دو مجلد تازه از مجموعه قصه‌های شیرین ایرانی شامل قصه‌هایی از سعدی و جامی به روایت فرهاد حسن‌زاده و جعفر ابراهیمی از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، دو مجلد جدید از مجموعه قصه‌های شیرین ایرانی با عنوان «هفت اورنگ» به کوشش جعفر ابراهیمی و «گلستان سعدی» به کوشش فرهاد حسن‌زاده از سوی انتشارت سوره مهر منتشر شد.

کتاب گلستان سعدی از این مجموعه شامل 18 قصه از گلستان سعدی است که توسط حسن زاده و برای گروه‌های سنی سال‌های پایانی دبستان بازآفرینی شده است.

قصه‌های انتخاب شده توسط حسن‌زاده در این کتاب همگی از فرم روایی مینی‌مالیستی کلاسیک خود خارج شده و توسط حسن‌زاده در چند صفحه شرح و بسط داده شده است. همچنین این قصه از میان داستان‌هایی از گلستان سعدی انتخاب شده است که دارای فرم داستانی و افسانه‌ای است و می‌تواند برای مخاطبان کودک و نوجوان قابل اعتنا و توجه بیشتری قرار بگیرد.

حسن زاده پیش از این درباره نوع کار خود در این کتاب اظهار داشته بود: در بازنویسی به طور معمول متن را ساده می‌نویسند، اما من در گلستان سعدی به کار بازآفرینی پرداخته‌ام. داستان‌های سعدی معمولا کوتاه هستند و در آنها مفاهیم بسیاری نهفته است که بچه‌ها با بسیاری از آنها آشنایی ندارند. در بازآفرینی می‌توان از دل هر کدام از این قصه‌ها چند داستان تازه خارج کرد.

همچنین کتاب «هفت اورنگ» نیز دربرگیرنده 10 داستان از منظومه هفت اورنگ جامی است که برای گروه سنی نوجوان توسط جعفر ابراهیمی و به صورت بازنویسی منتشر شده است.

ابراهیمی در این مجموعه با تغییر شخصیت‌های تاریخی داستان اصلی سعی کرده با نوعی ادبیات و بیان طنز داستان‌ها را به شکلی تازه بازنویسی کند.

وی پیش از این درباره این کتاب اظهار داشته بود: دربازآفرینی این اثر تلاش کرده‌ام تا آن را به زبان ساده نگاشته تا کودکان با این شاعر بزرگ کشور آشنا شوند.

تصویرگری این دو کتاب بر عهده نسیم خواجوی و امیر شعبانی‌پور بوده است.

در بخشی از کتاب گلستان سعدی به روایت فرهاد حسن زاده می‌خوانیم:

بود و بود و بود. چی بود؟ مردی بود که از خسیسی لنگه نداشت. در بساط او پول بود؛ ولی اهل خرج کردن نبود. به خوش و خانواده‌اش سختی می‌داد؛ ولی حاضر نبود از پول‌هایش برای آنها خرج کند. یک کاسه ماست می‌خرید و به زنش می‌گفت: مواظب باش زود تمام نشود؛ این ماست برای یک ماه است. وقتی هم تمام شد توی کاسه‌اش آب بزن و یک تنگ دوغ درست کن که بچه‌ها بخورند و هی نگویند بابایمان خسیس است و چیزی نمی‌دهد بخوریم.

بعضی‌وقت‌ها هم ول‌خرجی می‌کرد و مهمانی می‌داد؛ ولی به چه جان کندنی. به زنش می‌گفت: سال دیگر شب عید مهمانی داریم. این جوجه مرغ را برای آن موقع خریده‌ام. حسابی بهش برس و آب و دانه بهش بده و چاق چله‌اش کن. گاهی هم بگذار برود قاتی مرغ و خروس‌های همسایه. چون مرغمان باید تخم هم بگذارد. وقتی تخم گذاشت، یک روز در میان برای من تخم مرغ درست کن. بقیه تخم‌ها را هم ببر بازار و بفروش و با پولش نان و پنیر و نخود و لوبیا و آلو بخر؛ ولی ولخرجی نکن که من مریض نشوم؛ چون اگر مریض و ناخوش بشوم، هر چه پول داریم باید خرج حکیم و دارو بکنیم...

این دو کتاب با شمارگان 2500 نسخه و قیمت هر مجلد 13 هزار تومان از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده است.