یک کارشناس آلمانی تحویل سلاح به شورشیان سوری را عامل تشدید درگیریها در این کشور دانست و با تاکید بر اینکه سقوط نظام اسد دیگر اولویت واشنگتن نیست، اتهامات فرانسه مبنی بر کاربرد سلاحهای شیمیایی از طرف نظام اسد را رد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، "گونتر مایر" رئیس یک مرکز تحقیقات برای جهان عرب در شهر ماینز آلمان در گفتگو با روزنامه سوئیسی "تاگس انسایگر"درباره ادعای فرانسه مبنی بر اینکه مدارکی دال بر استفاده نظام بشار اسد از سلاحهای شیمیایی در اختیار دارد اظهار داشت که البته فرانسه مدارک واضحی را درباره کاربرد سلاحهای شیمیایی در سوریه البته نه از طرف نظام بشار اسد دارد. ادعای دولت فرانسه مبنی بر اینکه نظام اسد از گاز سارین در سوریه استفاده کرده است ظاهرا باید آشکارا آمریکا را تحت فشار قرار داده و مداخله نظامی در سوریه را مشروعیت بخشد.

این کارشناس آلمانی در ادامه خاطر نشان کرد که سخت ترین عملیات شیمیایی در 19 مارس گذشته در یکی از روستاهای شمال شهر حلب که توسط بشار اسد کنترل می شد اتفاق افتاد که در آن 26 نفر که در بین آنها سه نیروی ارتش هم وجود داشت کشته شدند. یک عملیات سلاحهای شیمیایی ازطرف رژیم اسد در چنین مکانی بسیار بعید است.

در ادامه آمده است: همه تحقیقات و بررسی ها اشاره به این موضوع دارند که این حمله با سلاحها و گازهای شیمیایی از طرف شورشیان سوری شکل گرفته است. در این راستا همچنین می توان به این مسئله اشاره کرد که پلیس ترکیه چند روز پیش افرادی از جبهه تروریستهای النصره را دستگیر کرده است که گاز سارین برای به راه انداختن یک عملیات شیمیایی را در اختیار داشتند.

این کارشناس آلمانی در ادامه در پاسخ به این پرسش که فرانسه کدام اهداف را از زدن چنین اتهاماتی به نظام بشار اسد دنبال می کند گفت: فرانسه در اینجا تلاش می کند با حمایت از شورشیان سوری نفوذ سیاسی و اقتصادی خود در منطقه بعد از سقوط نظام بشار اسد را تضمین کند. همچنین دولت فرانسه تلاش می کند تا با این اقدامات توجهات را از مسائل و مشکلات داخلی کشورش منحرف کند.

وی در ادامه درباره احتمال تکروی فرانسه در مداخله نظامی در سوریه مانند نمونه مالی و لیبی و یا تحویل سلاح به شورشیان سوری از طرف این کشور گفت: نیروهای امنیتی سوریه بسیار خوب مجهز بوده و تقریبا پنج برابر قدرتمند تر از ارتش قذافی هستند و اصلا قابل مقایسه با دهها هزار مبارز در مالی نیز نیستند. پس تکروی فرانسه علیه سوریه با توجه به تقسیم قدرت فعلی بعید است.

"گونتر مایر" درباره واکنش احتمالی آمریکا به وقایع اخیر در سوریه نیز گفت: دولت آمریکا دیگر نمی خواهد یک جنگ دیگر بر اساس اسناد و مدارک غلط مانند نمونه عراق را به راه بیندازد. واشنگتن به هیچ عنوان علاقه ای به مداخله نظامی در سوریه ندارد و در این زمینه با روسیه اتفاق نظر دارد. از طرفی سقوط سریع نظام اسد نیز از علایق آمریکا نیست.

وی افزود: اولویت اصلی آمریکا در حال حاضر این است که از واگذاری قدرت به نیروهای افراطی اسلامی در سوریه جلوگیری به عمل آورد. اگر طرفداران جبهه تروریستی النصره به عوان قدرتمندترین قدرت نظامی شورشی در سوریه قدرت را در دست گیرند این کشور تبدیل به مهمترین مرکز القاعده خواهد شد.

این کارشناس آلمانی در ادامه به فشارهای داخلی از طرف اپوزیسیون بر اوباما در راستای مداخله نظامی در سوریه اشاره و در عین حال تصریح کرد که سقوط نظام بشار اسد دیگر اولویت اصلی واشنگتن نیست.

وی در بخش دیگری ازاین گفتگو به حمایت تقریبا یک سوم مردم سوریه از نظام بشار اسد اشاره و همچنین تصریح کرد که مداخله نظامی در سوریه به انفجاری در سراسر منطقه منجر خواهد شد. 

این کارشناس آلمانی در بخش دیگری از این گفتگو  اینکه آمریکا، انگلیس و فرانسه در اولین کنفرانس سوریه در ژنو  شرکت اسد در مذاکرات صلح را رد کردند یک خطای بزرگ ارزیابی کرده و بر لزوم دستیابی به آتش بس در سوریه در مذاکرات ژنو 2 تاکید کرد و در بخش پایانی این گفتگو اظهار داشت که تحویل سلاح به شورشیان سوری که انگلیس و فرانسه از آن حمایت می کنند تنها یک مسابقه تسلیحاتی را که به تشدید درگیریها در سوریه منجر می شود ایجاد می کند.