به گزارش خبرنگار مهر، مراسم نکوداشت آیت الله جلالی خمینی پیش از ظهر امروز یکشنبه 12 خردادماه با حضور آیت الله دری نجف آبادی عضو خبرگان رهبری، حجت الاسلام رئیسی معاون رئیس قوه قضائیه، حجت الاسلام قرائتی، آیت الله رسولی محلاتی و تنی چند از اندیشمندان و فرهیختگان و علاقمندان به ایشان در ایوان شمس برگزار شد.
دری نجف آبادی در ابتدا گفت: ماه رجب همه لحظاتش بسیار نورانی و پر برکت است هر چه به روزهای آخرش نزدیک می شویم بر عظمت این ماه افزوده می شود. از اول رجب تا شب قدر دو اربعین است و دهه سوم رمضان که آغاز شب قدر است فضیلتش بیشتر است. در آستانه 14 خرداد هم هستیم. 24 امین سالگرد ارتحال ملکوتی امام (ره) هم 15 خرداد را داریم پنجاهمین سالگرد قیام 15 خرداد است. البته 24 خداد را هم داریم که روز خلق حماسه سیاسی توسط ملت ماست. امیدوارم یوم الله دیگری در این روز رقم بخورد.
وی افزود: شاگردان امام شجره های طیبه ای بودند که خیلی از آنها رخت بر بسته اند و در سنگر جهاد و تلاش زحمات فراوانی متحمل شدند. دو سال پیش در اراک بزرگداشت رسولی محلاتی را می گرفتیم همین آقای آیت الله جلالی خمینی در آن مراسم سخنرانی کرد. حالا کسی فکر نمی کرد که آقای رسولی محلاتی هم در مجلس بزرگداشت ایشان حاضر می شود. جلالی خمینی از شاگردان حضرت امام هستند که زنده اند جزء باقیات الصالحات هستند که وجودشان برای ما غنیمت است.
عضو خبرگان رهبری تصریح کرد: زندگی امام به سه دوره قبل از سال 42 از سال 42 تا 57 و از 57 تا 68 تقسیم می شود. در مقطع اول حدود 20 سال در سفره ای پر برکت به تربیت اخلاقی در حوزه علمیه قم پرداختند. شاگردان مسئولیت پذیر پرورش دادند که هر کدامشان چراغ پر فروغی بودند که در دامان امام پرورش یافتند. بعد از شهریور 20 و بعد از کودتای 28 مرداد شخصیت علمی و معنوی امام و فقاهتشان شکل گرفت. در همین مقطع آقای جلالی خمینی و آقای رضوانی شخصیتشان شکل می گیرد. امام که تبعید شد قاعدتا باید نهضت می خوابید اما امام (ره) که یک نفر نبودند تمام شاگردان ایشان پشت سر ایشان بودند. شاگردانی که بهترین ارتباط را با مردم داشتند اعلامیه های حضرت امام را چاپ می کردند راهپیمایی ها را به راه می انداختند و در مسائل مذهبی و دینی یار و یاور مردم بودند. امام به واسطه پرورش و تربیت شاگردانش در آن 20 سال درخت تناوری را برای انقلاب آبیاری کرد. بهشتی ها، مطهری ها مفتح ها راهپیمایی ها را هدایت می کردند.
دری نجف آبادی یادآورشد: آیت الله جلالی خمینی در منطقه شرق تهران در نارمک خدمات زیادی به عمل آوردند. من 40 سال است که شاهد این خدمات بودم. نارمک یکی از مناطقی بود که مردمانش به امام (ره) عشق می ورزیدند و همه مقلد امام بودند. طاغوت نمی خواست مرجعیت به سوی امام برود، اما شاگردان امام کوتاه نمی آمدند. احداث مساجد، حسینیه ها، کتابخانه ها و رسیدگی به مشکلات مردم این منطقه از جمله خدمات آیت الله بودند.
وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب هم آیت الله جلالی خمینی 20 سال نماز جمعه خمین را برپا می کردند. بنا به وصیت امام ایشان تقسیم ارثیه امام در خمین را به فقرا و مستضعفان برعهده گرفتند. وجود ایشان منشأ خیر و برکت است و ایشان عمر نافعی دارند امیدوارم این نکوداشت موجب روشن تر شدن زوایای دیگر زندگی این شخصیت وفادار به امام (ره) و رهبری باشد.
حجت الاسلام قرائتی هم در این مراسم گفت: برگزاری این بزرگداشت ها جایگاهی قرآنی دارد. خداوند به پیغمبرش امر کرد بزرگواری های حضرت ابراهیم(ع) را گوشزد کن. من 45 سال است که با ایشان آشنا هستم یک فامیلی سببی هم با هم داریم، اینکه ایشان 50 سال در یک منطقه ماند به خصوص اینکه مردم با اینکه آدمها را زیر نظر دارند ایشان از احترامشان کاسته نشد. فرزندان و نوه های ایشان طلبه هستند و ایشان صدها طلبه تربیت کردند. ایشان نماینده امام، نماینده رهبری و نماینده سایر مراجع بودند امام جماعت مسجد احمدیه شرق تهران را بر عهده دارند. من پیشنهادی که دارم این است تفاسیر قرآن را در مساجد راه اندازی کنیم. گاهی وقت ها آنقدر مشغول مجالس عزاداری و سینه زنی و مداحی می شویم که اصل قرآن و نهج البلاغه و نماز از یادمان می رود. البته در سالهای اخیر برپایی نماز ظهر عاشورا برقرارشده است.
وی افزود: باید قرآن از مهجوریت بیرون بیاید. قرآن پر از نکات گرانبها است، ماشین وقتی روشن نمی شود در سرازیری هولش می دهند سرازیری قرآن هم ماه رمضان است. ساده ترین کلمات قرآن پر از نکته است. ساده ترین نکات قرآن برای باسوادترین مردم پیام علمی دارد. قرآن می فرماید آب شعله می کشد، ژاپنی ها امروزه با عوض کردن ملکول های آب از آب بنزین تولید می کنند. چیزی نیست به جز اینکه اصلش یا ریز و درشتش در قرآن آمده است.
قرائتی یادآورشد: آقازاده های آیت الله جلالی خمینی برای عضویت در هیئت علمی دانشگاه پیشنهاد شدند، اما ایشان مخالفت کرد و گفت باید در حوزه بمانند. ایشان از خانواده هایی هستند که دختر به خانواده روحانی می دهند و زن هم از خانواده روحانی می گیرند.
حجت الاسلام رئیسی معاون رئیس قوه قضائیه هم در این مراسم گفت: روایتی از پیغمبر است علم یا علم به عقاید و باورهای دینی است یا علم به اخلاق فاضله و کریمه است یا علم به احکام و باید ها و نباید های الهی است. فقیه کسی است که همه دین را بداند و امام(ره) به عنوان ولی فقیه جامع الشرایط حاکم بر نظام اسلامی دین را با همه ابعادش می شناخت. قرآن می فرماید فَاسْأَلُواْ أَهْلَ الذِّكْرِ إِن كُنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ چرا نمی گوید اهل علم زیرا آنان که اهل ذکرند تمام وجودشان از بزرگی خدایی است.
وی افزود: سنگ کلام حضرت امام(ره) این بود که عالم محضر خداست در محضر خدا گناه نکنید. این جلسه هم که به عنوان تجلیل از یکی از شاگردان امام (ره) تشکیل شده من این روحیه مردمداری ایشان را تقدیر می کنم روایتی از پیغمبر(ص) است که فرمود من از مردم با مردم و در مردم هستم.
