به گزارش خبرگزاری مهر، سایت Vestnik Kavkaza مینویسد: "آمریکا هنوز راه خود را در این مسیر پی میگیرد و نباید انتظار پیشرفت جدی در حل بحث برنامه هستهای ایران داشت."
دیمیتری ریوریکوف -سفیر سابق و مشاور عالیرتبه کنونی، کارشناس موسسه مطالعات راهبردی- و ولادیمیر یِوسِیِف -کارشناس ارشد مرکز مطالعات اجتماعی-سیاسی- افزایش تحریمهای آمریکا علیه ایران را تحلیل کردند.
یِوسِیِف: آمریکا میخواهد قوانین داخلی خود را به سطح جهانی بسط دهد
طبق گفته یِوسِیِف، "آمریکا خواستار رسیدن به توافق با ایران است- مساله اصلی این است. اگر آنها با گفتگو -یک گفتگو عادی- موافقت کنند، حسن روحانی حاضر به انجام آن خواهد بود. روحانی دعوت به صحبت بر اساس منافع مشترک باشد. آمریکا خواهان توقف غنی سازی اورنیوم از 5 درصد تا 20 درصد است. ایران چه میتواند انجام دهد؟ میتواند فرآیند را متوقف کند. این یک توافق است. اما در حال حاضر آمریکا در انتظار امتیازات است و به همین دلیل تحریمهای جدیدی را به تصویب رسانده است."
وی میافزاید: "از این منظر، آمریکا بر روی تحریمهای یک جانبه غیرقانونی حساب باز کرده است. زیرا قوانین داخلی خود را به سطح جهانی بسط میدهد. از این منظر، غیرقانونی است. چرا بر روی آن حساب باز کردهاند؟ آمریکا میگوید: "نگاه کنید، روسیه و چین مانعمان میشوند و نمیتوانیم به نام شورای امنیت سازمان ملل کار کنیم." به تحریمهایی که آنجا (شورای امنیت) تصویب شده اند و آنهایی که توسط آمریکا و متحدانش تصویب کردهاند، نگاهی بیاندازید. تحریمها غیرقابل مقایسه هستند. ایران توسط تحریمها به حالتی در آمده است که اگر فلان کار را انجام دهد، دنیا زیر و رو خواهد شد."
یِوسِیِف میگوید تحریم های سفت و سختی که علیه ایران اعمال شدهاند، بیسابقهاند و دلایل متعددی برای این برخورد وجود دارد. آمریکا تا زمانی که دریابد این فرآیند بینتیجه است، بر آن پافشاری خواهد کرد. وی در پایان گفت: "واشنگتن اطمینان دارد که موفق خواهند بود و ایران کوتاه خواهد آمد، اعتقاد دارم که آنها اشتباه میکنند."
ریوریکوف: تحریمها به سطحی رسیدهاند که زندگی عادی اقتصادی را در کشور مختل کرده است
دیمیتری ریوریکوف -سفیر سابق و مشاور عالیرتبه کنونی، کارشناس موسسه مطالعات راهبردی- اعتقاد دارد "ممکن است کسانی تحریمهای یکجانبه را مشروع بدانند، اما وقتی چنین ماهیتی دارند، یک سوال کلیتر مطرح میشود و حرف از قوانین و کنشهای بینالمللی به میان میرود که درباره مسئولیت کشورها درباره حمایت از صلح، امنیت و حق کشورها برای توسعه بحث میکنند."
وی میگوید: "تحریمها به سطحی رسیدهاند که زندگی عادی اقتصادی را در کشور مختل و کارکردهای عادی مرتبط با امنیت اجتماعی را غیر ممکن کردهاند. از این منظر، سوال فوق مورد بررسی قرار نگرفته است. حقوقدانان آمریکایی تلاشهایی کردهاند. مشخص است آنهایی که (با تحریم) مخالفند تلاشهای خود را آغاز کردهاند و به مخالفت خود ادامه خواهند داد. سوال این است: "منطق نتظیم چنین تحریمهایی چیست؟ تصور این که ایران به التزامات خود پایبند نیست. فرضِ اعمال ِگناهکارانه علیه ایران به این معناست که در صورت وجود یا عدم وجود سلاح هسته ای هیچ تناقضی بین این مسئله و وظایف ایران در قبال ان پی تی وجود ندارد."