به گزارش خبرنگار مهر، عباس تبرکی ظهر پنجشنبه در بازدید مسئولان از بندر تاریخی سیراف اظهار داشت: بندر سیراف تنها مربوط به شهرستان کنگان نیست بلکه یک میراث ملی و بینالمللی است و از همین رو تلاش ما فراهم کردن اقدامات لازم برای ثبت جهانی این اثر است.
فرماندار کنگان با اشاره به اهمیت بالای بندر سیراف گفت: مجموعه باستانی بندر سیراف دارای آثار تاریخی متعدد از دورههای اشکانی، ساسانی و اسلامی تا دوره قاجاریه است و سیر تحولات تاریخی از روزگار باستان تا امروز در این مجموعه قابل مشاهده است.
تبرکی با تاکید بر لزوم رسیدگی به وضعیت بندر سیراف و تلاش برای ثبت تاریخی آن، افزود: همه وظیفه داریم نسبت به معرفی آثار مهم تاریخی و فرهنگی این منطقه اهتمام ورزیم
وی خاطر نشان کرد: عزم مسئولان میراث فرهنگی برای راهاندازی موزه باستانشناسی بندر سیراف جدی است و امیدوار هستیم در زمان کوتاهی این مهم محقق شود.
تبرکی از ثبت جهانی بندر سیراف خبر داد و تصریح کرد: مجموعه فرمانداری کنگان عزم خود را برای ثبت جهانی بندر سیراف با همراهی و مساعدت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر و با مشارکت دستگاههای ذیربط به کار میبندد.
وی افزود: شهر سیراف از شهرهای تاریخی و مهم استان است و این بندر در گذشته از رونق بسیار زیادی برخوردار بوده و در واقع مرکز تجارت و دریانوردی بوده است.
تشکیل کارگروه تخصصی ثبت جهانی بندر باستانی سیراف
مدیرکل میراث فرهنگی استان بوشهر نیز اظهار داشت: سیراف زمانی از بندرهای اصلی ایران و خاورمیانه و محل پهلوگیری کشتیهای بزرگ بوده و بازرگانان سیرافی به دوردستهای آسیا و آفریقا سفر دریایی میکردند.
غلامحسین زارعی تصریح کرد: آنچه از سیراف بازمانده، حفرههای سنگی کنده شده بر شیب تبههای سنگی است که گویا بعد از اسلام بهعنوان قبر نیز استفاده شدهاند.
وی ابراز داشت: سیراف پررونقترین بندر کشور بود که روابط تجاری زیادی با روم و یونان در اروپا و ماداگاسکار در آفریقا تا کانتون چین در آسیا در دورههای ساسانی و اسلامی داشته است.
زارعی با بیان اینکه همه اشیای تاریخی کشف شده در سیراف به این بندر منتقل میشوند اظهار داشت: کار گروه ثبت جهانی سیراف کار خود را آغاز کرده و هماهنگیهای لازم برای انتقال همه اشیای تاریخی و فرهنگی کشف شده در سیراف به این بندر انجام شده است.
وی بر لزوم ثبت جهانی بندر سیراف تاکید کرد و یادآور شد: کارگروه تخصصی ثبت جهانی بندر باستانی سیراف با عضویت کارشناسان خبره اداره کل میراث فرهنگی در تخصصهای باستانشناسی، تاریخ، مرمت، معماری و امور حقوقی تشکیل شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان بوشهر اضافه کرد: تعیین و آزادسازی حریم آثار و تملک زمینهای واقع در عرصه و حریم این آثار مسئلهای مهم است که توسط مسئولان به طور جدی پیگیری شده است.
زارعی گفت: بر اساس فازبندیهای سازمان تاکنون مطالعات باستانشناسی، پژوهشی، مرمتی و ساماندهی آثار تاریخی دره لیر و قلعه نصوری انجام گرفته ولی با توجه به تعدد و وسعت آثار تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.