پرداخته و گفت:اساسا "رجب طیب اردوغان" سیاست های متناقضی را در پیش گرفته است و از سال 2011 به بعد هم با ظهور بحران در سوریه و با شکست سیاست های دولت ترکیه در این کشور ، رجب طیب اردوغان هم در عرصه داخلی ترکیه و هم در عرصه منطقه ای با چالش های متعددی مواجه شده است بطوریکه از یک سو در داخل مورد انتقاد شدید احزاب چپ و ملی گرا قرار گرفته و از سوی دیگر بسیاری از چهره های ملی گرای عرب دولت ترکیه را به همسویی با عربستان و قطر و دخالت آشکار در امور سوریه متهم کرده اند که همین امر موجب انزوای سیاسی ترکیه شده است.
هانی زاده معتقد است، اساسا دولت رجب طیب اردوغان با شعار حمایت از آرمان مردم فلسطین و کمک به پیشرفت روند صلح در خاورمیانه وارد عرصه سیاسی شد اما بعدا معلوم شد که همه اینها فریبی بیش نبوده است. به نظر می رسد که با توجه به شکست راه حل های سیاسی و نظامی ترکیه، عربستان و قطر برای ساقط کردن دولت "بشار اسد" رئیس جمهور سوریه در مدت زمان کوتاه 6 ماه، موجب شده تا رجب طیب اردوغان سیاست های جدیدی در داخل این کشور و منطقه در پیش گیرد.
به نظر این کارشناس خاورمیانه، بازی با برگ برنده کردها و تلاش برای ایجاد وفاق با طیف های سیاسی داخل ترکیه و نزدیک شدن به رژیم صهیونیستی برای کسب همگرایی احزاب مختلف ، سیاست جدیدی است که اردوغان و وزیر خارجه اش "داوود اوغلو" برای بررون رفت از انزوای سیاسی اتخاذ کرده اند.
وی در ادامه می گوید: اکنون که مشخص شده است دولت ترکیه بدون کمک های رژیم صهیونیستی قادر نخواهد بود حاکمیت خود بر ترکیه را تثبیت کند ، لذا رجب طیب اردوغان پس از 2 سال سردی روابط با این رژیم رویکرد جدیدی برای حل مشکلات ترکیه و رژیم اسرائیل اتخاذ کرده است. همچنین برون رفت سوریه از بحران فعلی و تثبیت نظام اسد، دولت اردوغان را با چالش های جدی در منطقه مواجه خواهد کرد بنابراین اردوغان درصدد یارگیری جدید در منطقه است.
هانی زاد ه همچنین نزدیک شدن دولت ترکیه به کردستان عراق، مذاکره با گروه پ.ک.ک و اجازه دادن به حضور 20 گروه از 15 کشور جهان برای شرکت در مراسم سالگرد کشتار ارامنه را در راستای تلاش اردوغان برای یارگیری جدید در منطقه ارزیابی می کند.