معاون قوه قضائیه گفت: به فرموده حضرت امیر (ع) دو پیمان بر دوش علماست نخست پیمان تعلیم که تربیت نفوس مستعده است. خدا از علما پیمان گرفته که به مستعدان علم بیاموزند آیت الله جلالی خمینی هم حوزه علمیه که برپا کردند این همان جایگاه تعلیم نفوس مستعده است و پیمان دومی که خدا از علما گرفته پیمان تعدیل است، یعنی پیمان مبارزه با فساد و ظلم و تلاش برای عدالت.کمیته های اول انقلاب نه صرفا فقط نیروی نظامی بلکه کمیته های رفع مشکلات مردمی نشأت گرفته از زحمات ایشان بود.
آیت الله جلالی خمینی هم در این مراسم گفت: ایام ایام بسیار خوب وحساسی است از یک جهت که ماه رجب ماه عبادت و اطاعت ایام سوگواری است از جهت دیگر 24 امین سالگرد ارتحال حضرت امام(ره) است. من دوست نداشتم خیلی مطرح بشوم. یک طلبه ساده هستم که می خواهم در دل مردم بمانم. اما اینها مرا قانع کردند که شما که یار و یاور امام(ره) بودید در آستانه ارتحال ایشان این جلسه را برگزار کنیم که یادی از حضرت امام(ره) بشود. خدا می فرماید اگر شکرگزار نعمت ها باشید نعمتتان را زیاد می کنم، اما اگر کفران کردید غیر از اینکه نعمتم را از شما می گیرم عذابی شدید بر شما وارد می کنم. وجود حضرت امام بزرگترین موهبت بعد از وجود حضرت حجت امام زمان(عج) و ائمه معصومین است. مسئله ولایت در اسلام از اهمیت خاصی برخوردار است. دو کس به ولایت از معصوم و غیر معصوم خدمت بزرگی کردند از معصومین حضرت فاطمه (س) بود که برای ولایت سرمایه گذاری کردند. شب ها دست حسن و حسین را می گرفت و به جلوی منازل انصار و مهاجران می رفت تا از ایشان برای ولایت حضرت علی(ع) بیعت بگیرند و آن خطبه فدکیه که در مسجد قرائت کردند که پدرشان می گوید هر که فاطمه را اذیت کند مرا اذیت کرده و هرکه مرا اذیت کند خدا را اذیت کرده است.
وی افزود: دومین نفری که در غیبت حضرت صاحب به ولایت خدمت بزرگی کرد امام (ره) بودند. ما علمای زیادی داریم که درباره ولایت هم کتاب نوشتند اما حضرت امام (ره) ولایت را به طور عملی در جامعه پیاده کردند. هیچ کس مانند امام به ولایت فقیه خدمت نکرد. امام عظمت روحانیون را باز گرداند من در بازداشتگاه رژیم پهلوی بودم روی زمین نشستم افسر نگهبان گفت چرا نشستی تا من اجازه نداده ام نباید بنشینی. حالا رئیس جمهور، رئیس قوه قضائیه، رئیس مجلس و فرماندهان لشگر با امضای یک روحانی به کار خود مشغول می شوند. من نمی دانم اگر امام و انقلاب نبودند وضع دینی و وضع مردم این مملکت حالا چگونه بود؟ کسی جرأت نفس کشیدن بدون اجازه مستشاران آمریکایی را نداشت. امام چه عزتی به روحانیون دادند.
جلالی خمینی یادآورشد: امام 10 سال و 4 ماه رهبر این مملکت بودند اما تا آخرین روزی که زنده بودند مستأجر بودند تمام املاک تحت اختیار ایشان همه استیجاری بود. ایشان 4500 متر زمین از پدر بزرگوارشان به ارث برده بودند که بنده را مأمور کرد آن ارثیه را بین مستمندان و فقیران تقسیم کنم. من هم با تفکیک زمین به قطعات 100 و 150 متری آنها را به جانبازان و فقرا تقسیم کردم.